reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na pogodę i niepogodę czyli pomysły na zabawy z maluchami

Mała_mi Oliwia też właśnie swoje zużyte pieluchy wyrzuca do kosza, butelki jeszcze nie odnosi sama ale wszystko przed nami ;-)
A czy Wasze dzieciaczki jak oglądają jakąś bajkę tv i czy książeczkę to chcę by dać coś z tej bajki???

reklama
kania u nas na tapecie jest tylko jedna bajka (teletubis mis i lew) no i reklamy ale jakoś nie wymyślił sobie jeszcze żeby "wyciągać" coś z książki czy tv,a swoja drogą to ciekawie to musi wyglądać:-D

kania u nas na tapecie jest tylko jedna bajka (teletubis mis i lew) no i reklamy ale jakoś nie wymyślił sobie jeszcze żeby "wyciągać" coś z książki czy tv,a swoja drogą to ciekawie to musi wyglądać:-D
Krzyczy - "daj mi to" po czym wyciąga rękę do tv albo próbuje złapać coś w książeczce, którą aktualnie przegląda, irytuje się, że nie może tego wziąć...

a moja specjaknie nie interesuje się bajkami, książkami też nie, ale każda muza zapodana z TV przyjmowana jest odtańczeniem każdej nuty i oklaskami.

a teraz mi się jeszcze przypomniało jak się bawimy w indian borys przychodzi z otwarta buzia a ja ręke mu muszę przystawiać i zabierać aby odpowiedni dźwięk wyszedl i wtedy w glos krzyczy i się smieje:-D

Moja wydumała, że posiedzi sobie wszędzie gdzie się da, więc dziś wsadziła pupę w lapka, siedziała już na swojej kuchni, pchaczu, klockach, Ciekawa jestem gdzie jeszcze wsadzi szanowne literki, na nocniku też chętnie siada tyle że efektów brak ;-) Z babcią coś za bardzo nie chce się bawić hmmm za to chętnie patrzy na Wasze ząbkowe suwaczki i tylko woła "dzidzi".

Co do telewizji, to ja staram się, by nie była za często włączona, w przeciwieństwie do mojego męża, który lubi, jak coś tam gra w tle... Hania uwielbia reklamy i w zasadzie tylko jak są reklamy, to odrywa się od zabawy. Czasem, jak chcę ją na chwilę zająć, włączam taki kanał BabyFirst. Tam są programy dla maluchów i to Hania nawet lubi oglądać. Raczej nie sięga po przedmioty z telewizji, ale uwielbia dotykać ekranu, więc łatwo się domyśleć, jak wygląda... A co do muzyki, samodzielnie tańczy odkąd tylko potrafiła siedzieć:) I to bardzo energicznie :p Teraz także z misiami i lalką. A często życzy sobie, by wziąć ją na ręce i wtedy podryguje mi na biodrze.

reklama
HAPPY a ja wącham. O dziwo lubię zapach dzieciowych stóp, bo dorosłego TAM bym nie powąchala za chiny ludowe... o :cool:

a mi w związku z historią Kromy przypomniało się,jak Tomir kiedyś słuchał,jak babcia (ex teściowa) nam opowiadał,jaka miała podróż,jadąc do na,do Lublina pociągiem- mówiła,że taki tłok był,pełno "Ruskich",jak to sie babcxia wyraziła z tobołami na handel,ze nie było miejsca w przejściu między fotelmi i musiała nogi na tych ich torbach trzymac.
Pare dni poźniej przyszedł do nas znajomy,siedzimy,gadamy,a Tomir tez chciał sie do rozmowy włączyć i wypalił"A babcia Marysia to TAK z Ruskimi jechała"- tu zademonstrował,jak to babcia "jechała" ,zadzierając w góre i rozkładając nogi:-D:-D:szok:

DZIULKA a jak będziesz sikala to podniesiesz i rozłożysz nogi? :laugh2::-p:rofl2::laugh2::happy:

nie no laski, ja w pracy jestem i nie moge sie smiac glosno. podle!:-D:-D:-D:-D

Do góry