reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza testy, usg, wizyty :-)

reklama
Mam kolejne usg w przyszly czwartek ale jestem zszokowana tym wynikiem... Jak tu dotrwac do czwartku...
Będzie dobrze to około 5 tydzień

Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Mam kolejne usg w przyszly czwartek ale jestem zszokowana tym wynikiem... Jak tu dotrwac do czwartku...
Będzie dobrze to około 5 tydzień

Mam wyniki bety 131:-) jestem ok. 10 dni po owulacji. Progesteron 36,61. Myślicie że to dobry wynik jak na 4 tydzień i 1 dzień? Wizyta 31 sierpnia na 17.15. Liczę na serduszko. To będzie 6 tygodni 0 dni.

Lelelupi albo ciąża mnoga albo po prostu to już 5-6 tydzień a nie 4:-) gratulacje!

U mnie 31 dc, 16 dpo beta - 850
A 37 dc, 22 dpo - prawie 7000 :)

Z synkiem byly podobne wartosci. Kazda kobieta, każda ciaza inna. Najwazniejszy jest przyrost :)

Ja juz parę razy czytalam, ze to mit, ze w ciąży blizniaczej beta mocno rosnie.

Ja czytałam raz, ale raczej w najpewniejszym źródle :p bo w podręczniku po prostu do ginekologii i położnictwa dla studentów medycyny i młodych lekarzy (bręborowicz 2015), że jak najbardziej wzrost powyżej fizjologicznego progu może sugerować ciąże wielopłodową ale spoko spoko, podstawą rozpoznania jest usg i od razu wtedy widać ile jest pęcherzyków. A inna sprawa że ile pęcherzyków sie rozwinie do dalszego etapu. Ponad jedna czwarta ciąż bliźniaczych już w 1 trymestsze "robi się" pojedyncza. Także nie ma co za dużo myśleć, usg i czas pokaże co z tego będzie :)

reklama
No zasadniczo tak. Cytując jest to "znikający płód". Ale więcej nie będę wam pisać bo to nie brzmi wszystko zbyt ładnie a nie ma powodu żeby się napędzać :* trzeba czekać i zobaczyć co lekarz powie :) wiele kobiet nawet nie ma pojęcia o wielu rzeczach które się wydarzają w opisie medycznym dość średnio fajnych więc nie ma co się dowiadywać za dużo :)

Do góry