reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Naga prawda - anegdotki- czyli coś dla mamusiek umiejących śmiać się z siebie

Nie Jestes Sama Lepsze To Niz Spacerowac Z Koszykiem Z Alberta Jak Sie Zorientowałam Myslałam Ze Ze Wyrzuce Go W Krzaki I Spale Sie Ze Wstydu

reklama
Oleńko a co to za zwiedzanie zza szyb autobusu miejskiego? Niech się cieszą, że więcej zobaczyli, przeciez nie lało jak z cebra i ciepło było... nic tylko sie cieszyć;-)

Jagusiu na pewno zapamiętacie te Święta do końca życia!!

NO to teraz ja. Bedac chyba w 2 klasie liceum, ja i moj brat (mlodszy ode mnie o 3 lata) musielismy zrobic przeswietlenie pluc. Poszlismy do szpitala. Najpierw do przebieralni, a raczej rozbieralni, jedna byla dla mezczyzn, druga dla kobiet. I tam sie rozbieralo (swoja droga to tak dziwnie jak wszystkie babki tak pol nago staly i czekaly na swoja kolejke) od pasa wgore, a nastepnie po zapaleniu sie lampeczki w jednym z pomieszczen, raz u kobiet raz u facetow wchodzilo do pomieszczenia na zdjecie pluc. No i ja wlazlam i pozniej tak sie spieszylam do tej przebieralni i balam ze zaraz wlezie tam jakis facet, ze to ja wlazlam do meskiej przebieralni. Rany myslalm ze sie spale ze wstydu, dobrzeze tam same staruchy byly, no z wyjatkiem mojego brata, ktory malo co sie nie posikal ze smiechu. Ale mial pozniej ze mnie beke chyba przez miesiac:-)

Super angdotki. Kasiek trafiłaś z wątkiem, naprawdę.
To może i ja coś napiszę. Kilka lat temu podczas studiów pracowałam w pewnej firmie jako tłumacz. Firma ta zajmowała się produkcją i handlem takich elementów jak stemple, wypychacze, tulejki itd. (dla mnie to była czarna magia). Po paru miesiącach pracy dostałam do przetłumaczenia na język polski katalog , w którym znajdowały się opisy i schematy asortymentu naszej firmy. Wzięłam słownik techniczny i zaczęłam tłumaczyć. Czasami nie wiedziałam o co chodzi, bo matalurgia była dla mnie abstrakcją, ale szef pocieszył mnie, że jak będzie trzeba, to pomoże mi w tym języku technicznym. Zajęło mi to kilka dni i przełumaczony katalog zaniosłam szefowi. Miał moje tłumaczenie przeczytać i nanieść ewentualne poprawki. Zaczął przy mnie czytać i w pewnym momeniecie tak strasznie się uśmiał, że ja zgłupiałam, bo tam nic nie było takiego śmiesznego. W końcu zapytałam się o co chodzi, a on do mnie" na tych schematach ma być zaznaczony wtrysk a nie wytrysk" :szok: . W jednej sekundzie poczerwieniałam i chciałam zapaść się pod ziemię :zawstydzona/y: . Stary piernik miał ze nie ubaw przez kilka tygodni. A ja skąd niby miałam wiedzieć o jakiś wtryskach. O wytrysku to ja słyszałam, ale o tym drugim - nigdy. :-)

Mój znajomy wysłał pismo na uczelnię do jakiegoś profesora i zapytaniem:
- kiedy mogę pana z a s r a ć?

reklama
Pierwsza Klasa Technikum Człowiek Nie Zna Ani Profesorow Ani Szkoły Udało Mi Sie Zaprzyjaznic Z Kumpela Rok Starsza Ode Mnie Idziemy Sobie Korytarzem Podchodzi Do Nas Laseczka I Pyta Sie Czy Widziałysmy Profesor Szukałe Ja Na To Kogo Ona Szukała A Ona Mi Pr Szukałe Ja Powtarzam Kogo Szukała Ona Znowu Odp Profesor Szukały Na To Sie Wsciekam Nie Rob Ze Mnie Idiotki Tylko Gadaj Kogo Szukała Ta Nie Wytrzymała I Tłumaczy Ze Jest Taka Profeor W Szkole Ktora Ma Na Nazwisko Szukała Ubaw Po Pachy Myslałam Ze Sie Posikam

Do góry