reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

ankadaria-witam...ja co prawda nie w Kilkkenny rodziłam,ale opieką nie masz co sie martwic-chyba kazdy chwali:)Zarówno matka jak i dzidzia sa traktowani bardzo dobrze(mistrzostwem po porodzie jest herbatka i tosciki:))).Wypisują po ok 2óch dniach-tzn ja rodziłam o 1szej w nocy a po następnej pełnej nocy zostałam wypisana.Witaminę d3 sama podawałam w domku,ale nie dlatego,że mi polecono czy nakazano,ale z doświadczenia:)Po powrocie do domku bedziesz miała też wizyty połoznej-ale tak dla sprawdzenia dzidzi a nie Ciebie(choć o samopoczucie oczywisciwe wypyta)Tak więc nie stresuj się-jesli chodzi o opiekę jest znacznie lepiej niz w czasie ciąży;)))

reklama
Lubiczanka- No tak niby latwo sie mowi nie stresuj sie ale chyba kazda kobita sie przejmuje :p Sam fakt ze to moj pierwszy porod ... A CZy wiesz moze co z birth planem?? Czy sie go ze swoja polozna przeprowadza podczas wizyty w szpitalu czy daja karte do domu i uzupelnic ten birth plan czy jak??:p DZikuje:))

I przepraszam ze tak pisze non stop ale jescze nie polapalam sie jak mam odpisywac do osoby z ktora pisze bezposrednio na jej tablicy heh ...<wstydnis>

Ostatnio edytowane przez moderatora:
I przepraszam ze tak pisze non stop ale jescze nie polapalam sie jak mam odpisywac do osoby z ktora pisze bezposrednio na jej tablicy heh ...<wstydnis>

jeśli chcesz dopisać cos do swego poprzedniego posta,to aby nie pisać jednego za drugim wcisnij EDYTUJ...a jesli chcesz konkretnie odpisać na mojego posta to pod nim(moim)jest CYTUJ:)
Pozwolę sobie wkleić dla Ciebie link- Ciąża i poród w Irlandii - Ciążowy.pl
Tak więc o birth plan musisz zapytac swojego GP-tzn.już jesteś po połówce,więc najwyzsza pora.I albo zrobisz to z nim,albo przy okazji wizyty w szpitalu ze swoim lekarzem prowadzącym(czyli tym,którego masz wpisanego w książeczce)...ale szczerze powiem,że ja tu rodziłam i-nie pamiętam abym coś takiego robiła-tzn.generalnie pytali mnie,ale dopiero teraz sie dowiedziałam,ze mogę mieć jakiekolwiek zyczenia-dobrze wiedziec:D

sloszym- Widze ze mamy date porodu ta sama zekomo 25 maj:) W szpitalu powiedzieli mi ze z wynikow tzn z rozmiarow mojego synka najprawdopodobniej urodze 27 maja :) Im blizej tym coraz bardziej sie boje...

moje daty to:
25/05 z pierwszego i trzeciego USG
26/05 z miesiaczki
28/05 z USG polowkowego i tak w karcie szpitalnej jest zapisane

a koncowka maja to busy czas u mnie w kalendarzu, bo:
26/05 Dzien Matki,
29/05 imieniny,
30/05 rocznica slubu,
01/06 Dzien Dziecka
mam nadzieje, ze niunia wstrzeli sie gdzies pomiedzy :) a gdyby trafila na 30/05 to bylby to dla nas najwiekszy prezent :) choc wolalabym pozniej nie swietowac urodzin i rocznicy w tym samym dniu :)

jeśli chcesz dopisać cos do swego poprzedniego posta,to aby nie pisać jednego za drugim wcisnij EDYTUJ...a jesli chcesz konkretnie odpisać na mojego posta to pod nim(moim)jest CYTUJ:)
Pozwolę sobie wkleić dla Ciebie link- Ciąża i poród w Irlandii - Ciążowy.pl
Tak więc o birth plan musisz zapytac swojego GP-tzn.już jesteś po połówce,więc najwyzsza pora.I albo zrobisz to z nim,albo przy okazji wizyty w szpitalu ze swoim lekarzem prowadzącym(czyli tym,którego masz wpisanego w książeczce)...ale szczerze powiem,że ja tu rodziłam i-nie pamiętam abym coś takiego robiła-tzn.generalnie pytali mnie,ale dopiero teraz sie dowiedziałam,ze mogę mieć jakiekolwiek zyczenia-dobrze wiedziec:D

Jutro mam kolejna wizyte w szpitalu wiec zapytam moja polozna o plan poroodu bo skoro cos takiego istanieje dlaczego mam nie skorzystac:p A jak ona nic mi nie powie to dowiem sie w piatek bo mam wizyte u swojego gp :) kurcze a jak to jest malenstwo myja po porodzie czy co czy jak??

moje daty to:
25/05 z pierwszego i trzeciego USG
26/05 z miesiaczki
28/05 z USG polowkowego i tak w karcie szpitalnej jest zapisane

a koncowka maja to busy czas u mnie w kalendarzu, bo:
26/05 Dzien Matki,
29/05 imieniny,
30/05 rocznica slubu,
01/06 Dzien Dziecka
mam nadzieje, ze niunia wstrzeli sie gdzies pomiedzy :) a gdyby trafila na 30/05 to bylby to dla nas najwiekszy prezent :) choc wolalabym pozniej nie swietowac urodzin i rocznicy w tym samym dniu :)

Nie tylko u Ciebie busy czas poniewaz kazda matka bedzie obchodzic dzien mamy moze i nam sie uda:p Potem dokladnie dzien dziecka no i u mnie 13 czerwca urodziny mojej mamy i wypadalby pierwsze imieniny mego syna Antosia :) A gdzie bedziesz rodzic?? Miejmy nadzieje ze poporstu dzidzia wyjdzie w tedy kiedy bedzie juz gotowaa :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ankadaria jeśli w jednej wypowiedzi chcesz załączyc dwa cytaty to musisz kliknąc pod czyimś postem + plusik obok "cytuj". staraj się nie pisac posta pod postem.

ankadaria jeśli w jednej wypowiedzi chcesz załączyc dwa cytaty to musisz kliknąc pod czyimś postem + plusik obok "cytuj". staraj się nie pisac posta pod postem.

jejku przepraszam nowa jestem i nie moge sie polapac;/
a po drugie postepuje tak jak mi wyzej pisali i jakos dodaja sie nizejj postyyyyy wiec nie wiem;/

Ostatnia edycja:
ankadaria witam w naszym gronie brzuchatek:tak:
I ja mam podobny termin:tak:Wg OM:26 maja (u GP 25 maja) a wg USG:19 maja:tak:Też będę rodzić w Irlandii pierwszy raz choć ciąża druga:tak:Ja już się tak wszystkich wokół wypytałam,że opieką po porodzie się wcale nie przejmuję,same pozytywy usłyszałam:tak:
Ja birth planu nie mam,ale jesli się zdecyduję zrobić to mówiono mi,że na wizycie u midwife dobrze takowy sporządzić:tak:
A po urodzeniu podają dzieciątku wit.K:tak:Natomiast wit.D3 podawać możesz sama codziennie po kąpieli:tak:Jeśli był pochmurny dzień-2 kropelki,jeśli dużo danego dnia spacerowałaś i pieknie słonko świeciło-wystarczy 1 kropelka:tak:Taki miałam prikaz w Polsce i tak będę i tu robiła:tak:

jejku przepraszam nowa jestem i nie moge sie polapac;/

ankadaria witam w naszym gronie brzuchatek:tak:
I ja mam podobny termin:tak:Wg OM:26 maja (u GP 25 maja) a wg USG:19 maja:tak:Też będę rodzić w Irlandii pierwszy raz choć ciąża druga:tak:Ja już się tak wszystkich wokół wypytałam,że opieką po porodzie się wcale nie przejmuję,same pozytywy usłyszałam:tak:
Ja birth planu nie mam,ale jesli się zdecyduję zrobić to mówiono mi,że na wizycie u midwife dobrze takowy sporządzić:tak:
A po urodzeniu podają dzieciątku wit.K:tak:Natomiast wit.D3 podawać możesz sama codziennie po kąpieli:tak:Jeśli był pochmurny dzień-2 kropelki,jeśli dużo danego dnia spacerowałaś i pieknie słonko świeciło-wystarczy 1 kropelka:tak:Taki miałam prikaz w Polsce i tak będę i tu robiła:tak:

A ta witamine dostane w irlandii w aptece czy jednak trzeba przywiez sobie z polski?? Aaaa moze sie tez dogadam o tej wit z lekarzem bo nie chce maluchowi zaszkodziccc...

reklama
Wit D3 dziecku nie zaszkodzi,wręcz przeciwnie chroni go przed krzywicą:tak:Ja pierwszemu synowi przez ponad rok podawałam:tak:
Dostaniesz ją np.w Bootsie:tak:jest na półce ogolnodostępnej dla klientów,nie musisz prosić o nią farmaceutki:tak:

Do góry