reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Dziewczyny, ja znowu z zapytaniem, ale troche mnie to przerasta, ten nawal zalatwiania i w ogole, a ja o niczym pojecia nie mam... :-( Wiecie moze jak wyglada szczepienie maluchow - chodzi mi o pierwsza szczepionke gbc [?] czy jakos tak... Ponoc trzeba zadzwonic do hse i sie umowic na to szczepienie. Tylko nijak nie moge znalezc nru do klinki w Galway. Moze ktoras z Was miala z tym 'do czynienia'... Dzieki wielkie!

to jest BCG;-)
jesli masz niedaleko to jak na spacerku bedzisz mozesz podejsc i zapisac sie:)
a z numerem nie pomoge ,bo ja Limerickowa jestem:-D

reklama
dranissimo ja dostalam numer od pielegniarki socialnej jak byla na wizycie pierwszej. Opowiedziala o szczepieniach i dala numer zeby zapisac sie na pierwsze, a reszta u GP.

no u nas byla polozna, ale tylko powiedziala co i jak, bez tel, a owego nie moge znalezc na necie, bo duzo tego, a ktory wlasciwy?? Bede pewnie musiala zadzwonic gdziekolwiek to moze mi podadza...

to jest BCG;-)
jesli masz niedaleko to jak na spacerku bedzisz mozesz podejsc i zapisac sie:)
a z numerem nie pomoge ,bo ja Limerickowa jestem:-D

no, raczej do hse to mam kawaleczek ;-)
A nie wiecie ile mniej wiecej sie czeka? Znajac zycie to kolejki uuuuuuu

w srode zajechałam do szpitala na mój czas o 16 później miałam ktg 45 min i 2cm rozwarcia a po ktg juz 5 , przyjęli mnie na salę.. i gdzies o 17.30 na porodową szłam
no a o 18.38 już urodziłam
laugh.gif

nie cale łozysko wyszlo wiec mnie czyscili.. wyszłabym wczoraj ale właśnie przez to musiałam zostać do dziś..
a dzisiaj o 10 rano nas wypisali
yes2.gif

aha urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli m w tym tempie podać...

to tak w skrócie;-)

drassimo
gratuluje :-)

w srode zajechałam do szpitala na mój czas o 16 później miałam ktg 45 min i 2cm rozwarcia a po ktg juz 5 , przyjęli mnie na salę.. I gdzies o 17.30 na porodową szłam
no a o 18.38 już urodziłam
laugh.gif

nie cale łozysko wyszlo wiec mnie czyscili.. Wyszłabym wczoraj ale właśnie przez to musiałam zostać do dziś..
A dzisiaj o 10 rano nas wypisali
yes2.gif

aha urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli m w tym tempie podać...

To tak w skrócie;-)

drassimo
gratuluje :-)

gratulacje!!:)

ViKamcia, no to tempo expresowe... ja sie wlasnie tego obawiam, ze teraz bedzie duzo szybciej i nie zdaza podac znieczulenia... :(

a kiedy skurcze Ci sie zaczely?

solszym miałam takie lekkie pobolewania już w poniedziałek wieczorem
a we wtorek miałam skurcze normalne przez cały dzień ..
aż myslałam ze to już, bo z takimi samymi bólami leżałam już z Viki na sali porodowej
nie by ły bolesne tylko takie jak na okres

ale ze nic się nie ruszało to czekałam dalej:tak: bo chciałam doczegać tego maja:-p
i w srodę znów od rana to samo.. to myslalam że tak bedzie już do terminu..
o 12 przyjechał kurier odebrałam paczkę i zaczęło mocniej boleć trochę
ale czekałam na D aż wróci z pracy
w tym czasie wyliczyłam ze mam już skurcze co 3 minuty po minucie kazdy
no i D wrócił i szybko zaczęłiśmy przygotpwywac do wyjzdu bo wszystko leżało "na swoim miejscu
a jak już się uszykowaliśmy i wyjechalismy z domu to była 14 z czymś i już przez drogę miałam skurcze co 2 minuty po minucie

znaczy dokładniej tak miałam e jak skurcz o powiedzmy 12.30 trwał minutę to kolejny był już o 12.32 i znów minutę....
co gorsza wlekliśmy sie najpierw za jakimś busem a póxniej za przyczepą z koniem:sorry:
przyspieszać mąż nie mógł bo mnie bolało na zakrętach:-Da tu 70 km do przjechania:-p
no i jak zajechalismy to miałam 2 cm rozwarcia
przy czym mąż stwierdził że "tak samo stękałaś z Vi jak miałaś 7 cm przy końcówce"
wiec te był boleśniejsze...
ale tak szybko poszło ze nawet nie zdążyłam się nacierpieć z bólu:-p

dranissimo ja myślę,że może to ten numer
HSE.ie - Health Service Executive Website - Children and Family Services in Galway
Tel: (091) 546 355.
ale czytam tutaj,że trzeba zapisac na listę oczekujących:
MagicMum.com :: View topic - BCG in Galway?

anineczko, jestes niezastapiona! ;-)
Sprobuje z tym numerem. W sumie znalazlam jeszcze jakis drugi, ale chyba taki ogolny do hse, wiec najpierw wyprobuje ten Twoj.
A z ta lista to masakra jakas, jak ludzie pisza, ze latami czekaja! :szok: Pewnie znajac zycie burdel maja i dlatego tyle to trwa...
anineczka, a jak Ty swoje malenstwa szczepilas tez tyle czekalas? Bo pamietam, tez chyba jakos kolo Galway kiedys mieszkalas...

edit: acha, ViKamcia dzieki za gratki !! Ja Tobie tez gratuluje noewgo Malenstwa! :-) Szybko Ci poszlo przyznam... ;-)

reklama
Do góry