reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

a czy słyszałyście coś o R.Dybkowskim?
Różne opinie ma,ja ciemna masa nigdy u żadnego Polaka tutaj nie byłam :sorry2:
No i nie powiem,zależy mi na kosztach,u pana R. to 80e usg+ płytka+wizyta :dry:

reklama
Ja z czystym sumieniem, a bardzo duzo chodzilam tu po lekarzach moge polecic Ci 2:-):

Pierwszy lekarz to dr.Antepowicz bardzo mila, kompetentna osobka.Pomocna i bardzo zyczliwa znajaca sie na rzeczy.:tak:Ja nigdy nie chodzilam do kobiety tzn w ostatecznosci i naprawde jak mowie,ze warto do niej isc to cos w tym jest :D.

Drugi lekarz to dr.Żulichowski wie co robi,ma naprawde duza wiedze nie mniej jednak jest taki hmm nie wiem jak to powiedziec sztywny hehe no, ale to ma byc lekarz,a nie kumpel... mi osobiscie bardzo pomogl.:happy2:

Aha 1 wizyta u pani Antepowicz w przychodni M. (wizyta+USG) to koszt 130e pozniej 150 sama wizyta to koszt 80e. Ceny prawie wszedzie takie same,ale ja wychodze i wiem,ze to dobrze wydane pieniadze :). Nie polecam pana ginekologa z tej przychodni!!!

A o lekarzu o ktorym piszesz slyszalam rozne opnie takie od skrajnosci do skrajnosci, ale sama nie bylam wiec nie wiem i sie nie wypowiem :cool2: uwazam,ze na lekarzu naprawde nie ma co oszczedzac(wiem z wlasnego doswiadczenia).

No tak,ale jeśli mam wybrac między dobrym lekarzem i dobrym lekarzem,a cena się różni to wiadomo,że wybiorę dobrego i tańszego.
Ale to prawda nie ma co oszczędzac na zdrowiu dziecka.
Jeszcze mam ponad 6 tygodni do zastanowienia się

Ja tez mialalm ten sam problem z USG 4D zrobionym w EMC, tez reklamowalam i mam poprawke w niedziele.

Z samej lekarki jestem zadowolona i w jaki sposob przeprowadzala to badanie, tylko zdenerwowalam sie jak na 2 plytkach byly dwa filmiki trwajace niecala minute...

U innego gina w Dublinie nie bylam, w ogole do gina poszlam tylko na usg ciazowe. I tez szukalam po internecie gdzie ta konkretna lekarka przyjmuje i gdzie najtaniej jest...

Ale jak ja sie dowiadywalam wlasnie o te usg3d/4d to powiem szczerze,ze wszedzie mi mowili,ze film trwa chwilke w Pl to samo 300zl za 2min filmu plus 4 zdjiecia paranoja. Ja ide do dr.Antepowicz, ale nie do EMC hehe bo mam jakis uraz psychiczny do tej przychodzni wystarcza mi wizyty u GP tam :).

Ja tez mam porownanie z Polski. Filmy moze nie sa dlugie, ale jest ich duzo i zdjecia tez nagrane na plyty. A tu zdjecia wydrukowane (duzo) i dwa krociusienkie filmy na plytach...

A gdybym wiedziala wczesniej jak to moze wygladac tutaj, to na pewno nie zdecydowalabym sie na to USG 4D, bo cena nie jest najnizsza...

Ostatnia edycja:
reklama
Ale jak ja sie dowiadywalam wlasnie o te usg3d/4d to powiem szczerze,ze wszedzie mi mowili,ze film trwa chwilke w Pl to samo 300zl za 2min filmu plus 4 zdjiecia paranoja. Ja ide do dr.Antepowicz, ale nie do EMC hehe bo mam jakis uraz psychiczny do tej przychodzni wystarcza mi wizyty u GP tam :).
Ja w Polsce robiłam w grudniu USG 3D i zapłaciłam coś około 200zł:tak:A filmiku mam na płytce ze 20 minut,calutkie USG nagrane:tak:W sygnaturce mam na samym dole ten filmik i to jeszcze skrócony:sorry2:Tak więc wszystko zależy od dobrej woli lekarza:tak:

Do góry