reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

Agus a masz jakieś zdjęcie z usg, pamiętam jak wkleiłaś to kiedyś gdzie juz było widac dwa bąble:-D super widok, pochwal sie jak jest teraz :tak:

reklama
U mnie póki co tylko kilogram, ale to chyba się mieści w normach. Nie wiem czy w ogóle są ustalone jakieś normy dla przybierania na wadze w poszczególnych miesiącach?

Tiramissu - ja od mojej dietetyczki mam takie
Niezależnie od wagi startowej przyrost w pierwszym trymestrze 0,5-2,0
Potem
dla BMI poniżej 18,5, calkowity przyrost 12,5-18, w II i III trymestrze 0,5-0,6 tygodniowo
dla BMI 18,5 do 24,9, calkowity przyrost 11,5-16, w II i III trymestrze 0,4-0,5 tygodniowo
dla BMI powyżej 25, całkowity przyrost 7-11,5, w II i III trymestrze 0,2-0,3 tygodniowo

Ja jestem niestety w tej ostatniej grupie:-(

pscółka ja też w tej ostatniej, więc sama nie jesteś :)
ja na razie się trzymam jakoś, chociaż nie wiem jakim cudem, bo jem ciągle i wszystko, a na wadze dopiero +2 kg :-)

Kruczka - gratuluję:-), bo u mnie +3 i obstawiam, ze to przez zaparcia. musze teraz wspomniec lekarzowi, bo chyba i hemoroidy sie zaczynają:-(.
ps: zapomniałam napisać na wątku zdjęciowym, że dobrze, że nie musisz trzymać w tajemnicy ciąży(tak, jak wstępnie planowałaś), bo do końca roku nie dałabyś rady, bo już masz śliczny ciążowy brzuszek. Ja dzisiaj będę robiła kolejną fotkę swojego;-)

A u mnie prawie połowa ciąży i +10kg :szok::angry::angry::angry: Czyli potencjalnie do końca ciąży "mogę" przytyć jeszcze 6kg:dry: Jedyne co pocieszające to z dnia na dzień tracę apetyt wreszcie.
W pierwszej ciąży przytyłam 11kg...teraz będzie duuużo gorzej. Tylko wtedy zaczynałam z wagą 71kg a w tej 61kg...pewnie dlatego moj organizm "nadrabia":no:

ni cholery nie zatuszowałabym tego ;-) brzuch jest już superaśny, ale ja chce już taki duuuuży mieć :-)
rób fotę i wstawiaj natychmiast, z chęcią zobaczę!

reklama
Ella1- dokładnie, dla Twojego organizmu to był szok, bo jeśli dobrze pamiętam to Ty ta śmigająca długie spacerki mamuśka byłaś;-) więc na początku magazynował tyle ile się dało. Jedz mało a często, będzie ok.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry