reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

reklama
A ja za kilka dni zostanę mamą. Od samego początku chciałam, aby córka miała na imię Natasza. I nadal bardzo mi się to imię podoba, ale zaczynam mieć co raz więcej wątpliwości. Mąż zgadza się na wszystko co ja wymyślę - aż mnie to czasami wkurza! I nie wiem co mam robić. W końcu to wybór na jej całe życie. Co myślicie o tym imieniu?

Uważam że Natasza to bardzo ładne imię!
Mój synek ma na imię Adam. A maleństwo które sie urodzi to będzie Kinga lub Magda a jesli drugi chłopczyk to chyba Michał albo Olek. Podoba mi sie też Marcin.
W otoczeniu mam całe mnóstwo Oliwierków, Kubusiów, Maciusiów, Bartusiów a dziewczynki: Julia, Oliwia, Wiktoria, Zuzia, Nikola, Ola, Maja.

Ja gdzie się nie obrócę to widzę Kubusia lub Patryka, a wśród dziewczynek Wiktoria, Nikola, Julia. Zresztą moja córeczka od tatusia także dostała na imię Wiktoria :-p Kiedy postaramy się o drugą dziewczynkę to będzie nosic imię Michalinka- ale to dopiero za jakiś czas ;-)

Witam wszystkich. Moje dzieci to Mateusz i Julia (jak wybieraliśmy to takich nie słyszałam a teraz co chwilę spotykam dzieci o takch imionach:-):-))
Poza tym dużo u nas Marysi Zuzi Oli oraz Jasiów i Kubusiów.

Mnie sie zawsze podobały i podobają stare polskie proste imiona. Już w ciąży nie było wątpliwości ze Hania będzie Hanią, gorzej z chłopcem , bo choc jestesmy na etapie rozważań o drugim bobo nadal nie mamy męskiego kompromisu.
Jako, że pracuje w szkole i widze ile łez sprawią dziecku przekombinowane imię wiem , że niezależnie od płci będzie to polskie, proste imię.
Z tym , że teraz jest straszna moda na Emilki, Julki, Zuzie i Zosie...
Z chłopcami jakoś wokół mnie moda jest na odwrót , rządzą niezmiennie Kubusie, ale i Oliwiery, Cypriany, Alany, Norberty...grrr
A jak tak sobie powoli myślę o zwykłym Krzysiu...albo Kamilku....

Moja corcia to Maja, bardzo mi sie podoba ale zauwazylam, ze teraz bardzo duzo sie zrobilo tych Maj ;) Pozatym mam w otoczeniu Oliwki, Oliwierow, Amelke, Maje, Dawidka, znam jeszcze Kubusiow, Ole i Nadie

reklama
Do góry