reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najlepsze produkty dla bliźniaków/dzieciaczków, co polecacie?

mam pytanko.Chcialam wczesniej sie zaopatrzyc w foteliki dla swoich dziewczynek,ale nie wiem w jakim przedziale trzeba je kupi 9-18 czy 9-25,jest to jakas roznica??Polecacie jakies tylko w cenie przystepnej!!!??

reklama
FOTELIK CARETERO DIABLO HIT CENA GRATISY w24h (1373511152) - Aukcje internetowe Allegro
ja mam taki, nie patrzyłam na cene i firme, chciałam żeby miał stabilną głowke, poziom regulacji oparcia i zagłowka, i materiał oddychający, i ze wszytskich które oglądałam jako jedyny miał oddychający materiał, ale tylko ten pomaranczowy kolor, dla mnie to było ważne bo po dłużeszej jezdzie dzieciak zapocony i choroba gotowa.
Jestem z niego zadowolona. :-)
Jechalismy na świeta i ładnie w nim spały.
Wszystko co firmowe drogie, co nie znaczy lepsze.

Ostatnia edycja:
Czytam o fotelikach i powiem wam, że my kupilismy foteliki 9-18kg CHICCO XPLUS 1 i równiez jestem bardzo zadowolona z zakupu. kupowaliśmy je na Allegro i zgadaliśmy się ze znajomymi i zamówiliśmy 3 szt, wiec za przesyłkę nie płaciliśmy. Za dwa zapłaciłam 600zł.
YENEFER czy Ty napewno zapłaciłaś 730zł za sztukę?????

justyś tak, zapłaciłam dokładnie tyle ile napisałam. Nie wiem ile wy jeździcie ale my mieszkamy poza miastem i jeździmy bardzo dużo, nawet po głupią spożywkę jedziemy samochodem. Co więcej często przekładamy foteliki pomiędzy samochodami i potrzebowaliśmy czegoś solidnego. Ponadto mamy daleko rodziców i często robimy do nich wycieczki po kilkaset km. Ja wiem że Wasze foteliki wcale nie muszą być gorsze niż moje, ale dla spokoju swojego sumienia postanowiliśmy z mężem kupić produkt który brał udział w crashtestach i ma certyfikaty ADAC i inne. Wiem że zaraz napiszecie że to nie fotelik zabija tylko prędkość - i zgadzam się z tym ale czuję się bezpieczniej wiedząc że mam produkt z najwyższej półki.

Pozdrawiam świątecznie :)

Justyś upatrzone miałam też te chicco, bardzo mi sie podobały, w ostatniej chwili znalazłam te moje, ale gdyby nie ten materiał oddychający obiecujący przez sprzedającego to wzięłabym tamte. Tyle że dziś są już droższe.

najpier sie witam poświątecznie i trafilam do pierwszego nieczytanego tematu...
Ja kupilam te foteliki o któe pytalam - coneco zenith side armor o takie jak tu
z przygodami bo najpierw sie okazalo ze maja inny napis ( coneco robi tez za granice i pod inna nazwa - sprawdzilam u producenta), potem ze czerwony nie ma wzmocnien bocznych, na ktorych mi zalezalo, w koncu zamowilam zielony bo nad tym tez myslalam i okazal sie bardziej zywy kolor niz na zdjeciach. Coz, tak sie kupuje przez internet... Dzzieciaki siadaly w nich tylko w domu i byly bardzo zadowolone, ale zobaczymy po pierwszej wycieczce, juz niedlugo jedziemy do dziadkow.
Ania, mowia ze lepiej dzieci najpierw posadzic w foteliku zeby zobaczyc czy wygodnie i czy beda chcialy w nim jezdzic, ale ja mysle ze to przeciez zalezy od tylu rzeczy, chociazby od humoru dziecka, raz mu sie cos nie spod]oba i na tym decyzje oprzec?
yenefer, z tym mierzeniem do auta to tylko zaluje ze nie sprawdzilam, bo okazuje sie ze juz teraz miedzy fotelikami sie ni e zmieszcze :( Nie wiem jak inne moze zawsze jest tak ze jak juz jada dwa foteliki to nie ma miejsca pomiedzy nimi? Z tymi o-13 bylo ciasno w pandzie to zmienilismy samochod, teraz juz nie ma szans :( A moze wszystkie foteliki dalyby ten sam efekt, pocieszcie mnie...

Ostatnia edycja:
Onna no raczej, my mamy duży samochód i ja już nie siadam z tyłu, ale jak siedza przodem do kierunku jazdy to po co z nimi siadać, przecież dobrze ich widac i jest łatwy dostep do nich.

My po wieu przymiarkach zdecydowaliśmy się na Espiro Optima Pro. Dziewczyny zadowolone, regulacje do spania (co dla nas bylo niezmiernie ważne bo jak tylko usiądą w samochodzie to juz śpią), łatwy montaż. W dłuższą trasę jeszcze nie jechaliśmy -powyżej 100km - więc pod tym względem nie mam zdania jak się zachowują i jak dziewczyny w nim będą się czuły. Jak do tej pory jest ok.

A co do wyborów - to jest indywidualna sprawa. My też na początku zakładaliśmy zakup innych ale po dopasowaniu do samochodu i po wsadzeniu dziewczyn nasze preferencje się zmieniły i ostatecznie mamy foteliki o których jakoś specjalnie nawet nie czytaliśmy, ale które przy ostatecznej decyzji wygrały. Najlepiej samemu zastanowić się na czym nam zalezy i dopasowac ofertę z rynku do naszych oczekiwań.

onna my mamy duży samochód i nie zmieściłabym sie między fotelikami. Poza tym nawet nie zakładałam że będę jeździła, bo przecież jeżdżą przodem i zawsze mogę się do nich odwrócić i "zagadać".

iws my też wybraliśmy całkiem inny niż zakładaliśmy :)

reklama
Ja do momentu zakupu nowych fotelików jeździłam z dziewczynami z tyłu. Teraz cieszę się, że jeżdze już na przednim siedzeniu. :)

Do góry