reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na sygnale !!! - wątek BEZ komentarzy

reklama
UWAGA, UWAGA!!!
Proszę o pełną gotow
ość. Będą potrzebne, a raczej już są potrzebne, kciuki, pozytywne myśli i oczekiwanie.
Sms od PHELANI z godz. 6.28

"Hej, hej. Od 4 rano mam skurcze co 7-8min, teraz co 5 min. Boli jak cholera, jadę do szpitala. Zobaczę co się dzieje, będę w kontakcie"

Właśnie chciałam wam napisać że mamy Marcelka.
W takim razie jeszcze uzupełnię to co wiem. Poród szybki ale bardzo ciężki. Wszystko ją boli. Ma 3 szwy, miała zzo, ale za późno jej podali i nie podziałało. Macica jej się obkurcza i b. boli.
Marcelek jutro będzie miał robione usg nerek i moczowodów.
Tyle wiem, jak bedę miała nowe wiadomości to dam od razu znać bo już jestem w domu

Mam ważne wiadomości od Phelani, dlatego tutaj piszę. Napiszę to co najważniejsze bo sms jest dość długi.

Marcelek miał usg i wyszło że prawa nerka jest powiększona do 7mm. Podobno to źle. Moczowodu nie dało się dobrze sprawdzić bo mały się kręcił, ale jest za wąski. Jutro urolodzy i nefrolodzy podejmą decyzję co dalej. Albo Marcela przetransportują do CZD albo wypuszczą do domu i będą mieli wizytę za 2 tyg.
Prosiła o przekazanie wam pozdrowień więc to czynię.
Wczoraj cały dzień przepłakała i straciła pokarm.

Napisałam jej żeby przystawiała małego i odciągała pokarm laktatorem to może uda się przywrócić laktację.

Nie jest dobrze zostAjemy jeszcze tydzien maly ma gronkowca w moczu zalozyli dzis mu welfron i na 3 dni antybiotyk pozniej znowu pobieranie i czekanie w poniedzialek stawiamy sie na odzdzial czdz i znow badania i szpital chyba juz wymiekam o pokarmie moge zapomniec jestesmy na mm nie umiem sie obslugiwac m telefonem wiec dlatego pisze tylko tu

reklama
Kochane, piszę tutaj, żeby te co chcą przeczytały. Dziś kładziemy się z Mikołajem do szpitala:-( Mikołaj całą noc kasłał i miał duszności. Rano szybko go wzięłam do inhalacji bo ciężko oddychał. Dzwoniłam do naszej alergolog i była w szoku że Mikołaj się rozchorował podczas brania antybiotyku. Kazała wziąć skierowanie do szpitala i jechać bo tam mu porobią wszystkie badania i może będzie wiadomo co mu jest. Jestem zapisana na 13.00 do lekarza. Jestem załamana, trzęsę się jak galareta. Trzymajcie kciuki za Mikołaja.

Do góry