reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najlepsze produkty dla bliźniaków/dzieciaczków, co polecacie?

Cześć dziewczynki :-)
Mam pytanie odnośnie butelek jakich używacie dla swoich pociech. Na rynku jest obecnie olbrzymi ich wybór a producenci przekonują, że to ich towar jest najlepszy dla dzieciaków.
Czytałam, że butelki z firmy MAM są dobre, ale także Dr Brown's, TT, Avent, Lovi-sama nie wiem na które się zdecydować i po ile ich kupić?
Doradzcie mi coś proszę :happy:
Zdaję sobie również sprawę, że zakupiona butla może moim chłopakom nie pasować i trzeba będzie zmienić na inną, ale póki co jakąś startową trzeba mieć :-p
A czy używacie nawilżaczy powietrza? A jeśli tak to jakie?
Z góry bardzo dziękuję :happy::-):rolleyes:

reklama
Hej Figa,

Moje dzieci pija z aventow, na poczatku kupilam nuki ALE smoczek nie pasowal im i z tych idzie im super, no i nie rob zapasow ja mam 4 nuki w szafie schowane niestety.

A nawilzacz powietrza bmamy dostac w prezencie na chrzest, napisze jak wyprobuje

moje dziewczynki na samym początku piły z TT, bo smoczki mają kształt najbardziej zbliżony do maminego cycusia (chciałam karmić trochę cyckiem i butlą). Potem przerzuciliśmy się na Avent. Jak dla mnie jest najlepszy. Poręczny, wyraźna miarka - łatwo zrobić jedzonko np w nocy jak rodzice zaspani (ważne!!), ponadto mają świetny smoczek trójprzepływowy idealny do kaszek, kleików itd.

Nawilżacz mam taki najzwyklejszy z jonizatorem z marketu. W sumie polecam. Jestem zadowolona.

Ja natomiast polecam buteli Lovi. Już jako wcześniaki w szpitalu z nich dopijały mamine mleko i Panie w szpitalu nimi karmiły. Od razu podpasował im smoczek. Z innych nie umieją pić wcale. Widzę, że ile mam tyle opinii.

Mam takie pyt kiedy wymieniacie foteliki na większe? bo u nas chyba już czas, nogi im wystają :)
I teraz na jakie zmienić czy na 9-25 kg czy 9-18 kg a i jaką firmę wybrać bo jak weszłam na allegro to zgłupiałam

już trochę pisałyśmy o fotelikach, więc jest tak - przesadzasz jak dzieci pewnie siedzą. Mi w sklepie sprzedawca powiedział żeby jak najdłużej jeździły w tych pierwszych, no ale jest zima, dziewczyny coraz większe, coraz grubiej ubrane, widzę że jest im bardzo niewygodnie. Podobno w Szwecji dzieci jeżdżą tyłem do kierunku jazdy do 4 roku życia - to tylko w Polsce rodzice uważają że w ten sposób jest dzieciom niewygodnie. U nas (rodziców bliźniąt) przeważa jeszcze jedna kwestia - rzadko która mama siedzi z tyłu ze swoimi dziećmi, dlatego z troski o to co robią szkraby rodzice szybko przesadzają maluszki do większych fotelików.
Uważam że najlepsze są 9-18kg. Są dobrze przystosowane dla takich bąbli. Są stabilniejsze, niektóre dzieci nie potrafią na zakrętach kontrować ciałem, a taki fotelik ma odpowiednio zabudowane boki.

Ja jeszcze nie kupiłam, bo czekam aż Lena zacznie lepiej siedzieć, ale zdecydowałam się na Maxi cosi Tobi. Wybór należy do ciebie. W sklepie polecali mi też polskie Ramatti (tańsze) i droższe Britaxy, Gosia bonus i gratis ma maxi cosi priori i też bardzo chwali.

hej, mialam pytać na oogólnym, ale tu chyba jest wlaściwsze miejsce... Czy ktoś może ma opinię użytkownika fotelika Coneco??? Zefir bodajże czy jakoś tak?też się rozkląda na półleżaco a jest spoooro tańszy no i się zastanawiam...

hej, mialam pytać na oogólnym, ale tu chyba jest wlaściwsze miejsce... Czy ktoś może ma opinię użytkownika fotelika Coneco??? Zefir bodajże czy jakoś tak?też się rozkląda na półleżaco a jest spoooro tańszy no i się zastanawiam...

My mamy coneco zenith. Rozkłada się tak samo jak większość fotelików innych firm jakie obejrzelismy w sklepie. Montuje się łatwo,rozkłada doslownie jedną ręką nawet przez kierowcę,dzieciom wygodnie - śpią w nim bez problemu. ja nie mam zastrzezen a opinie o nim dobre bo się troche naczytalismy szukajac fotelika,takze osobiscie zdecydowanie polecam!

Dziewczyny dużo piszecie o Linomagu...ale którym :confused: Krem, maść?

Na szkole rodzenia dowiedzieliśmy się, że przez pierwszy miesiąc do pupki powinno się używać maści a krem to do buziaczka.
Co o tym myślicie?

Ach i jeszcze do pępuszka - nie spirytus tylko Octenisept

reklama
Oleniolek do dupki linomag zielony to jest masc, do buzi to nie uzywalam linomagu wiec nie wiem, u nas w szpitalu pepek odcieli zostal taki maly strupek tylko i nie kazali z tym nic robic, ale ja od czasu do czasu psikalam octeniseptem i wycieralam watka ze srodka ten brudek, ale w niektorych szpitalach zostawiaja takie kikuty i too nie wiem co sie z tym robi.

Do góry