reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

reklama
to ja też się dopisuję..
waga z wizyty 76 kg, rano jest między 75 a 76 i codziennie inaczej. Z bliźniakami to mogę dobić do 95 i to niby by było prawidłowo..jejku

A idźcie w cholerę... 12tc - +2 (startowa 62kg, teraz 64kg):shocked2: A apetyt wciąż rośnie:baffled: Czasami to Wam dziewczyny z mdłościami zazdroszczę - przynajmniej jesteście z wagą na 0:zawstydzona/y: No, ale cóż - takie uroki tego stanu... Chociaż moja ginka tak mi słodziła ostatnio (to, że ciąża mi służy i kwitnę i takie tam) i powiedziała, że 12tc i 2 przybrane kilogramy to waga jak najbardziej prawidłowa. Ohhh:dry:

Anka mi sie też wydaję że Twoja waga jak najbardziej prawidłowa, ponoć w 1 trymestrze powinno sie przytyć tak ok 2 kg, ja mam nadzieję że mi sie też uda w tych 2 przepisowych zmieścić. Na razie mam ok kg na plusie, moze trochę mniej bo waga codziennie troszkę inna, poki co jest ok

dopisze sie i ja do grona "ciezarnych wielorybkow" (forma pieszczotliwa oczywiscie)
startowalam z waga 82 (waga domowa) 84 (gabinetowa w pelnym umundurowaniu, na domowej bez zmian)
waga na dzien dzisiejszy plus 0,6 (ale cierpie na zaparcia i sadze, ze tym jest spowodowany wzrost)

do tego mam kamienie w woreczku zolciowym i gdy tylko polakomie sie na cos zaraz zdycham, generalnie nie wolno mi... dluga lista, ziemniakow, miesa smazonego, surowizny, kawy, slodyczy, itd.

w pierwszej ciazy startowalam z 56, skonczylam na 84... druga zaczynalam z 70, zakonczyla sie przedwczesnie z 86, nie odchudzalam sie w miedzyczasie, bo staralismy sie o kolejna.

cześć! ja mam na koncie 9tc i w tej chwili 72kg, tyle ile było w 4tym tygodniu. Ale brzuch mi wywalilo strasznie... czuję, jakbym miała balon, nie brzuch!

reklama
No widze że nie jest ze mna tak strasznie :) co prawda ogólnie mam trochę kg na plusie ale dziś się ważyłam i u lekarza w piatek to jestem nawet na - :) od początku ciąży zleciało mi 1,5 kg :) ale w pierwszej ciąży też tak miałam i dopiero ok 18 tyg zaczełam przybierać

Do góry