reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga i wymiary w ciąży :)

reklama
Tal też myślałam kurde to tak jak u mniE z ginekologiem nie ważne że ciąża przeciez to nie choroba można poczekać 3-4 miechu

Ja przytylam od poczatku okolo 2,5 kg. Lekarz mowil ze jezeli dziecko rośnie prawidłowo w stosunku do tygodnia ciazy to nie ma sie co przejmować waga :) chyba ze tempo wzrostowe jest duże. On odnosil sie do mojego przypadku

Wiem, że przybieranie na wadze to sprawa często indywidualna, ale ile powinno się przybierać na miesiąc w poszczególnym miesiacu lub trymestrze? Przynajmniej teoretycznie. Ja przed ciąża ważyłam 61, 5 teraz 63 ( miałam niewielki ubytek wagi na początku przez wymioty) i zastanawiam się czy takie tempo jest ok.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Są w necie kalkulatory wagi kobiet w ciąży. wpisujesz wagę startową, wzrost a one liczą co i jak w poszczególnych tygodniach i miesiącach. Są też z opcją "bliźniaki"- ja łapie się na razie w normie wagowe.
Ja aktualnie nie ważyłam się od 3 tyg. Myślę, że przekroczyła już 9 kg. Czyli: startowa 64kg+9=dużo :/

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry