reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Tak jak bedziesz dzwonic do przychodni to powiedz ze Cie interesuje tylko usg bez wizyty i nie daj sie naciagnac bo wiesz moga Ci mowic ze tak sie nie da a sie da jestem tego przykladem :tak:,gin ktora robila mi przeziernosc mowila co i jak takze bez sensu placic 160 skoro mozna zaplacic 80

dokladnie, ja tez dzwonilam po roznych przychodniach i pytalam o cene samego USG bez wizyty, tylko w jednej (PW) chcieli mnie naciagnac, a tak to nie bylo problemu, ze samo USG

(mowie tu akurat o USG na samym poczatku ciazy, ale majac juz doswiadczenie przy moim ostatnim USG tez juz pytalam tylko o samo USG 4D - nie jest konieczna "wizyta")

reklama
Aniu i o to mi chodziło,dzięki wielkie :-):-)
Właśnie o tym mówiłam,jeśli chodzi o koszta.Ja chcę tylko usg i by powiedziała mi wyniki,a wizyty jako takiej przeciez nie potrzebuje :tak:

Aniaa,nic mnie nie bierze:no:Poza ogólnym zmęczeniem i rozleniwieniem,wszystko po staremu:tak:Żadnych skurczy,żadnych wycieków czy tym podobne:-DMłody tylko jakby mocniej się rozpychał:sorry2:
...Zastanawiałam się czy może Was nie odwiedzić w poniedziałek,powiedzmy...W sumie to jeszcze P nie pytałam,ale czasu mi niewiele zostało więc jakbyście nie mieli innych planów to może wpadlibyśmy popołudniu na kawkę,tudzież herbatkę:blink:?

Pierwszy lekarz to dr.Antepowicz bardzo mila, kompetentna osobka.Pomocna i bardzo zyczliwa znajaca sie na rzeczy.Ja nigdy nie chodzilam do kobiety tzn w ostatecznosci i naprawde jak mowie,ze warto do niej isc to cos w tym jest :D.

popieram w 100%. ja "zwiedzilam" tutaj paru lekarzy. i dopiero Antepowicz pomogla. reszta mowila "pani tak ma", kasowala i prosila zeby przysjc jak cos sie bedzie dziac... a ze dzialo sie co miesiac...

co do kosztow to my za wizyte, cytologie, skan 3-4d+ plyta dalismy €170. ale siedzielismy chyba z 45 min...

co do dlugosci filmiku, to mamy cala "wizyte" na plycie. znaczy, od momentu rozpoczecia skanu do zakonczenia. Tu z skrocone YT wersje jak ktos ciekawski:

Adam#1
Adam#2

i ja tez zgodze sie z Tichonkiem - wszystko zalezy od lekarza. z reszta Antepowicz od razu wlozyla plyte i powiedziala - "no to nagrywamy" na poczatku skanu. gdyby tego nie zrobila chyba bym poprosila lekarza zeby zaczal nagrywac. z jednej strony w koncu za to placimy. i to nie male pieniadze.

a ja zrobie maly OT. ogladalyscie slub dzisiaj? w pracy dziewczyny o niczym innym nie mowia tylko o tym. no i przy okazji dostalam stos "pomyslow" sukienkowych na moj slub :D

Oglądałam kawałek ślubu.
Ponoc niektórzy anglicy mają już dośc i oto co wymyślili:
sickbaglydialeith2011.jpg
:-D:-D:-D

Aniaa,nic mnie nie bierze:no:Poza ogólnym zmęczeniem i rozleniwieniem,wszystko po staremu:tak:Żadnych skurczy,żadnych wycieków czy tym podobne:-DMłody tylko jakby mocniej się rozpychał:sorry2:
...Zastanawiałam się czy może Was nie odwiedzić w poniedziałek,powiedzmy...W sumie to jeszcze P nie pytałam,ale czasu mi niewiele zostało więc jakbyście nie mieli innych planów to może wpadlibyśmy popołudniu na kawkę,tudzież herbatkę:blink:?

Leniwa to i ja sie zrobilam.
Co do wizyty to serdecznie zapraszamy planow na poniedzialek nie mamy,adres wysle Ci na gg

Josia nam tez powiedziala to nagrywamy po wlozeniu plyty i co wyszlo :baffled: teraz to sprawdze ile jest nagrane odrazu na miejscu i tyle
No Ty to chociaz masz czym sie pochwalic bo pierwszy filmik ponad 7 minut a u nas niecala minute:szok: no i widze ze bylas w medicusie ,my bylismy w emc mowila nam ze lepszy sprzet maja ale chyba jeszcze sie na nim zbytnio nie zapoznali skoro tak nagrywaja:-( nic cierpliwie czekam do niedzieli:-)

Anineczko prosze bardzo :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja znowu z zapytaniem, ale troche mnie to przerasta, ten nawal zalatwiania i w ogole, a ja o niczym pojecia nie mam... :-( Wiecie moze jak wyglada szczepienie maluchow - chodzi mi o pierwsza szczepionke gbc [?] czy jakos tak... Ponoc trzeba zadzwonic do hse i sie umowic na to szczepienie. Tylko nijak nie moge znalezc nru do klinki w Galway. Moze ktoras z Was miala z tym 'do czynienia'... Dzieki wielkie!

reklama
Do góry