reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najczęstsze imiona 2006-2009

nasz synek ma na imię Ignaś, Ignacy, to imię choć staropolskie, nie jest zbyt popularne a my wzięlismy je po prostu z kalendarza:-) jeśli córeczka to Michalinka (to po mojej prababci)
Ignaś chodzi do żłobka i jest jedynym Ignasiem:-) za to ma w grupie 3 Julki, 2 Wiktorów, 2 Wiktorie, Amelkę, Jasia,Wojtusia, 2 Oliwki
U znajomych jest jeszcze Gracjan i Oliwier- to też popularne imiona

reklama
A z tego co czytałam to nikt nie wspomniał o imieniu Eliza według mnie jet pięknie, nie jest oklepane a wręcz ciężko je spotkać :tak:

Ja w swoim otoczeniu spotkałam wiele Gabryś, Adrianków, Kubusiów, Oliwii to chyba 5, jedną Moniczke i Andrzejka i kilku Piotrów.

Co do Cyprianów i Dorianów to ja znam dwóch chłopaków takich imionach i to są bliźniacy śiwtni są ale nie są juz dziecmi:-)

A ja planuję dać mojemu dziecku jesli to bedzie synek to Kacper (oklepane ale jak miałam te 10 lat to było mało spotykane;-P od tamtej pory mnie to imie meczy) a jesli dziewzynka to mój chłopak wymyślił Julka również oklepane ale cóz... musiałam sie zgodzic bo on sie zgodził na Kacperka;-P

Mój synek ma na imię Lew. Napewno to imię nie należy do popularnych! znamy tylko jednego Lwa (nie osobiście), niezły z niego ponoć łobuziak podobnie jak nasz:-):-):-)

a z dziewczęcych imion podobają mi się Nadia, Nina, Sonia, Zofia i Michalinka:)))

ja zauwazyłam Nikola ,Oliwka,Klaudia ,Wiktoria ,Milenka i Julka.
a chłopaków nie zauwazyłam zeby czesto sie powtarzały.
Ja nazwe syna moze jeszcze nie jestem pewna jak zajdę w ciąze oczywiscie Bartek lub Wojtus a dziewczynkę nie mam pojęcia myslałam nad Amelką:p

Nasz synek nazywa się Adrian Damian.
Co do pierwszego imienia nie mieliśmy wątpliwości.
Zarówno mi, jak i mojemu mężowi podobało się od dawna :-).
Nad drugim troszkę się zastanawialiśmy.
Mieliśmy kilka imion do wyboru, ale w końcu doszliśmy do kompromisu :tak:.
Może kiedyś będziemy mieli córeczkę ;-)...
Wtedy damy jej na imię Daria.
Nad drugim będziemy musieli pomyśleć.
Córki naszych znajomych to:
Zuzia, Magda, Julia, Nikola, Pola, Amelia, Łucja, Marta, Oliwia i Weronika.
Natomiast synowie to:
Kacper, Franek, Bartek, Wojtek, Dominik, Aleksander, Alan, Daniel, Filip, Oskar, Krystian, Fabian, Mateusz, Szymon i wyjątkowo oryginalne imię Tytus.

Ostatnia edycja:
A moja córka to Marika... chyba nie wpadlibyśmy na to imię sami, ale koleżanka mojego M. z pracy ma tak na imię... długo się zastanawialiśmy, ale imie cały czas chodziło nam po głowie... myśleliśmy jeszcze nad Mają lub Patrycją, ale za bardzo oklepane jednak

a teraz to dla nas najpiękniejsze imię na świecie!!!

a jakby był synek to Marcel albo Maurycy

reklama
Nasza córcia ma na imę Paulinka:-)Jest to imię wybrane z kompromisu:angry::-)
Mnie podobało się Iga,Julia,Oliwia
a mojemu mężowi Klaudia
(nie wiem dlaczego ale zawsze imię z kimś mi się kojarzyło:tak:)

Do góry