reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Na macierzyńskim a kolejne dziecko

jekate1996

Zaciekawiona BB
Chcialam zapytac Pań które były w takiej sytuacji..
Będąc na macierzyńskim, a w sumie juz pod koniec macierzyńskiego kolejne dziecko, jak to wszystko wygląda prawnie ? Od strony pracodawcy i wgl ?

reklama
Chcialam zapytac Pań które były w takiej sytuacji..
Będąc na macierzyńskim, a w sumie juz pod koniec macierzyńskiego kolejne dziecko, jak to wszystko wygląda prawnie ? Od strony pracodawcy i wgl ?
Jeśli nie skończyła Ci się umowa to możesz wrócić do pracy. Jeśli od razu planujesz zwolnienie to miejsce na uwadze, że zasiłek macierzyński może być niższy niż po urodzeniu drugiego dziecka

Jeśli nie skończyła Ci się umowa to możesz wrócić do pracy. Jeśli od razu planujesz zwolnienie to miejsce na uwadze, że zasiłek macierzyński może być niższy niż po urodzeniu drugiego dziecka
Powrotu do pracy nie planowałam. Zasiles macierzyński moze być niższy niż po urodzeniu drugiego dziecka ? Nie rozumiem

No to już wiemy :)
No więc - jak skończysz macierzyński, to wracasz do pracy. Możesz wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy.
Jak wrócisz do pracy, to jeśli chcesz skorzystać z "przywilejów" kobiet w ciąży, to informujesz o swoim stanie pracodawcę.
Jeśli chcesz, to możesz też wziąć urlop wychowawczy.

Cześć. Ja tak miałam, kończył mi się macierzyński w grudniu, wybrałam jeszcze zalegly urlop i miałam zacząć w lutym. Pod koniec stycznia wyszło, że jestem w ciąży. Od razu przeszłam na l4. Jestem teraz w 38tygodniu a starszy syn ma 20 miesięcy.

reklama
Cześć. Ja tak miałam, kończył mi się macierzyński w grudniu, wybrałam jeszcze zalegly urlop i miałam zacząć w lutym. Pod koniec stycznia wyszło, że jestem w ciąży. Od razu przeszłam na l4. Jestem teraz w 38tygodniu a starszy syn ma 20 miesięcy.
Jak pracodawca zareagował? Z ciekawości pytam :D

Do góry