reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Tichonku lece czytac na ogolny a swoja droga moze i sie przekrecal niewiem ale wiem ze musze wiecej odpoczywac:)
ale jak tu odpoczyywac jak tyle roboty w domu no i ja mam pawera:))

reklama
Tichonek, dzieki. Nawet nie wiedzialam, ze tutaj panuje taki surowy regulamin;-)

Biola, calkowicie rozumiem twoja sytuacje z Kacprem. U mnie jeszcze daleko do porodu, ale tez juz o tym myslalam. Ciezkie to, bo naprawde nie ma co z zrobic z drugim dzieckiem. Myslisz , ze ta kolezanka moze wzielaby Kacpra na noc jakby co? W razie porodu - to przeicez jednorazowe wydarzenie. Moze tez warto poszukac jakies osoby, ktora zgodzila by sie nim zajac na noc i w razie czego przyjechac do was - za oplata, ale zawsze ktos.
Twoj R w razie sytuacji naglej zawsze moze wziac tzw force majeure czyli wolne dla rodziny w naglych przypadkach.

Types of leave from work

Trzymam kciuki, ze zaczniesz rodzic w dzien i nie bedzie problemu:tak:
PS Gdzie mieszkasz w Dublinie?

Ankadaria, witaj na watku. Dobrze, ze pytasz i nie przejmuj sie regulaminem. Reguly sa po to, by je lamac;-)
W szpitalu jest wszystko, wiec nie martw sie o wanienki i takie tam. Noworodki najlepiej jest kapac w samej wodzie. Bedziesz chodzila do szkoly rodzenia? Tam znajdziesz duzo odpowiedzi na pytania plus dostaniesz liste rzeczy do spakowania do szpitala. Kazdy szpital jest inny, wiec i listy moga sie roznic. Najlepiej idz do swojego szpitala na szkole rodzenia.

Sloszym , ja tez rodze na Holles Str:-)

Tichonek, dzieki. Nawet nie wiedzialam, ze tutaj panuje taki surowy regulamin;-)

Biola, calkowicie rozumiem twoja sytuacje z Kacprem. U mnie jeszcze daleko do porodu, ale tez juz o tym myslalam. Ciezkie to, bo naprawde nie ma co z zrobic z drugim dzieckiem. Myslisz , ze ta kolezanka moze wzielaby Kacpra na noc jakby co? W razie porodu - to przeicez jednorazowe wydarzenie. Moze tez warto poszukac jakies osoby, ktora zgodzila by sie nim zajac na noc i w razie czego przyjechac do was - za oplata, ale zawsze ktos.
Twoj R w razie sytuacji naglej zawsze moze wziac tzw force majeure czyli wolne dla rodziny w naglych przypadkach.

Types of leave from work

Trzymam kciuki, ze zaczniesz rodzic w dzien i nie bedzie problemu:tak:
PS Gdzie mieszkasz w Dublinie?

Ankadaria, witaj na watku. Dobrze, ze pytasz i nie przejmuj sie regulaminem. Reguly sa po to, by je lamac;-)
W szpitalu jest wszystko, wiec nie martw sie o wanienki i takie tam. Noworodki najlepiej jest kapac w samej wodzie. Bedziesz chodzila do szkoly rodzenia? Tam znajdziesz duzo odpowiedzi na pytania plus dostaniesz liste rzeczy do spakowania do szpitala. Kazdy szpital jest inny, wiec i listy moga sie roznic. Najlepiej idz do swojego szpitala na szkole rodzenia.

Sloszym , ja tez rodze na Holles Str:-)

hej dorotko mieszkam w d6 rathmines a tty???
wiem ze jest napewno jakies zwolnienie wrazie jakis naglych p[rzypadkow ale i napewno cos takiego wezmie w razie porodu ale balam sie jakby np chcieli mnie zostawic w szpitalu i co wtedy lezec niewiadomo ile,a wiecie w pl jakbym byla to odrazu by mnie zostawili do porodu bo oni lubia przyjmowac heeeee,a teraz sobie wlasnie przypomnialam ze ta kolezanka pod koniec maja leci do pl na tydz i musze znalesc jakby co kogos innego a uwiezcie mi bedzie ciezko bo wszyscy pracuja i naprawde nie mam kogo a nie moge czekac jak bede rodzic i wtedy wydzwaniac pytac sie kto ma wolne zeby z kacperkiem zostac,masakra jakas no nic zawsze mowia ze dzieci rodza sie w odpowiednich momentach wiec i moze mikolaj tez sie ur w terminie :))

I właśnie dlatego ma swój regulamin:sorry:: Regulamin forum - Forum BabyBoom Punkt 3 mówi o pisaniu postów:tak:
aniadaria będę chciała wziąć epidural:tak:Ale jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy:sorry:Przy pierwszym porodzie też miałam:tak:
Z tego co wiem to dzieciaczka tylko wycierają po porodzie,ale dla pierworódek w szpitalu ponoć organizują takie pokazy jak kąpać niemowlę i zawsze można też poprosić,żeby Ci pokazano i wykąpano pierwszy raz dzieciątko:tak:
Mi robili wszystko z Danielkiem:)Tzn spał przy mnie itp,ale nie musiałam sama kąpać:)

co szpital to obyczaj ;)

DorotaIrl, tylko, ze Ty troszke pozniej :)

ja tez tu w sumie nowa jestem, wiec dzieki za instrukcje co do pisania postow :)

Ostatnia edycja:
Biola zapomniałam napisać,że na wczorajszej wizycie dostałam ten biuletyn informacyjny ze szpitala co Ci w pdfie wysyłałam:tak:Ładnie zrobiony,w segregatorze,dwie części i po polsku:-)Sami mi dali a jak by się zgapili to zapytaj o niego-Maternity Information Pack:tak:

Ankadaria witam :-)
Biola to za duzo sie niedowiedzialas :szok: i tego wlasnie sie obawiam przeraza mnie tutejsze podejscie do ciazarnych...teraz zwolnij tepo i odpoczywaj robota nie zajac nie ucieknie

Wczoraj udalo mi sie zarejstrowac na 4 d wizyte mam 3 kwietnia i juz sie doczekac nie moge:-) a 5 kwietnia czeka mnie wizyta w szpitalu.

Tichonku tak wiem ze rozdaja takie biuletyny bo mam juz pierwszy i teraz powinnam dostac drugi jak bede na wizycie
Aniu tak duzo odpoczynku ale wiecie jak to jest ladna pogoda to i chce sie cos porobic:)))

biola i jak samopoczucie?

u mnie jak tylko wstaje od biurka to brzuch robi sie twardy jak kamien :( zaczelam brac nospe, bo nie chce jeszcze urodzic... zaczynam 8 miesiac, a to najgorszy czas dla malucha :(

reklama
biola i jak samopoczucie?

u mnie jak tylko wstaje od biurka to brzuch robi sie twardy jak kamien :( zaczelam brac nospe, bo nie chce jeszcze urodzic... zaczynam 8 miesiac, a to najgorszy czas dla malucha :(
Sloszynku nic sie nie martw!:* Wsyztko bedzie wpozadku i urodzisz w terminie :) Ja tez mialam bardzo twardy brzuch i ogolnie bole brzucha ale po tygodniu mi przeszly a nie zazywalam nic a nic... Wszytsko bedzie dobrze:*

Dziekuje dziewczyny za informacje jesli nawet bedzie trzeba swoja wanienke to popprosze mojego i mi przywiezie;)

Do góry