reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZ przyrost WAGI;]

Jeśli dobrze rozumiem to na samym początku ciąży jak jeszcze nie wiedziałaś że jesteś w ciąży to leczyli cię w szpitalu i wtedy tak schudłaś, tak. Więc ta strata wagi nie była związana z ciążą. Powiedziałabym w takim razie że przytyłaś dopiero 2 kg ;-) ale skoro lekarz mówi że z dzieckiem wszystko w normie i nic złego nie widzi to chyba dobrze. A jak twierdzisz jeśli nie należysz do szczupłych osób przed ciążą to nie koniecznie musisz dużo przytyć. Normy mówią że chude dziewczyny tyją więcej. W sumie to całkiem logiczne.

reklama
W szpitalu bylam w 15 tygodniu, ale nie pozwolono mi nic jesc przez 5 dni. Pilam jedynie mleko bo tego moglam sobie nie zalowac :/ wymeczyli mnie strasznie wtedy ale ginekolodzy nic na ten temat nie mowili, uwazali ze dziecko i tak sciagnie ze mnie wiec nie mam sie co martwic. Waga stanela mi dopiero w 4 mcu gdzies w polowie, i wtedy mialam juz -14 kg dopiero od 5 mca przybylo mi 2 kg. Ciezko miec jakis poglad na ta wage - rozmawiam z dziewczynami z nadwaga i tyja bardzo duzo i szybko, mnie nic nie lapie, mam wrazenie ze to jedzenie cale sie ulatnia gdzies... coz. Wierze ze lekarze sie nie myla, ze naprawde z malym wszystko jest ok :)

aha, no to faktycznie nie typowy twój przypadek, oby w takim razie wszystko było dobrze z Dzieckiem :-)

Hehe no dosc nietypowy choc moze jakby poszukac dobrze to by sie takich dziewczyn wiecej znalazlo.. :) mnie jest obojetne ile przytyje/schudne, wazne aby dzidzia byla zdrowa :) zostaly jeszcze 3 mce, zobaczymy czy w tym czasie waga pojdzie w gore :)

przed ciąza ważyłąm 58kg,przy wzroscie 156 ,teraz jestem w 24tyg.i ważę 70kgmoże za dużo wód:),sporo.ale poszło prawie wszystko w brzuch,na poczatku ciązy za dużo sie objadałam,teraz staram sie ograniczać.

reklama
Do góry