reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

reklama
happy :-D :-D :-D padłam :-D :-D :-D

co do dziecięcych syrków to ja ubóstwiam stópki małej :-) jedni zachwycają się małymi brzuszkami, noskami a ja uwielbiam jej stópki :-) zawsze odkąd pamiętam jak ją przewijałam to stópki całowałam, gilałam. tak mamy do tej pory. I oczywiście głośno wącham jej stópki i mówię "a fuj!" a ona sie przy tym chichra do upadłego :-)

regna ja mojej ograniczałam tv jak była młodsza i bardzo tego pilnowałam. I teraz mam tak, ze mimo iż tv jest niemal non stop włączony to Isia totalnie go zlewa. Czasem na reklamę spojrzy jak zagra jakaś wesoła muzyczka i po sekundzie znów zajmuje sie "swoimi sprawami". Tak więc straciłam możliwość posadzenia jej przed bają i posiadania kilku minut spokoju ;-) ale mam nadzieje że jak zwykle bedzie "coś za coś" ;-)
jak byliśmy u Frogg to Fifi cały czas wpatrzony w Barneya był (Frogg musiała nawet kilka odzinków "na zapas" nagrać coby mieć "uspokajacza" :-) ) Isi nawet go pokazywał, ta zerknęła i go olała, ehh musi chłopak znaleźć inny sposób żeby jej zaimponować :-D

Alicja- to u nas też Arek zlewa tv, Olka ogląda bajki to on na chwilkę popatrzy szczególnie jak leci początek jakiejś melodyjki a potem już idzie sobie, a Olka też tak miała i załapała oglądanie jakoś jak miała 2 lata i to Elmo było, a teraz to jak zahipnotyzowana patrzy i muszę jej wyłączać bo nie kontaktuje jak ogląda.

Ja tv rzadko włączam i generalnie zlewka jest,chyba,ze ulubione reklamy.Ostatnio ta "Pudliszek",gdzie dzieci mówią,stoi jak zamurowana i bije brawo.I jeszcze ta chyba Fundacji TVN(?),gdzie dziewczynka mówi wierszyk o liściach- zaczyna bić brawo,jak tylko reklama się zaczyna.No,ale "sztuczne szczęki" dla psów i tak rządzą:-D- na widok piesiów az się trzęsie z radości:-D

U mnie tv rzadko chodzi ale jak już jest włączony telewizor to Oliwia generalnie go zlewa. Chyba że zobaczy jakąś reklamę albo coś co jej się spodoba, czy jakaś bajka leci to krzyczy właśnie wtedy, żebym jej to dała, nie wiem co konkretnie ale woła "daj mi to". I przegadać dziecku ze to tv, tego dać się nie da itd...Jak była mniejsza to w ogóle miała ograniczony dostęp do tv.

No to wam zazdroszcze :sorry: u nas wcześnie tv rzadko był włączony więc myślałam że Patryk nie bedzie nim zainteresowany, od jakiegoś czasu tv dosyć często "gości" w naszym domu i Patryk sie w niego wgapia ciągle i namiętnie, nie wszystko oczywiście ogląda, ale generalnie jest bardzo zaciekawiony a najbardziej lubi stać 5 mm od ekranu wrrrr ... :confused2:

No to wam zazdroszcze :sorry: u nas wcześnie tv rzadko był włączony więc myślałam że Patryk nie bedzie nim zainteresowany, od jakiegoś czasu tv dosyć często "gości" w naszym domu i Patryk sie w niego wgapia ciągle i namiętnie, nie wszystko oczywiście ogląda, ale generalnie jest bardzo zaciekawiony a najbardziej lubi stać 5 mm od ekranu wrrrr ... :confused2:

Z tym staniem przy samym ekranie, to u nas jest tak samo. Do tego obmacuje ekran...Nie mówiąc o tym, że coraz częściej stara się wspinać na stolik telewizyjny...

ragna, no to mój jeszcze na wspianie nie wpadł, podejrzewam że kwestia czasu :dry: ale dzisiaj próbował pocałować elmo w tv :baffled:

reklama
Do góry