reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Dziewczyny, ja znowu z zapytaniem, ale troche mnie to przerasta, ten nawal zalatwiania i w ogole, a ja o niczym pojecia nie mam... :-( Wiecie moze jak wyglada szczepienie maluchow - chodzi mi o pierwsza szczepionke gbc [?] czy jakos tak... Ponoc trzeba zadzwonic do hse i sie umowic na to szczepienie. Tylko nijak nie moge znalezc nru do klinki w Galway. Moze ktoras z Was miala z tym 'do czynienia'... Dzieki wielkie!

to jest BCG;-)
jesli masz niedaleko to jak na spacerku bedzisz mozesz podejsc i zapisac sie:)
a z numerem nie pomoge ,bo ja Limerickowa jestem:-D

reklama
dranissimo ja dostalam numer od pielegniarki socialnej jak byla na wizycie pierwszej. Opowiedziala o szczepieniach i dala numer zeby zapisac sie na pierwsze, a reszta u GP.

no u nas byla polozna, ale tylko powiedziala co i jak, bez tel, a owego nie moge znalezc na necie, bo duzo tego, a ktory wlasciwy?? Bede pewnie musiala zadzwonic gdziekolwiek to moze mi podadza...

to jest BCG;-)
jesli masz niedaleko to jak na spacerku bedzisz mozesz podejsc i zapisac sie:)
a z numerem nie pomoge ,bo ja Limerickowa jestem:-D

no, raczej do hse to mam kawaleczek ;-)
A nie wiecie ile mniej wiecej sie czeka? Znajac zycie to kolejki uuuuuuu

w srode zajechałam do szpitala na mój czas o 16 później miałam ktg 45 min i 2cm rozwarcia a po ktg juz 5 , przyjęli mnie na salę.. i gdzies o 17.30 na porodową szłam
no a o 18.38 już urodziłam
laugh.gif

nie cale łozysko wyszlo wiec mnie czyscili.. wyszłabym wczoraj ale właśnie przez to musiałam zostać do dziś..
a dzisiaj o 10 rano nas wypisali
yes2.gif

aha urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli m w tym tempie podać...

to tak w skrócie;-)

drassimo
gratuluje :-)

w srode zajechałam do szpitala na mój czas o 16 później miałam ktg 45 min i 2cm rozwarcia a po ktg juz 5 , przyjęli mnie na salę.. I gdzies o 17.30 na porodową szłam
no a o 18.38 już urodziłam
laugh.gif

nie cale łozysko wyszlo wiec mnie czyscili.. Wyszłabym wczoraj ale właśnie przez to musiałam zostać do dziś..
A dzisiaj o 10 rano nas wypisali
yes2.gif

aha urodziłam bez znieczulenia bo nie zdążyli m w tym tempie podać...

To tak w skrócie;-)

drassimo
gratuluje :-)

gratulacje!!:)

ViKamcia, no to tempo expresowe... ja sie wlasnie tego obawiam, ze teraz bedzie duzo szybciej i nie zdaza podac znieczulenia... :(

a kiedy skurcze Ci sie zaczely?

solszym miałam takie lekkie pobolewania już w poniedziałek wieczorem
a we wtorek miałam skurcze normalne przez cały dzień ..
aż myslałam ze to już, bo z takimi samymi bólami leżałam już z Viki na sali porodowej
nie by ły bolesne tylko takie jak na okres

ale ze nic się nie ruszało to czekałam dalej:tak: bo chciałam doczegać tego maja:-p
i w srodę znów od rana to samo.. to myslalam że tak bedzie już do terminu..
o 12 przyjechał kurier odebrałam paczkę i zaczęło mocniej boleć trochę
ale czekałam na D aż wróci z pracy
w tym czasie wyliczyłam ze mam już skurcze co 3 minuty po minucie kazdy
no i D wrócił i szybko zaczęłiśmy przygotpwywac do wyjzdu bo wszystko leżało "na swoim miejscu
a jak już się uszykowaliśmy i wyjechalismy z domu to była 14 z czymś i już przez drogę miałam skurcze co 2 minuty po minucie

znaczy dokładniej tak miałam e jak skurcz o powiedzmy 12.30 trwał minutę to kolejny był już o 12.32 i znów minutę....
co gorsza wlekliśmy sie najpierw za jakimś busem a póxniej za przyczepą z koniem:sorry:
przyspieszać mąż nie mógł bo mnie bolało na zakrętach:-Da tu 70 km do przjechania:-p
no i jak zajechalismy to miałam 2 cm rozwarcia
przy czym mąż stwierdził że "tak samo stękałaś z Vi jak miałaś 7 cm przy końcówce"
wiec te był boleśniejsze...
ale tak szybko poszło ze nawet nie zdążyłam się nacierpieć z bólu:-p

dranissimo ja myślę,że może to ten numer
HSE.ie - Health Service Executive Website - Children and Family Services in Galway
Tel: (091) 546 355.
ale czytam tutaj,że trzeba zapisac na listę oczekujących:
MagicMum.com :: View topic - BCG in Galway?

anineczko, jestes niezastapiona! ;-)
Sprobuje z tym numerem. W sumie znalazlam jeszcze jakis drugi, ale chyba taki ogolny do hse, wiec najpierw wyprobuje ten Twoj.
A z ta lista to masakra jakas, jak ludzie pisza, ze latami czekaja! :szok: Pewnie znajac zycie burdel maja i dlatego tyle to trwa...
anineczka, a jak Ty swoje malenstwa szczepilas tez tyle czekalas? Bo pamietam, tez chyba jakos kolo Galway kiedys mieszkalas...

edit: acha, ViKamcia dzieki za gratki !! Ja Tobie tez gratuluje noewgo Malenstwa! :-) Szybko Ci poszlo przyznam... ;-)

reklama
Do góry