reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Tichonku lece czytac na ogolny a swoja droga moze i sie przekrecal niewiem ale wiem ze musze wiecej odpoczywac:)
ale jak tu odpoczyywac jak tyle roboty w domu no i ja mam pawera:))

reklama
Tichonek, dzieki. Nawet nie wiedzialam, ze tutaj panuje taki surowy regulamin;-)

Biola, calkowicie rozumiem twoja sytuacje z Kacprem. U mnie jeszcze daleko do porodu, ale tez juz o tym myslalam. Ciezkie to, bo naprawde nie ma co z zrobic z drugim dzieckiem. Myslisz , ze ta kolezanka moze wzielaby Kacpra na noc jakby co? W razie porodu - to przeicez jednorazowe wydarzenie. Moze tez warto poszukac jakies osoby, ktora zgodzila by sie nim zajac na noc i w razie czego przyjechac do was - za oplata, ale zawsze ktos.
Twoj R w razie sytuacji naglej zawsze moze wziac tzw force majeure czyli wolne dla rodziny w naglych przypadkach.

Types of leave from work

Trzymam kciuki, ze zaczniesz rodzic w dzien i nie bedzie problemu:tak:
PS Gdzie mieszkasz w Dublinie?

Ankadaria, witaj na watku. Dobrze, ze pytasz i nie przejmuj sie regulaminem. Reguly sa po to, by je lamac;-)
W szpitalu jest wszystko, wiec nie martw sie o wanienki i takie tam. Noworodki najlepiej jest kapac w samej wodzie. Bedziesz chodzila do szkoly rodzenia? Tam znajdziesz duzo odpowiedzi na pytania plus dostaniesz liste rzeczy do spakowania do szpitala. Kazdy szpital jest inny, wiec i listy moga sie roznic. Najlepiej idz do swojego szpitala na szkole rodzenia.

Sloszym , ja tez rodze na Holles Str:-)

Tichonek, dzieki. Nawet nie wiedzialam, ze tutaj panuje taki surowy regulamin;-)

Biola, calkowicie rozumiem twoja sytuacje z Kacprem. U mnie jeszcze daleko do porodu, ale tez juz o tym myslalam. Ciezkie to, bo naprawde nie ma co z zrobic z drugim dzieckiem. Myslisz , ze ta kolezanka moze wzielaby Kacpra na noc jakby co? W razie porodu - to przeicez jednorazowe wydarzenie. Moze tez warto poszukac jakies osoby, ktora zgodzila by sie nim zajac na noc i w razie czego przyjechac do was - za oplata, ale zawsze ktos.
Twoj R w razie sytuacji naglej zawsze moze wziac tzw force majeure czyli wolne dla rodziny w naglych przypadkach.

Types of leave from work

Trzymam kciuki, ze zaczniesz rodzic w dzien i nie bedzie problemu:tak:
PS Gdzie mieszkasz w Dublinie?

Ankadaria, witaj na watku. Dobrze, ze pytasz i nie przejmuj sie regulaminem. Reguly sa po to, by je lamac;-)
W szpitalu jest wszystko, wiec nie martw sie o wanienki i takie tam. Noworodki najlepiej jest kapac w samej wodzie. Bedziesz chodzila do szkoly rodzenia? Tam znajdziesz duzo odpowiedzi na pytania plus dostaniesz liste rzeczy do spakowania do szpitala. Kazdy szpital jest inny, wiec i listy moga sie roznic. Najlepiej idz do swojego szpitala na szkole rodzenia.

Sloszym , ja tez rodze na Holles Str:-)

hej dorotko mieszkam w d6 rathmines a tty???
wiem ze jest napewno jakies zwolnienie wrazie jakis naglych p[rzypadkow ale i napewno cos takiego wezmie w razie porodu ale balam sie jakby np chcieli mnie zostawic w szpitalu i co wtedy lezec niewiadomo ile,a wiecie w pl jakbym byla to odrazu by mnie zostawili do porodu bo oni lubia przyjmowac heeeee,a teraz sobie wlasnie przypomnialam ze ta kolezanka pod koniec maja leci do pl na tydz i musze znalesc jakby co kogos innego a uwiezcie mi bedzie ciezko bo wszyscy pracuja i naprawde nie mam kogo a nie moge czekac jak bede rodzic i wtedy wydzwaniac pytac sie kto ma wolne zeby z kacperkiem zostac,masakra jakas no nic zawsze mowia ze dzieci rodza sie w odpowiednich momentach wiec i moze mikolaj tez sie ur w terminie :))

I właśnie dlatego ma swój regulamin:sorry:: Regulamin forum - Forum BabyBoom Punkt 3 mówi o pisaniu postów:tak:
aniadaria będę chciała wziąć epidural:tak:Ale jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy:sorry:Przy pierwszym porodzie też miałam:tak:
Z tego co wiem to dzieciaczka tylko wycierają po porodzie,ale dla pierworódek w szpitalu ponoć organizują takie pokazy jak kąpać niemowlę i zawsze można też poprosić,żeby Ci pokazano i wykąpano pierwszy raz dzieciątko:tak:
Mi robili wszystko z Danielkiem:)Tzn spał przy mnie itp,ale nie musiałam sama kąpać:)

co szpital to obyczaj ;)

DorotaIrl, tylko, ze Ty troszke pozniej :)

ja tez tu w sumie nowa jestem, wiec dzieki za instrukcje co do pisania postow :)

Ostatnia edycja:
Biola zapomniałam napisać,że na wczorajszej wizycie dostałam ten biuletyn informacyjny ze szpitala co Ci w pdfie wysyłałam:tak:Ładnie zrobiony,w segregatorze,dwie części i po polsku:-)Sami mi dali a jak by się zgapili to zapytaj o niego-Maternity Information Pack:tak:

Ankadaria witam :-)
Biola to za duzo sie niedowiedzialas :szok: i tego wlasnie sie obawiam przeraza mnie tutejsze podejscie do ciazarnych...teraz zwolnij tepo i odpoczywaj robota nie zajac nie ucieknie

Wczoraj udalo mi sie zarejstrowac na 4 d wizyte mam 3 kwietnia i juz sie doczekac nie moge:-) a 5 kwietnia czeka mnie wizyta w szpitalu.

Tichonku tak wiem ze rozdaja takie biuletyny bo mam juz pierwszy i teraz powinnam dostac drugi jak bede na wizycie
Aniu tak duzo odpoczynku ale wiecie jak to jest ladna pogoda to i chce sie cos porobic:)))

biola i jak samopoczucie?

u mnie jak tylko wstaje od biurka to brzuch robi sie twardy jak kamien :( zaczelam brac nospe, bo nie chce jeszcze urodzic... zaczynam 8 miesiac, a to najgorszy czas dla malucha :(

reklama
biola i jak samopoczucie?

u mnie jak tylko wstaje od biurka to brzuch robi sie twardy jak kamien :( zaczelam brac nospe, bo nie chce jeszcze urodzic... zaczynam 8 miesiac, a to najgorszy czas dla malucha :(
Sloszynku nic sie nie martw!:* Wsyztko bedzie wpozadku i urodzisz w terminie :) Ja tez mialam bardzo twardy brzuch i ogolnie bole brzucha ale po tygodniu mi przeszly a nie zazywalam nic a nic... Wszytsko bedzie dobrze:*

Dziekuje dziewczyny za informacje jesli nawet bedzie trzeba swoja wanienke to popprosze mojego i mi przywiezie;)

Do góry