reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na sygnale !!! - wątek BEZ komentarzy

reklama
my wczoraj bylismy na pogotowiu z mala bo bardzo nam zaczela charczec i niestety otrzymalismy antybiotyk zeby rozbic flegme ktora zaczela sie gromadzic w gornych drogach oddechowych mloda po dwuch dawkach bardzo nam zaczela kaszlec ale widac ze jej sie to juz odkleja ale stracha i tak sie najadlam a jutro mamy chrzciny i mam nadzieje ze juz nie bedzie tak kaszlec:-(masakra totalna

Byłam dziś z Kasią na pogotowiu bo nasilił się katar i często kaszle w pozycji leżącej. Cieżka noc za nami. Osłuchowo czysto, gardło ładne. Dostaliśmy syrop STODAL. Kicha, prycha do tego te oczka czerwone zaczynam podejrzewać jakąś alergie. Temperatura troche urosła było 37,1 a teraz 37,6 i własnie zrobiła piątą kupę:baffled:

W tym samym czasie M z Olo poszedł na IP. Przepuklina się powiększyła ! Operacja planowo czyli jutro rano ale dostali przepustkę do domu. :-)Młoda wróciła w piżamie i obandażowanym weflonie. 0 7.30 ma być z powrotem na czczo.

Byłam wczoraj z Martą na pogotowiu - szczekający kaszel plus ciężki oddech..No i ma wirusowe zapalenie krtani:-:)-( Na szczęście szybko uchwycone, więc nie kazali jechać do szpitala. Dostała zastrzyk z dexawenu czy jak tam się to pisze, a w domu od razu inhalację z pulmicortu. Przepisała jej antybiotyk sumamed, osłonowo lacid baby i jeszcze sinecod, no i te inhalacje z pulmicortu..Mam dość tych temperatur!!!!!

nie wiedziałam gdzie wrzucić, więc wklejam tu, żeby każdy zainteresowany przeczytał:

"Na podstawie art. 122 ust. 1 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. Nr 45, poz. 271 z późn. zmianami), w związku z art. 104 i 108 § 1 ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.) wycofuje z obrotu na terenie całego kraju produkt leczniczy:

Szczepionka podawana w pierwszej dobie życia noworodkom, od razu po urodzeniu:
EUVAX B, 10 mcg zawiesina do wstrzykiwań 0,5 ml a 10 fiolek
numer serii: UVA 10012, data ważności: 30.09.2013
podmiot odpowiedzialny: LG Life Sciences Poland Sp. z o.o.

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.
UZASADNIENIE:
W dniu 12.07.2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła decyzja Podkarpackiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego w Rzeszowie wstrzymująca w obrocie i stosowaniu na terenie województwa podkarpackiego przedmiotową serię produktu leczniczego EUVAX B. Decyzja została podjęta w związku ze stwierdzeniem niehomogenności w niektórych fiolkach ww. serii produktu leczniczego.

Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowana w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347).

DRUGA SZCZEPIONKA, NA PNEUMOKOKOWE ZAPALENIE OPON MÓZGOWYCH:

Na podstawie art. 121 ust. 2 i art. 108 ust. 4 pkt. 2 ustawy z dnia 6.09.2001 r. - Prawo farmaceutyczne (Dz. U. z 2008r. Nr 45, poz. 271, z późn. zm.), w związku z art. 104 oraz 108 § ustawy z dnia 14.06.1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (jednolity tekst Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.)Główny Inspektor Farmaceutyczny wstrzymuje w obrocie oraz stosowaniu na terenie całego kraju produkt leczniczy:
Prevenar 13
, zawiesina do wstrzykiwań numer serii: F72956, data ważności: 04.2014 r. podmiot odpowiedzialny: Wyeth Lederle Vaccines S.A., Wielka Brytania

Niniejszej decyzji nadaje się rygor natychmiastowej wykonalności.

UZASADNIENIE

W dniu 10 sierpnia 2012 r. do Głównego Inspektora Farmaceutycznego wpłynęła informacja od Warmińsko-Mazurskiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego dotycząca podejrzenia niespełnienia wymagań jakościowych ww. produktu leczniczego. Mając na uwadze powyższe, ww. seria nie może być przedmiotem obrotu oraz nie może być stosowane w lecznictwie do czasu wyjaśnienia wątpliwości dotyczących bezpieczeństwa jej stosowania.

Strona po otrzymaniu powyższej decyzji, zobowiązana jest do natychmiastowego podjęcia działań określonych w przepisach Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 12 marca 2008 r. w sprawie określenia szczegółowych zasad i trybu wstrzymywania i wycofywania z obrotu produktów leczniczych i wyrobów medycznych (Dz. U. Nr 57, poz. 347)."

żeby nie było, ja jestem zwolenniczą szczepienie dzieci, tekst wkleiłam do wiadomości.
dostałam to mailem od znajomej.

reklama
zdjęcie.JPG

Do góry