reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

Ja mam telewizor na tyle wysoko że jeszcze sporoczasu TV nie dosięgnie ale mimo że u mnie TV chodzi często to zainteresowania brak. Zapewne niedługo jej się to zmieni no ale cóż.Starać się będę organizować czas ale bajki pószczat też będę ale nie przez pół dnia.

reklama
My w maju przeprowadzaliśmy się do nowego mieszkania i w ogóle nie pomyśleliśmy o tym, że może dobrze by było kupić wysoki stolik. No i teraz za to płacimy upalcowanym telewizorem... A Hani pomysłów nie brak... Podsuwa ku niemu misie i zaczyna uderzać przedmiotami...

Ragna moja nawrt z wózkiem dla lalek wchodzi na łózko, wali nim o szyby balkonowe i zdrzwi więc nie wiem czy to dobre dla telewizora.

A ja się zastanawiałam, czy jej kupić wózek dla lalek... Hmmm... Chyba muszę to przemyśleć, choć wydaje mi się, że Hania nie ma póki co tyle siły, no ale fakt - póki co... Niestety mówienie 'nie wolno' i 'nie' zupełnie do niej nie trafia.

Ragna co jak co ale moja pięknie też bawi się wózkiem Wkłada lale i wozi po calym domu.
Czyli jest nadzieja:) Hania czasem wozi swoich faworytów - dzidziusia i misie na lewku z Fisher Price, ale raczej są to krótkie przejażdżki, kończące się wyrzuceniem ww. :) Może wózeczek bardziej się sprawdzi:)

Happi padłam ;-)
Roxi my też mieliśmy kupić najnizszą możliwą, ale byłam u koleżanki u której była właśnie taka niska szafeczka pod TV i Zuu bardzo dociekliwie sprawdziła każdy centymetr ekranu ;-)
Kania oj to masz nieciekawie ;-) z tym braniem z tv czy książeczki. Moja na szczęście bije brawo :-) i tak oglada tylko poczatkową piosenkę i ucieka do sowich spraw :-)

Ragna ja dzięki wózkowi mam dłużą chwilę dla siebie bo mała tak lubi się nim bawić

A tv tez staram się ograniczać (tzn ja siebie muszę :) ) bo reklamy to dla niej mogłyby cały czas lecieć, ale i tak najbardziej lubi jaka to melodia :)

reklama
Kania oj to masz nieciekawie ;-) z tym braniem z tv czy książeczki. Moja na szczęście bije brawo :-) i tak oglada tylko poczatkową piosenkę i ucieka do sowich spraw :-)
Tłumaczę, że tego się nie da wziąć, a słyszę "daj mi, daj mi" :-)
mamy niską szafkę RTV ale na razie nie obmacuje tv, wręcz omija go szerokim łukiem.
Za to wszystko przewraca i chce na tym siadać.

Ragna
doczytałam, że Hania też chce "wyjmować" stworzonka z tv :-) i co Ty na to???

Ostatnia edycja:
Do góry