reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

ankadaria-witam...ja co prawda nie w Kilkkenny rodziłam,ale opieką nie masz co sie martwic-chyba kazdy chwali:)Zarówno matka jak i dzidzia sa traktowani bardzo dobrze(mistrzostwem po porodzie jest herbatka i tosciki:))).Wypisują po ok 2óch dniach-tzn ja rodziłam o 1szej w nocy a po następnej pełnej nocy zostałam wypisana.Witaminę d3 sama podawałam w domku,ale nie dlatego,że mi polecono czy nakazano,ale z doświadczenia:)Po powrocie do domku bedziesz miała też wizyty połoznej-ale tak dla sprawdzenia dzidzi a nie Ciebie(choć o samopoczucie oczywisciwe wypyta)Tak więc nie stresuj się-jesli chodzi o opiekę jest znacznie lepiej niz w czasie ciąży;)))

reklama
Lubiczanka- No tak niby latwo sie mowi nie stresuj sie ale chyba kazda kobita sie przejmuje :p Sam fakt ze to moj pierwszy porod ... A CZy wiesz moze co z birth planem?? Czy sie go ze swoja polozna przeprowadza podczas wizyty w szpitalu czy daja karte do domu i uzupelnic ten birth plan czy jak??:p DZikuje:))

I przepraszam ze tak pisze non stop ale jescze nie polapalam sie jak mam odpisywac do osoby z ktora pisze bezposrednio na jej tablicy heh ...<wstydnis>

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I przepraszam ze tak pisze non stop ale jescze nie polapalam sie jak mam odpisywac do osoby z ktora pisze bezposrednio na jej tablicy heh ...<wstydnis>

jeśli chcesz dopisać cos do swego poprzedniego posta,to aby nie pisać jednego za drugim wcisnij EDYTUJ...a jesli chcesz konkretnie odpisać na mojego posta to pod nim(moim)jest CYTUJ:)
Pozwolę sobie wkleić dla Ciebie link- Ciąża i poród w Irlandii - Ciążowy.pl
Tak więc o birth plan musisz zapytac swojego GP-tzn.już jesteś po połówce,więc najwyzsza pora.I albo zrobisz to z nim,albo przy okazji wizyty w szpitalu ze swoim lekarzem prowadzącym(czyli tym,którego masz wpisanego w książeczce)...ale szczerze powiem,że ja tu rodziłam i-nie pamiętam abym coś takiego robiła-tzn.generalnie pytali mnie,ale dopiero teraz sie dowiedziałam,ze mogę mieć jakiekolwiek zyczenia-dobrze wiedziec:D

sloszym- Widze ze mamy date porodu ta sama zekomo 25 maj:) W szpitalu powiedzieli mi ze z wynikow tzn z rozmiarow mojego synka najprawdopodobniej urodze 27 maja :) Im blizej tym coraz bardziej sie boje...

moje daty to:
25/05 z pierwszego i trzeciego USG
26/05 z miesiaczki
28/05 z USG polowkowego i tak w karcie szpitalnej jest zapisane

a koncowka maja to busy czas u mnie w kalendarzu, bo:
26/05 Dzien Matki,
29/05 imieniny,
30/05 rocznica slubu,
01/06 Dzien Dziecka
mam nadzieje, ze niunia wstrzeli sie gdzies pomiedzy :) a gdyby trafila na 30/05 to bylby to dla nas najwiekszy prezent :) choc wolalabym pozniej nie swietowac urodzin i rocznicy w tym samym dniu :)

jeśli chcesz dopisać cos do swego poprzedniego posta,to aby nie pisać jednego za drugim wcisnij EDYTUJ...a jesli chcesz konkretnie odpisać na mojego posta to pod nim(moim)jest CYTUJ:)
Pozwolę sobie wkleić dla Ciebie link- Ciąża i poród w Irlandii - Ciążowy.pl
Tak więc o birth plan musisz zapytac swojego GP-tzn.już jesteś po połówce,więc najwyzsza pora.I albo zrobisz to z nim,albo przy okazji wizyty w szpitalu ze swoim lekarzem prowadzącym(czyli tym,którego masz wpisanego w książeczce)...ale szczerze powiem,że ja tu rodziłam i-nie pamiętam abym coś takiego robiła-tzn.generalnie pytali mnie,ale dopiero teraz sie dowiedziałam,ze mogę mieć jakiekolwiek zyczenia-dobrze wiedziec:D

Jutro mam kolejna wizyte w szpitalu wiec zapytam moja polozna o plan poroodu bo skoro cos takiego istanieje dlaczego mam nie skorzystac:p A jak ona nic mi nie powie to dowiem sie w piatek bo mam wizyte u swojego gp :) kurcze a jak to jest malenstwo myja po porodzie czy co czy jak??

moje daty to:
25/05 z pierwszego i trzeciego USG
26/05 z miesiaczki
28/05 z USG polowkowego i tak w karcie szpitalnej jest zapisane

a koncowka maja to busy czas u mnie w kalendarzu, bo:
26/05 Dzien Matki,
29/05 imieniny,
30/05 rocznica slubu,
01/06 Dzien Dziecka
mam nadzieje, ze niunia wstrzeli sie gdzies pomiedzy :) a gdyby trafila na 30/05 to bylby to dla nas najwiekszy prezent :) choc wolalabym pozniej nie swietowac urodzin i rocznicy w tym samym dniu :)

Nie tylko u Ciebie busy czas poniewaz kazda matka bedzie obchodzic dzien mamy moze i nam sie uda:p Potem dokladnie dzien dziecka no i u mnie 13 czerwca urodziny mojej mamy i wypadalby pierwsze imieniny mego syna Antosia :) A gdzie bedziesz rodzic?? Miejmy nadzieje ze poporstu dzidzia wyjdzie w tedy kiedy bedzie juz gotowaa :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ankadaria jeśli w jednej wypowiedzi chcesz załączyc dwa cytaty to musisz kliknąc pod czyimś postem + plusik obok "cytuj". staraj się nie pisac posta pod postem.

ankadaria jeśli w jednej wypowiedzi chcesz załączyc dwa cytaty to musisz kliknąc pod czyimś postem + plusik obok "cytuj". staraj się nie pisac posta pod postem.

jejku przepraszam nowa jestem i nie moge sie polapac;/
a po drugie postepuje tak jak mi wyzej pisali i jakos dodaja sie nizejj postyyyyy wiec nie wiem;/

Ostatnia edycja:
ankadaria witam w naszym gronie brzuchatek:tak:
I ja mam podobny termin:tak:Wg OM:26 maja (u GP 25 maja) a wg USG:19 maja:tak:Też będę rodzić w Irlandii pierwszy raz choć ciąża druga:tak:Ja już się tak wszystkich wokół wypytałam,że opieką po porodzie się wcale nie przejmuję,same pozytywy usłyszałam:tak:
Ja birth planu nie mam,ale jesli się zdecyduję zrobić to mówiono mi,że na wizycie u midwife dobrze takowy sporządzić:tak:
A po urodzeniu podają dzieciątku wit.K:tak:Natomiast wit.D3 podawać możesz sama codziennie po kąpieli:tak:Jeśli był pochmurny dzień-2 kropelki,jeśli dużo danego dnia spacerowałaś i pieknie słonko świeciło-wystarczy 1 kropelka:tak:Taki miałam prikaz w Polsce i tak będę i tu robiła:tak:

jejku przepraszam nowa jestem i nie moge sie polapac;/

ankadaria witam w naszym gronie brzuchatek:tak:
I ja mam podobny termin:tak:Wg OM:26 maja (u GP 25 maja) a wg USG:19 maja:tak:Też będę rodzić w Irlandii pierwszy raz choć ciąża druga:tak:Ja już się tak wszystkich wokół wypytałam,że opieką po porodzie się wcale nie przejmuję,same pozytywy usłyszałam:tak:
Ja birth planu nie mam,ale jesli się zdecyduję zrobić to mówiono mi,że na wizycie u midwife dobrze takowy sporządzić:tak:
A po urodzeniu podają dzieciątku wit.K:tak:Natomiast wit.D3 podawać możesz sama codziennie po kąpieli:tak:Jeśli był pochmurny dzień-2 kropelki,jeśli dużo danego dnia spacerowałaś i pieknie słonko świeciło-wystarczy 1 kropelka:tak:Taki miałam prikaz w Polsce i tak będę i tu robiła:tak:

A ta witamine dostane w irlandii w aptece czy jednak trzeba przywiez sobie z polski?? Aaaa moze sie tez dogadam o tej wit z lekarzem bo nie chce maluchowi zaszkodziccc...

reklama
Wit D3 dziecku nie zaszkodzi,wręcz przeciwnie chroni go przed krzywicą:tak:Ja pierwszemu synowi przez ponad rok podawałam:tak:
Dostaniesz ją np.w Bootsie:tak:jest na półce ogolnodostępnej dla klientów,nie musisz prosić o nią farmaceutki:tak:

Do góry