reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

reklama
A u nas są dwie córki starsza to Karolina a młodsza Lena, kiedy byłam w ciąży ze starszą wahaliśmy się pomiędzy Karoliną a Wiktorią i wygrało to pierwsze a Wiktoria na drugie i w tej chwili nie żałuję bo dużo jest Wiktorii, Oliwii a już najwięcej w moim otoczenu jest Julek:tak:
Natomiast druga długo miała być Nadią ale tak około 8 miesiąca ciąży bardzo mi się spodobało Lena a mojemu mężowi jeszcze bardziej noi już tak zostalo. Lenka ma tylko jedno imię bo tak zdecydował tatuś.
Gdybyśmy mieli mieć jeszcze chłopca to najbardziej podoba mi się Filip, jeszcze Michał i Nikodem
A imiona chłopców w moim otoczeniu to Kacper, Mateusz i Oliwier:tak:

U mnie będzie Emilka albo Jaś. Zuważyłam, że najwięcej ostatnio jest Jasiów, ale mój mąż się uparł już kilka lat temu, jak zaczęliśmy wstępnie się zastanawiać nad dzieckiem i wtedy jeszcze to imię nie było tak popularne. A teraz już żadne inne nie pasuje :-)

My daliśmy Małgorzata.Proste i klasyczne a dodatkowo obecnie Gosiaczków zbyt wiele nie ma więc nie bedzie takie oklepane.Miała byc Julka,ale teraz ciesze sie że nie dalismy tak bo Julii jak mrówków.Ja znam tez mnóstwo Amelek i Wiktrorii.
Jesli kiedys bedzie synus to bedzie Łukasz.

Witam ja mam Kube i Damiana.(Kuba tylko z tego wzgledu,ze mial miec na imie Dorian ale moim rodzicom i reszcie bylo ciezko je wymowic wiec dalam Kubus ale jak wyszłam na pierwszy spacer to doznałam szoku bo wszedzie bylo pelno kubusiow ) .dziewczynke zawsze chciałam dac Daria albo Zuzia:)
a koło mnie jest pelno:Oskaów,Julek,Wiktorek,Filipów.

Ja jeszcze nie wiem czy bedze to chłopczyk czy dziewczynka i jak narazie nie chce wiedzieć. Chłopczyk bedzie sie nazywał Julek a dziewczynka Oliwia :)

Moja córcia ma na imię Joanna Małgorzata, podoba mi się jeszcze Michalina a dla chłopca Michał, Tomasz. W otoczeniu mamy dużo Julek, Oliwii, Weronik, Wiktorii, Nikolii, Szymonów, Kubusiów, Dawidków,Piotrusiów.

Oliwia, Nicole, Natalka, Julia, Wiktoria, Zuzia, Kacper, Michał, Maciek, Karol.

To dzieciaki jakie znam osobiscie i jak widac wszystkie maja "popularne" imiona.

Jest jeszcze Urszulka i z tym imieniem sie nigdy wczesniej, ani pozniej nie spotkalam.

Sama mam na imie Ania i widze, ze to imie nie jest teraz bardzo popularne, natomiast w moim roczniku bylo nas 8 w jednej klasie!!!:szok: Aaarggh...:baffled: Koszmar.

Natomiast my mamy w drodze Agatke lub Franciszka Wiktora:-)

reklama
U mnie w otoczeniu pełno Zosi , Wiktorii, Zuzi, Hani a z chłopców Filipków Kubusiów, Wiktorów, Dawidków, Jasiów, Kamilków i wszystkich innych na topie.

Ja ma trójke dzieciaczków
Nikola (Niki) kiedys niespotykane:-p
Laura (Lala- a miała być Anastazja)
Samuel (Sami- jedyne jakie nam sie podobało)

Dla dziewczynki podobaja mi sie jeszcze Lenka, Anastazja, Nadia
dla chłopców; Kryspin, Natan

Do góry