reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Na sygnale !!! - wątek BEZ komentarzy

reklama
my wczoraj bylismy na pogotowiu z mala bo bardzo nam zaczela charczec i niestety otrzymalismy antybiotyk zeby rozbic flegme ktora zaczela sie gromadzic w gornych drogach oddechowych mloda po dwuch dawkach bardzo nam zaczela kaszlec ale widac ze jej sie to juz odkleja ale stracha i tak sie najadlam a jutro mamy chrzciny i mam nadzieje ze juz nie bedzie tak kaszlec:-(masakra totalna

Byłam dziś z Kasią na pogotowiu bo nasilił się katar i często kaszle w pozycji leżącej. Cieżka noc za nami. Osłuchowo czysto, gardło ładne. Dostaliśmy syrop STODAL. Kicha, prycha do tego te oczka czerwone zaczynam podejrzewać jakąś alergie. Temperatura troche urosła było 37,1 a teraz 37,6 i własnie zrobiła piątą kupę:baffled:

W tym samym czasie M z Olo poszedł na IP. Przepuklina się powiększyła ! Operacja planowo czyli jutro rano ale dostali przepustkę do domu. :-)Młoda wróciła w piżamie i obandażowanym weflonie. 0 7.30 ma być z powrotem na czczo.

Byłam wczoraj z Martą na pogotowiu - szczekający kaszel plus ciężki oddech..No i ma wirusowe zapalenie krtani:-:)-( Na szczęście szybko uchwycone, więc nie kazali jechać do szpitala. Dostała zastrzyk z dexawenu czy jak tam się to pisze, a w domu od razu inhalację z pulmicortu. Przepisała jej antybiotyk sumamed, osłonowo lacid baby i jeszcze sinecod, no i te inhalacje z pulmicortu..Mam dość tych temperatur!!!!!

nie wiedziałam gdzie wrzucić, więc wklejam tu, żeby każdy zainteresowany przeczytał:

"Na podstawie art. 122 ust. 1 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. Nr 45, poz. 271 z późn. zmianami), w związku z art. 104 i 108 § 1 ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) wycofuje z obrotu na terenie całego kraju produkt leczniczy:

Szczepionka podawana w pierwszej dobie życia noworodkom, od razu po urodzeniu:
EUVAX B, 10 mcg zawiesina do wstrzykiwań 0,5 ml a 10 fiolek
numer serii: UVA 10012, data ważności: 30.09.2013
podmiot odpowiedzialny: LG Life Sciences Poland Sp. z o.o.

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.
UZASADNIENIE:
W dniu 12.07.2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła decyzja Podkarpackiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego w Rzeszowie wstrzymująca w obrocie i stosowaniu na terenie województwa podkarpackiego przedmiotową serię produktu leczniczego EUVAX B. Decyzja została podjęta w związku ze stwierdzeniem niehomogenności w niektórych fiolkach ww. serii produktu leczniczego.

Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowana w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347).

DRUGA SZCZEPIONKA, NA PNEUMOKOKOWE ZAPALENIE OPON MÓZGOWYCH:

Na podstawie art. 121 ust. 2 i art. 108 ust. 4 pkt. 2 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2008r. Nr 45, poz. 271, z późn. zm.), w związku z art. 104 oraz 108 § ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.)Główny Inspektor Farmaceutyczny wstrzymuje w obrocie oraz stosowaniu na terenie całego kraju produkt leczniczy:
Prevenar 13
, zawiesina do wstrzykiwań numer serii: F72956, data ważności: 04.2014 r. podmiot odpowiedzialny: Wyeth Lederle Vaccines S.A., Wielka Brytania

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.

UZASADNIENIE

W dniu 10 sierpnia 2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła informacja od Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego dotycząca podejrzenia niespełnienia wymagań jakościowych ww. produktu leczniczego. Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowane w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347)."

żeby nie było, ja jestem zwolenniczą szczepienie dzieci, tekst wkleiłam do wiadomości.
dostałam to mailem od znajomej.

reklama
zdjęcie.JPG

Do góry