reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najlepsze teksty dotyczące dzieci i macierzyństwa; złote rady

A co do chodzenia to ja słyszałam, że jak dziecka w dzień w łóżeczku nie trzymam, to nie będzie chodziło. Bo się nie ma czego złapać i podciągnąć.
Synek w łóżeczku płakał, a na podłodze spokojnie leżał i się turlał, to w łóżeczku leżał tylko jak spał i to nie zawsze. Ciekawe, jak on się chodzić nauczył? 🤔
Przypadkiem prawdopodobnie 🤣

reklama
A co do chodzenia to ja słyszałam, że jak dziecka w dzień w łóżeczku nie trzymam, to nie będzie chodziło. Bo się nie ma czego złapać i podciągnąć.
Synek w łóżeczku płakał, a na podłodze spokojnie leżał i się turlał, to w łóżeczku leżał tylko jak spał i to nie zawsze. Ciekawe, jak on się chodzić nauczył? 🤔
O! To mi powtarzano że muszę małego sadzać, bo inaczej sam nie nauczy się siedzieć. Moja mama nadal w to wierzy 🤦‍♀️

O! To mi powtarzano że muszę małego sadzać, bo inaczej sam nie nauczy się siedzieć. Moja mama nadal w to wierzy 🤦‍♀️
Moi rodzie już nie, bo synek jakoś siedzi 😅 ale dziwi mnie, że mojego pierwodornego to dziadkowie i sadzać chcieli, i dietę rozszerzać od 4 miesiąca, i poić wodą jak na piersi tylko był, chodzik kupować na 6 miesięcy i tak dalej. A jak córka ma już 8 miesięcy, to jakoś nikt jej nie chce sadzać, stawiać, dawać schabowego. Wszyscy się cieszą, jaka mała dzidzia, gu gu gu. Jak to się dzieje?

Mi się przypomniała zeschizowana koleżanka lata temu :D Zaprosili nas z mężem większą ekipą żeby się pochwalić dzieckiem, ale odechciało nam się tych wizyt już po chwili. Co chwile ruganie, pouczanie, nerwy.
- O nie, dziecko ma włos na palcu, czemu nikt nie patrzy! To grozi amputacją!!!
-Czemu siadasz dziecku za głową??? Będzie miało zeza!!!!
-Nie siadaj koło niej bo robi się dołek i nie równo leży! Będzie miala asymetrię!!!
ktoś zrobił pierdziocha ustami
- Najgorszemu wrogowi tak nie rób! Dziecko się nauczy i będzie pluło jedzeniem!
Wszyscy czuliśmy się bardzo niezręcznie i nikt po paru minutach nie miał ochoty nawet spojrzeć na to dziecko :p
Każdy wychowuje dzieci po swojemu, ale gdybyśmy miały wówczas dzieci równocześnie i ona zaczęła by mi takie rady sprzedawać, nie dogadałybyśmy się :D

Ja się przez to pokłóciłam ze swoją matką do tego stopnia że się już 2 tyg nie odzywamy. W ciągu jednego dnia usłyszał że dziecko boli brzuch bo ją głodze i ona płacze z głodu a dosłownie kilka godzin później że płacze z bólu brzucha bo przekarmiam i za dużo je.

A moja córcia 3-miesoęczna zaledwie budzi się z płaczem bo się czegoś na bank w ciąży przestraszyłam.

Ja się przez to pokłóciłam ze swoją matką do tego stopnia że się już 2 tyg nie odzywamy. W ciągu jednego dnia usłyszał że dziecko boli brzuch bo ją głodze i ona płacze z głodu a dosłownie kilka godzin później że płacze z bólu brzucha bo przekarmiam i za dużo je.

A moja córcia 3-miesoęczna zaledwie budzi się z płaczem bo się czegoś na bank w ciąży przestraszyłam.
to ja juz wiem czemu córka taka nerwowa :D Jak bylam w ciazy bylam okropnie nerwowa. Nie wiem czemu, hormony? Nowa sytuacja? I co na mnie agresywny pies sąsiadów wyskakiwał aż się kłami na siatce zatrzymywał to się przestraszałam :D 😂😏 Na bank przez to, przecież nie z zazdrości o młodszego brata :p

I oczywiście zgaga w ciąży = dziecko urodzi sie z wlosami.

A i jeszcze slyszalam, ze jak sie raz zlapie toksoplazmoze to sie pozniej każdziutkiemu dziecku ją przekazuje, bo tego sie nie da doleczyc, zostaje na cale zycie 🙈

I oczywiście zgaga w ciąży = dziecko urodzi sie z wlosami.

A i jeszcze slyszalam, ze jak sie raz zlapie toksoplazmoze to sie pozniej każdziutkiemu dziecku ją przekazuje, bo tego sie nie da doleczyc, zostaje na cale zycie 🙈
:D Też to słyszałam i mialam okazje sprawdzic
Pierwsza ciaza 0 zgagi - 0 włosów :D znaczy fryzura na wyłysiałego Ryśka z budowy.
Druga ciąża zgaga na 102 - 0 włosów XD
Oszukala mnie banda dysydentów !
Z tokso nie słyszałam legendy :D

reklama
:D Też to słyszałam i mialam okazje sprawdzic
Pierwsza ciaza 0 zgagi - 0 włosów :D znaczy fryzura na wyłysiałego Ryśka z budowy.
Druga ciąża zgaga na 102 - 0 włosów XD
Oszukala mnie banda dysydentów !
Z tokso nie słyszałam legendy :D
O toxo to chyba nie tyle legenda, co brak wiedzy na ten temat 😅

Do góry