reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Tak jak bedziesz dzwonic do przychodni to powiedz ze Cie interesuje tylko usg bez wizyty i nie daj sie naciagnac bo wiesz moga Ci mowic ze tak sie nie da a sie da jestem tego przykladem :tak:,gin ktora robila mi przeziernosc mowila co i jak takze bez sensu placic 160 skoro mozna zaplacic 80

dokladnie, ja tez dzwonilam po roznych przychodniach i pytalam o cene samego USG bez wizyty, tylko w jednej (PW) chcieli mnie naciagnac, a tak to nie bylo problemu, ze samo USG

(mowie tu akurat o USG na samym poczatku ciazy, ale majac juz doswiadczenie przy moim ostatnim USG tez juz pytalam tylko o samo USG 4D - nie jest konieczna "wizyta")

reklama
Aniu i o to mi chodziło,dzięki wielkie :-):-)
Właśnie o tym mówiłam,jeśli chodzi o koszta.Ja chcę tylko usg i by powiedziała mi wyniki,a wizyty jako takiej przeciez nie potrzebuje :tak:

Aniaa,nic mnie nie bierze:no:Poza ogólnym zmęczeniem i rozleniwieniem,wszystko po staremu:tak:Żadnych skurczy,żadnych wycieków czy tym podobne:-DMłody tylko jakby mocniej się rozpychał:sorry2:
...Zastanawiałam się czy może Was nie odwiedzić w poniedziałek,powiedzmy...W sumie to jeszcze P nie pytałam,ale czasu mi niewiele zostało więc jakbyście nie mieli innych planów to może wpadlibyśmy popołudniu na kawkę,tudzież herbatkę:blink:?

Pierwszy lekarz to dr.Antepowicz bardzo mila, kompetentna osobka.Pomocna i bardzo zyczliwa znajaca sie na rzeczy.Ja nigdy nie chodzilam do kobiety tzn w ostatecznosci i naprawde jak mowie,ze warto do niej isc to cos w tym jest :D.

popieram w 100%. ja "zwiedzilam" tutaj paru lekarzy. i dopiero Antepowicz pomogla. reszta mowila "pani tak ma", kasowala i prosila zeby przysjc jak cos sie bedzie dziac... a ze dzialo sie co miesiac...

co do kosztow to my za wizyte, cytologie, skan 3-4d+ plyta dalismy €170. ale siedzielismy chyba z 45 min...

co do dlugosci filmiku, to mamy cala "wizyte" na plycie. znaczy, od momentu rozpoczecia skanu do zakonczenia. Tu z skrocone YT wersje jak ktos ciekawski:

Adam#1
Adam#2

i ja tez zgodze sie z Tichonkiem - wszystko zalezy od lekarza. z reszta Antepowicz od razu wlozyla plyte i powiedziala - "no to nagrywamy" na poczatku skanu. gdyby tego nie zrobila chyba bym poprosila lekarza zeby zaczal nagrywac. z jednej strony w koncu za to placimy. i to nie male pieniadze.

a ja zrobie maly OT. ogladalyscie slub dzisiaj? w pracy dziewczyny o niczym innym nie mowia tylko o tym. no i przy okazji dostalam stos "pomyslow" sukienkowych na moj slub :D

Oglądałam kawałek ślubu.
Ponoc niektórzy anglicy mają już dośc i oto co wymyślili:
sickbaglydialeith2011.jpg
:-D:-D:-D

Aniaa,nic mnie nie bierze:no:Poza ogólnym zmęczeniem i rozleniwieniem,wszystko po staremu:tak:Żadnych skurczy,żadnych wycieków czy tym podobne:-DMłody tylko jakby mocniej się rozpychał:sorry2:
...Zastanawiałam się czy może Was nie odwiedzić w poniedziałek,powiedzmy...W sumie to jeszcze P nie pytałam,ale czasu mi niewiele zostało więc jakbyście nie mieli innych planów to może wpadlibyśmy popołudniu na kawkę,tudzież herbatkę:blink:?

Leniwa to i ja sie zrobilam.
Co do wizyty to serdecznie zapraszamy planow na poniedzialek nie mamy,adres wysle Ci na gg

Josia nam tez powiedziala to nagrywamy po wlozeniu plyty i co wyszlo :baffled: teraz to sprawdze ile jest nagrane odrazu na miejscu i tyle
No Ty to chociaz masz czym sie pochwalic bo pierwszy filmik ponad 7 minut a u nas niecala minute:szok: no i widze ze bylas w medicusie ,my bylismy w emc mowila nam ze lepszy sprzet maja ale chyba jeszcze sie na nim zbytnio nie zapoznali skoro tak nagrywaja:-( nic cierpliwie czekam do niedzieli:-)

Anineczko prosze bardzo :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja znowu z zapytaniem, ale troche mnie to przerasta, ten nawal zalatwiania i w ogole, a ja o niczym pojecia nie mam... :-( Wiecie moze jak wyglada szczepienie maluchow - chodzi mi o pierwsza szczepionke gbc [?] czy jakos tak... Ponoc trzeba zadzwonic do hse i sie umowic na to szczepienie. Tylko nijak nie moge znalezc nru do klinki w Galway. Moze ktoras z Was miala z tym 'do czynienia'... Dzieki wielkie!

reklama
Do góry