reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kolejna ciąża od razu po urlopie macierzyńskim

reklama
Czyli jeśli się nie zatrudnię gdzieś na miesiąc to nie należy mi się nic i jako kobieta w ciąży umieram z głodu bo nie mam środków do życia ....Polska! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
No faktycznie biedne te kobiety w tej Polsce… z głodu umierają… 🤡
Ale wiesz że jest coś takiego jak antykoncepcja ? Albo można być w ciąży i iść do pracy ? Ale spoko, Od lutego wjedzie kolejne 800 + to już nie będziesz musiała pracować 🤡

Czyli jeśli się nie zatrudnię gdzieś na miesiąc to nie należy mi się nic i jako kobieta w ciąży umieram z głodu bo nie mam środków do życia ....Polska! Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

A czemu na miesiąc masz się zatrudniać? Możesz przecież pracować do końca ciąży i przejść na macierzyński w lutym. Ja jestem w ciąży, byłam na umowie zlecenie i pogadałam z szefem że będę pracować tyle ile dam radę. Obecnie jestem w 6 miesiącu i pracuje nadal. Szef widząc moje zaangażowanie zaproponował mi w marcu UOP bym miała spokojna głowę.
Nie tylko jedna strona powinna ,,dawac" od siebie :) Jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie musisz leżeć - a wnioskuję że nie musisz skoro chcesz pracować do końca karencji na opłacanie składki- to możesz pracować ile się da a nie tylko miesiąc

Posiadanie dziecka nie jest obowiązkowe 🤷‍♀️ i nikt nie nakazał Ci zachodzić w ciążę teraz. To Ty sama pozbawiłaś sie srodkow do życia, wystarczyło poczekać i w międzyczasie iść do pracy.

A kto przyjmie ciężarna ? Przecież nie mogę dźwigać ...

Sporo osób przyjmuje ciężarne jeśli jest się zaangażowanym w pracę:) Ja bym nawet u obecnego pracodawcy próbowała ugrać przedłużenie zlecenia do lutego - Ty byś miała zasiłek macierzyński, on pracownika. Potem przejmuje Cie ZUS a on się z Tobą zegna. Chyba że to jakaś umowa na zastępstwo to wtedy gorzej.
Nie znam sytuacji w Twojej pracy ale są różne możliwości. No i dźwigać w nowej pracy nie musisz - pracodawcą dostosowuje stanowisko pod ciężarna i jeśli będziesz szczera od początku to nie wrzuca cie na magazyn do przenoszenia pudeł przecież. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie czegoś ciekawego :)

A czemu na miesiąc masz się zatrudniać? Możesz przecież pracować do końca ciąży i przejść na macierzyński w lutym. Ja jestem w ciąży, byłam na umowie zlecenie i pogadałam z szefem że będę pracować tyle ile dam radę. Obecnie jestem w 6 miesiącu i pracuje nadal. Szef widząc moje zaangażowanie zaproponował mi w marcu UOP bym miała spokojna głowę.
Nie tylko jedna strona powinna ,,dawac" od siebie :) Jeśli ciąża nie jest zagrożona i nie musisz leżeć - a wnioskuję że nie musisz skoro chcesz pracować do końca karencji na opłacanie składki- to możesz pracować ile się da a nie tylko miesiąc
Ale nie ma możliwości przedłużenia umowy zlecenia na jakiej jestem teraz

reklama
Do góry