reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
Mamuski, jak tutaj wyglada chodzenie do lekarza z dziecinkami??
Powiedzmy, ze nie daj Boze, cos sie dzieje z dzieckiem to gdzie sie dzwoni, idzie? No i finansowo jak to wyglada? Dzieki :)

dranissimo no idziesz do swojego GP,on będzie się opiekował Twoją całą familią no chyba,ze zaopcjujesz się do innego lekarz :blink:
Dziecko ma chyba health check w 2 i 6 tygodniu życia za darmo,za resztę wizyt (takie w między czasie jak się dziecko rozchoruje) to każą sobie płacic jak za normalną wizytę (u nas to koszt 50e) a niektórzy dopiero po 6tyg ż dziecka każą płacic za wizyty.
Usługi położnicze i opieka nad noworodkiem

No a po 6 tygodniu życia to co wizytkę jakąś kwotę (od40e do 60e się wahają) tak więc
złóżcie papiery na GPCard to wizyty będą darmowe :tak:

Ostatnia edycja:
Dziekuje anineczka!!
O tych dwoch wizytach wiem, ale pytam o tych wizytach 'niespodziewanych' - czyli po staremu... W glowe zachodze z tym ich systemem... Ten moj GP to czasem mam wrazenie, ze sam nie wie jak sie nazywa, a co mowic jak on ma pomagac mojej dzidzince... Zalamka jakas...

A z ta karta to kazdemu przyznaja, czy trzeba jakies warunki spalnic? Zapewne tak, tylko jakie? :-) Moj maz normalnie pracuje, ja na macierzynskim rzecz jasna... a da sie tak zrobic, zeby chociaz Malej wyrobic ta karte?

No widzisz, a ja bylam ostatnio na urlopie i bylam w Invicie w Gdansku (poniewaz jestem z GD) i zrezygnowalam :szok: poniewaz pani w recepcji usilnie wciskala mi,ze i 3d i 4d to to samo- dla niej to byly TYLKO zdj i byla uparta jak osiol i juz to mnie wkurzylo, a pozniej jak bylam to inna pani mi powiedziala,ze to koszt 280zl chyba i wlasnie 2min film i pare zdj:happy2: wiec skoro ty bylas i jestes zadowolona to w takim razie proponuje zmienic personel w inviccie bo traca klientow :-).

Karolinka ja byłam zadowolona tylko z filmu,ale jak mnie doktorek postraszył,że nie może zbadac serduszka bo coś mu nie pasuje i z chęcią zaprasza mnie na specjalne usg z kardiologiem czy kimś takim to już wiedziałam,że chce mnie naciagnąc,bo co do zdrowia serca dziecka byłam 100% pewna,że jest ok :baffled::wściekła/y:

Czyli dobrze,ze tam nie poszlam bo mojej kuzynce powiedzieli,ze dziecko ma za duza glowe... myslalam,ze to poprostu 1 taka wpadka,ale widze, ze nie byla ona jedyna:-) ja ide we wt to dam znac co i jak ;-)

Na przeziernosc i polowkowe jedzilam do przychodni na Santry{nie wiem gdzie Ty mieszkasz} robila mi je Antepowicz,ogolnie jestem zadowolona z niej ale troszku sie zdenerwowalam po tym 4 d ktore tez robila tyle ze w innej przychodni nie wiem czy ona nie wlaczyla maszyny tak jak powinna czy co :-(

:baffled: jej nie strasz mnie bo ja jade we wt i mam nadzieje ze lekarz sie postara ;-) ja tez jestem zadowolona z z tej Pani ginekolog powiedziałabym, ze nawet bardzo :-)[/QUOTE]

Nie strasze :-) ja ogolnie jestem zadowolona z mojego gina ale z tym 4 d to troche nie ladnie wyszlo ale na szczescie bede miala robione jeszcze raz

Melduje sie ze po wizycie u GP wszystko ok cisnienie ksiazkowe 120/70,posluchalismy serduszka,siuski ok tylko kazala mi wiecej pic i mowila ze po brzuchu widac ze ciaza jest starsza,corcia ulozona jest golwka do dolu i mam nadzieje ze tak zostanie.
Na powtorke 4 d musimy jechac w niedziele niestety nie dalo sie dzis zrobic w recepcji powiedzieli ze musi byc ten lekarz co mi robil wczesniej wiec pojedziemy i zobaczymy co wyjdzie...

Anineczka ja znam troche przychodni w Dublinie ale zawsze jest cos nie tak oni chyba juz sie nachapali kasy i teraz wszystko na odwal tak dzis stwierdzilam czekajac na swoja wizyte, rozmawialam z przypadkowa dziewczyna i tez nie ze wszystkich uslug byla zadowolona i w tej przychodni i w innej tez :tak:

reklama
Ja z czystym sumieniem, a bardzo duzo chodzilam tu po lekarzach moge polecic Ci 2:-):

Pierwszy lekarz to dr.Antepowicz bardzo mila, kompetentna osobka.Pomocna i bardzo zyczliwa znajaca sie na rzeczy.:tak:Ja nigdy nie chodzilam do kobiety tzn w ostatecznosci i naprawde jak mowie,ze warto do niej isc to cos w tym jest :D.

Drugi lekarz to dr.Żulichowski wie co robi,ma naprawde duza wiedze nie mniej jednak jest taki hmm nie wiem jak to powiedziec sztywny hehe no, ale to ma byc lekarz,a nie kumpel... mi osobiscie bardzo pomogl.:happy2:

co do Antepowicz to sie zgadza ale tego Pana to odradzam mialam przyjemnosc z nim sie spotkac i dla mnie porazka...

A co do cen jeszcze Anineczko to wyglada to tak w przychodni na Santry koszt pierwszej wizyty 130 euro pozniej kolejne 70 euro
Medicus 160 i Emc t 150 euro,sama wizyta to 80 euro

Karolinka to chyba Tobie jakos free licza w przychodni M:-) bo zawsze bylo 160 wczesniej jak Antepowicz byla GP to fakt bylo taniej ale teraz juz nie przyjmuje jako GP tylko jako ginekolog i cena w M.to 160 euro

Do góry