reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

nasz synek ma na imię Ignaś, Ignacy, to imię choć staropolskie, nie jest zbyt popularne a my wzięlismy je po prostu z kalendarza:-) jeśli córeczka to Michalinka (to po mojej prababci)
Ignaś chodzi do żłobka i jest jedynym Ignasiem:-) za to ma w grupie 3 Julki, 2 Wiktorów, 2 Wiktorie, Amelkę, Jasia,Wojtusia, 2 Oliwki
U znajomych jest jeszcze Gracjan i Oliwier- to też popularne imiona

reklama
A z tego co czytałam to nikt nie wspomniał o imieniu Eliza według mnie jet pięknie, nie jest oklepane a wręcz ciężko je spotkać :tak:

Ja w swoim otoczeniu spotkałam wiele Gabryś, Adrianków, Kubusiów, Oliwii to chyba 5, jedną Moniczke i Andrzejka i kilku Piotrów.

Co do Cyprianów i Dorianów to ja znam dwóch chłopaków takich imionach i to są bliźniacy śiwtni są ale nie są juz dziecmi:-)

A ja planuję dać mojemu dziecku jesli to bedzie synek to Kacper (oklepane ale jak miałam te 10 lat to było mało spotykane;-P od tamtej pory mnie to imie meczy) a jesli dziewzynka to mój chłopak wymyślił Julka również oklepane ale cóz... musiałam sie zgodzic bo on sie zgodził na Kacperka;-P

Mój synek ma na imię Lew. Napewno to imię nie należy do popularnych! znamy tylko jednego Lwa (nie osobiście), niezły z niego ponoć łobuziak podobnie jak nasz:-):-):-)

a z dziewczęcych imion podobają mi się Nadia, Nina, Sonia, Zofia i Michalinka:)))

ja zauwazyłam Nikola ,Oliwka,Klaudia ,Wiktoria ,Milenka i Julka.
a chłopaków nie zauwazyłam zeby czesto sie powtarzały.
Ja nazwe syna moze jeszcze nie jestem pewna jak zajdę w ciąze oczywiscie Bartek lub Wojtus a dziewczynkę nie mam pojęcia myslałam nad Amelką:p

Nasz synek nazywa się Adrian Damian.
Co do pierwszego imienia nie mieliśmy wątpliwości.
Zarówno mi, jak i mojemu mężowi podobało się od dawna :-).
Nad drugim troszkę się zastanawialiśmy.
Mieliśmy kilka imion do wyboru, ale w końcu doszliśmy do kompromisu :tak:.
Może kiedyś będziemy mieli córeczkę ;-)...
Wtedy damy jej na imię Daria.
Nad drugim będziemy musieli pomyśleć.
Córki naszych znajomych to:
Zuzia, Magda, Julia, Nikola, Pola, Amelia, Łucja, Marta, Oliwia i Weronika.
Natomiast synowie to:
Kacper, Franek, Bartek, Wojtek, Dominik, Aleksander, Alan, Daniel, Filip, Oskar, Krystian, Fabian, Mateusz, Szymon i wyjątkowo oryginalne imię Tytus.

Ostatnia edycja:
A moja córka to Marika... chyba nie wpadlibyśmy na to imię sami, ale koleżanka mojego M. z pracy ma tak na imię... długo się zastanawialiśmy, ale imie cały czas chodziło nam po głowie... myśleliśmy jeszcze nad Mają lub Patrycją, ale za bardzo oklepane jednak

a teraz to dla nas najpiękniejsze imię na świecie!!!

a jakby był synek to Marcel albo Maurycy

reklama
Nasza córcia ma na imę Paulinka:-)Jest to imię wybrane z kompromisu:angry::-)
Mnie podobało się Iga,Julia,Oliwia
a mojemu mężowi Klaudia
(nie wiem dlaczego ale zawsze imię z kimś mi się kojarzyło:tak:)

Do góry