reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

Hejka!Ostatnimi czasy bardzo często spotkałam się z takimi imionami jak:Antoś,Jasiu,Wojtuś,Franek dla chłopców,a dla dziewczynek:Ola,Lenka,Marysia,Zuzia,Hania...mój synek ma na imię Mikołaj Antoni,a to dlatego,że mój ukochany dziadek ma na imię Mikołaj(ma same wnuczki,więc chociaż imię ktoś jego odziedziczy zamiast nazwiska;-)),a drugie imie to po Ś.P.dziadku mojego męża:happy:

reklama
Witam,
z tego co słyszę i czytam to bardzo popularnym imieniem dla chłopca jest Kubuś.Moja teściowa cały czas się upiera przy tym imieniu, ale my stwierdziliśmy, że to zbyt popularne. A ponieważ dawno temu uznaliśmy, że jak kiedyś będziemy mieć dzidzię i będzie chłopiec to dostanie na imię Michaś. I tak się mnie trzyma to imię, że już żadne inne nie wchodzi w grę.No chyba, że będzie dziewczynka-to wtedy będzie Aurelka:-)

U nas też dookoła są same Kubusie,i Patryki bardzo ładne to imię,ale troszkę już ich za dużo.
A Michaś ,bardzo ładne imię,mój brat je nosi,i bardzo fajny chłopak z niego.
Ja mam Emila i Maciusia.

u mnie dzieci mają dość popularne imiona ale jak dla mnie ładne:tak:
najstarszy syn 10-latek to adam imię wybrał mu tatuś ja chciałam oliwiera:tak:
córeczka to julia ja chciałam gabrysie ale synek wybrał julcie:tak:
najmłodszy szkrabik to antoni to już mój wybór tzn były 4 propozycje syn chciał szymona córka cypriana tatuś jeremiego bądź wespazjana ja antoniego i to imię poprostu wylosowaliśmy:tak:

To kolej na nas...
Starszy synek to Oliwierek Dominik wybierając to imię myślałam ze będzie orginalne i rzadko spotykane a co się okazało? nawał jakiś się zrobił :confused2: zanim padlo na Oliwierka zastanawialiśmy się też nad Filipkiem - mąż oczywiście kategorycznie nie proponowałam też Fabiana i Cypriana - mąż stanowczo nie
Młodszy synek to Amadeuszek Mikołaj zanim jeszcze zaszłam w ciąże było wiadomo że w przypadku chłopca takie imię mu nadamy :tak: więc nie było najmniejszej dyskusji.
Planujemy trzeciego bobaska za jakieś 2 do 3 lat dla dziewczynki mamy wybrane imiona na dzień dzisiejszy Marcelina a na drugie Livia dla chłopca z kolei Gracjanek a na drugie Marcelek :-p

u mnie w hre wchodziły imiona:
dla chłopca od poczatku Grzegorz a to dla tego ze moj tata ma tak na imię i brat mojego męża ... więc mój mąż uparł sie ze bedzie trzeci Grześ w rodzinie:p

dziewczynka na początku miała mieć na imię Julia jednak jak byłam w 7 miesiącu ciąży... w święta bożego narodzenia zmarła moja babcia więc uznałam że dam malej imię po babci czyli Alicja:)

I dobrze sie stało bo na ookoło pełno Julek lata... co druga dzieczynka ma na imię Julia albo Wiktoria:/

Chłopcy najczęściej dostaja imie Kubuś bądź Ksawery:/

U nas jest Zosia i Staś. Zosia miala byc Zusia, ale to imie tez wcodzilo w gre i tatus zdecydowal jednak ze bedzie Zosia, a Stas...chcialam zeby byl Piotr, ale m. stwierdzil ze i tak on pojedzie malego zarejestrowac wiec nie mialam wiekszego wyboru:-Dchociaz Stanislaw tezbardzo mi sie podoba.
Dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Anielka, a dla chlopca Roch(tutaj byl zdecydowany sprzeciw calej rodziny:tak::-))

z mojego kregu to najpopularniejsze imiona dla chlopcow to szymon, kuba, michal, adrian, wiktor, kacper
a dla dziewczynek: julia, oliwia, wiktoria

a moje dzieciaki maja na imie Igor i Łucja. Łucja zawsze mi sie podobalo i postanowilam ze jesli bede miala corke to tak ja nazwe...i nazwalam :) na ta chwile nie jest to popularne imie (przynajmniej jak narazie nie spotkalam dziecka o takim imieniu...)...ale mysle ze nie bedzie w przyszlosci zla ze takie dostala a nie inne ;) co do Igora to myslalam ze nie jest to jakies bardzo popularne imie...jednak pozniej co chwila jakis igorow spotykalam..oczywiscie dzieciaki hhehehe :)

Ja chciałam mojemu synkowi dac na imie Błażej:tak:, ale niestety u M nie przeszło :baffled: i mam Jakuba Grzegorza :tak::-)( w naszym otoczeniu prawie nie ma Kubusiów :tak:).
Dla dziewczynki strasznie podoba mi sie imie Marcedes:-) ... ale w Polsce to by tylko krzywda dla dziecka z takim imieniem była :-(

W naszym otoczeniu są:
chłopcy: Rafał, Bruno, Piotrek, Denis, Oliwier, Adam, Michał, Tomek, Max,
Szymon, Tymek
dziewczynki: Martyna, Oliwia, Laura, Elena, Sandra, Wiktoria, Julia, Zuzia,
Majka, Helena

Z kolei my obracamy się w towarzystwie mnóstwa dzieci czemuż się dziwić taki wiek i własne małe dzieci. Tak więc najczęściej dawane imiona...
dziewczynka : Maja, Zuzia, Wiktoria, Julia
chłopiec : Kuba, Bartek, Filip, Jaś, Staś

reklama
Moja córka to Weronika. Dla mnie najpiękniejsze imie na świecie :-), chociaż dość popularne.
A synek będzie Julian. Chyba dość rzadko spotykane?

Do góry