reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

Hejka!Ostatnimi czasy bardzo często spotkałam się z takimi imionami jak:Antoś,Jasiu,Wojtuś,Franek dla chłopców,a dla dziewczynek:Ola,Lenka,Marysia,Zuzia,Hania...mój synek ma na imię Mikołaj Antoni,a to dlatego,że mój ukochany dziadek ma na imię Mikołaj(ma same wnuczki,więc chociaż imię ktoś jego odziedziczy zamiast nazwiska;-)),a drugie imie to po Ś.P.dziadku mojego męża:happy:

reklama
Witam,
z tego co słyszę i czytam to bardzo popularnym imieniem dla chłopca jest Kubuś.Moja teściowa cały czas się upiera przy tym imieniu, ale my stwierdziliśmy, że to zbyt popularne. A ponieważ dawno temu uznaliśmy, że jak kiedyś będziemy mieć dzidzię i będzie chłopiec to dostanie na imię Michaś. I tak się mnie trzyma to imię, że już żadne inne nie wchodzi w grę.No chyba, że będzie dziewczynka-to wtedy będzie Aurelka:-)

U nas też dookoła są same Kubusie,i Patryki bardzo ładne to imię,ale troszkę już ich za dużo.
A Michaś ,bardzo ładne imię,mój brat je nosi,i bardzo fajny chłopak z niego.
Ja mam Emila i Maciusia.

u mnie dzieci mają dość popularne imiona ale jak dla mnie ładne:tak:
najstarszy syn 10-latek to adam imię wybrał mu tatuś ja chciałam oliwiera:tak:
córeczka to julia ja chciałam gabrysie ale synek wybrał julcie:tak:
najmłodszy szkrabik to antoni to już mój wybór tzn były 4 propozycje syn chciał szymona córka cypriana tatuś jeremiego bądź wespazjana ja antoniego i to imię poprostu wylosowaliśmy:tak:

To kolej na nas...
Starszy synek to Oliwierek Dominik wybierając to imię myślałam ze będzie orginalne i rzadko spotykane a co się okazało? nawał jakiś się zrobił :confused2: zanim padlo na Oliwierka zastanawialiśmy się też nad Filipkiem - mąż oczywiście kategorycznie nie proponowałam też Fabiana i Cypriana - mąż stanowczo nie
Młodszy synek to Amadeuszek Mikołaj zanim jeszcze zaszłam w ciąże było wiadomo że w przypadku chłopca takie imię mu nadamy :tak: więc nie było najmniejszej dyskusji.
Planujemy trzeciego bobaska za jakieś 2 do 3 lat dla dziewczynki mamy wybrane imiona na dzień dzisiejszy Marcelina a na drugie Livia dla chłopca z kolei Gracjanek a na drugie Marcelek :-p

u mnie w hre wchodziły imiona:
dla chłopca od poczatku Grzegorz a to dla tego ze moj tata ma tak na imię i brat mojego męża ... więc mój mąż uparł sie ze bedzie trzeci Grześ w rodzinie:p

dziewczynka na początku miała mieć na imię Julia jednak jak byłam w 7 miesiącu ciąży... w święta bożego narodzenia zmarła moja babcia więc uznałam że dam malej imię po babci czyli Alicja:)

I dobrze sie stało bo na ookoło pełno Julek lata... co druga dzieczynka ma na imię Julia albo Wiktoria:/

Chłopcy najczęściej dostaja imie Kubuś bądź Ksawery:/

U nas jest Zosia i Staś. Zosia miala byc Zusia, ale to imie tez wcodzilo w gre i tatus zdecydowal jednak ze bedzie Zosia, a Stas...chcialam zeby byl Piotr, ale m. stwierdzil ze i tak on pojedzie malego zarejestrowac wiec nie mialam wiekszego wyboru:-Dchociaz Stanislaw tezbardzo mi sie podoba.
Dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Anielka, a dla chlopca Roch(tutaj byl zdecydowany sprzeciw calej rodziny:tak::-))

z mojego kregu to najpopularniejsze imiona dla chlopcow to szymon, kuba, michal, adrian, wiktor, kacper
a dla dziewczynek: julia, oliwia, wiktoria

a moje dzieciaki maja na imie Igor i Łucja. Łucja zawsze mi sie podobalo i postanowilam ze jesli bede miala corke to tak ja nazwe...i nazwalam :) na ta chwile nie jest to popularne imie (przynajmniej jak narazie nie spotkalam dziecka o takim imieniu...)...ale mysle ze nie bedzie w przyszlosci zla ze takie dostala a nie inne ;) co do Igora to myslalam ze nie jest to jakies bardzo popularne imie...jednak pozniej co chwila jakis igorow spotykalam..oczywiscie dzieciaki hhehehe :)

Ja chciałam mojemu synkowi dac na imie Błażej:tak:, ale niestety u M nie przeszło :baffled: i mam Jakuba Grzegorza :tak::-)( w naszym otoczeniu prawie nie ma Kubusiów :tak:).
Dla dziewczynki strasznie podoba mi sie imie Marcedes:-) ... ale w Polsce to by tylko krzywda dla dziecka z takim imieniem była :-(

W naszym otoczeniu są:
chłopcy: Rafał, Bruno, Piotrek, Denis, Oliwier, Adam, Michał, Tomek, Max,
Szymon, Tymek
dziewczynki: Martyna, Oliwia, Laura, Elena, Sandra, Wiktoria, Julia, Zuzia,
Majka, Helena

Z kolei my obracamy się w towarzystwie mnóstwa dzieci czemuż się dziwić taki wiek i własne małe dzieci. Tak więc najczęściej dawane imiona...
dziewczynka : Maja, Zuzia, Wiktoria, Julia
chłopiec : Kuba, Bartek, Filip, Jaś, Staś

reklama
Moja córka to Weronika. Dla mnie najpiękniejsze imie na świecie :-), chociaż dość popularne.
A synek będzie Julian. Chyba dość rzadko spotykane?

Do góry