reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

I ja będę rodzić w Rotundzie:tak:USG 3D u Antepowicz nie robiłam więc nie wiem,ale pewnie w cenie jest płyta:tak:U dentysty byłam w 22tc w Polsce ale na przeglądzie i ściąganiu kamienia:sorry:Więc wiem tylko,że na pewno kamień ściągać wolno:sorry:

reklama
Ja mialam rodzic z poczatku w Coombe ale zdecydowalam sie na Rotunde ze wzgledu na latwiejszy dojazd z mojej wsi :) w ogole caly czas sie zastanawiam jak ja tam dojade jak sie okaze ze moj TZ bedzie w pracy a ja sama w domu :D

My nawet jeśli P będzie w domu i zacznie się to myślimy jechać taksówką,ze względu na parking przy Rotundzie:eek:Nie dość,że ciężko miejsce znaleźć to jeszcze fortunę na parkometr trza by wydać:baffled:

Josia ja co prawda dopiero ide 3 kwietnia na 4 d do Dr.Antepowicz wiec wtedy bede mogla sie wypowiedziec ale wydaje mi sie ze plyta jest w cenie ale ostatnio byla na 4d Sloszym wiec ona bedzie wiedziala na pewno:-)

Tichonku to musisz sie przemeczyc z tym katarem innego wyjscia nie ma ale juz Tobie dlugo nie zostalo wiec po porodzie pewnie wszystko wroci do normy.

Dzis moje malenstwo tak kopalo mocno az lyz mi polecialy ,nie wiem czy sie przekrecala czy co ale bolalo nie milosiernie az krzyknelam.

a jak to wyglada z dojazdem do szpitala. niejednokrotnie slyszalam od kolezanek, ktore rodzily, czy czytalam na forum, ze zdarza sie, ze rodzacym sie wydaje, ze "to juz" a szpital odsyla do domu, bo to jednak jeszcze nie juz (za male rozwarcie, za rzadkie skurcze) i prosza wrocic "pozniej". My mieszakmy poza Dublinem i co jesli beda mowic, ze jeszcze nie teraz. a droga do szpitala i z powrotem zajmie godzine. o ile nie bedzie korkow... a samochodem to faktycznie masakra tam jachac... Jacek mowi, ze najwyzej wyrzuci mnie pod szpitalem i pojdzie szukac miejsca do zaparkowania, ale ja sie zastanawiam co jesli porod sie zacznie? przeciez nie bedzie biegac co 3h zeby doladowac parking bo do tego glowy miec raczej nie bedzie ;)

Jakies rozwiazania inne polecacie? jak to wyglada?

Hej Dziewczyny!

I mam pytanie, czy ktoras z was robila skan 3d u dr Antepowicz? Chcemy miec plyte i zdjecia z wizyty i nie wiem czy mam zabrac swoja plyte czy to juz jest wliczone w cene usg? no i jak z jakoscia?

Ja robilam USG 4D w EMC - filmy mam nagrane dwa, a raczej filmiki, bo kazdy ok 1 min, plyty w cenie. Zdjecia wydrukowane tylko, nie nagrywaja na plyte. Nie wiem jak w innych przychodniach. Jakosc super, tylko szkoda, ze te filmiki takie krotkie. Musielismy nasycic sie widokiem niuni podczas USG (w gabinecie siedzielismy 40min)

... Jacek mowi, ze najwyzej wyrzuci mnie pod szpitalem i pojdzie szukac miejsca do zaparkowania, ale ja sie zastanawiam co jesli porod sie zacznie? przeciez nie bedzie biegac co 3h zeby doladowac parking bo do tego glowy miec raczej nie bedzie ;)

Jakies rozwiazania inne polecacie? jak to wyglada?
No właśnie też o tym z moim P rozmawialiśmy,że co ma latać co parę godzin i dorzucać kasę do parkometru?:eek::-DBez sensu,że w ogóle nie ma parkingu dla rodzących,nieważne,może i być płatny,ale taki,żeby człowiek wiedział,że na pewno to miejsce się dla niego znajdzie:sorry:My jednak chyba taxi pojedziemy:sorry:
A do szpitala w korkach to ja też z godzinę mogę spędzić:eek:Jak mi powiedzą,że jeszcze nie czas to na pewno do domu nie wrócę:no:Albo będę siedziała gdzieś w szpitalu albo zacznę ściemniać,że bardzo boli i już rady nie daję i niech mnie zostawią:sorry:
sloszym to trochę kiszka z tym USG:eek:Dwa minutowe filmiki tylko:eek:Ja robiłam w Polsce USG3D i przez calutkie badanie doktor nagrywał filmik:tak:Trwa on ponad 20 minut,mam go w sygnaturce na samym dole a i tak tam jest skrócony nieco:sorry:

Ostatnia edycja:
Ogromnej gratulacje Ruda! Czekamy na sprawozdanie!!

Witajcie Wilwa i Josia. Josia ja mam 20tydz, wiec mamy blisko terminy. Ja rodze na Hollest Str.
Co do parkomatow i parkowania w calym termin to wlasnie jest tak, jak piszesz. Mozna maksymalnie wrzucic na 3h. Moj latal co 3h jak ja rodzilam, zeby wrzucic kase! Po ilus tam godzinach skonczyly mu sie wszystkie drobne i latal od sklepu do sklepu, zeby rozmienic. Nikt niestety nie mial, wiec wreszcie wpadl do zakladow bukmacherskich, gdzie tez nie chcieli rozmienic, wiec musial jakiegos konia obstawic, zeby mu drobne wydali!!:-D
A propo korkow -zawsze mozna zadzwonic po karetke-wtedy nie ma tego problemu. Kolezanka jechala w godzinie szczytu, wiec jechala bus lane i zatrzymala ja policja. Jak zobaczyli rodzaca zaraz zadzwonili po karetke. Chwila i juz byla w szpitalu.
Josia, co do odsylania do domu to tak niestety bywa. Jesli wszystko jest ok i akcja porodowa sie nie zaczela, moga odeslac cie do domu. Wiec ja na przyklad jechalam dopiero do szpitala jak skurcze byly co 4 min. A i tak na przyjeciu okazalo sie, ze rozwarcie raptem na 0.5cm :/. Jednak zostawili mnie, bo skurcze byly takie czeste i juz po 45min mialam 2cm.

Biola, jestem z D5. Szkoda, ze tak daleko, bo moglybysmy sie lepiej poznac i wtedy na pewno wzielabym Kacpra do nas. A tak u obcej nie zostanie przeciez.

Ania, bierzesz cos na te skurcze u nog? Bo ja mialam wczoraj taki jeden w nocy i normalnie az zawylam z bolu. To chyba brak magnezu?

hej hej Dorotko wielkie dzieki:)
a wiecie co wogule sie nie zastanawialam jak to bedzie wygladalo z dojazdem bo rzeczywiscie kasy na tym parkingu mozna stracic duzo :0
kurcze wczoraj cos z nowu mnie bolal mialam czasami skurcze plecy tym razem na gorze czuje sie tak jakbym miala strasznie rozciagalo mis skore na bokach i na gorze na plecach,a dotego jeszce kacper znowu ma ataki kaszlu ktore trwaly w nocy ponad 2 godz,jestem niewyspana no ale juz ostatni dzien do szkoly wiec jutro leniu****emy:)))--tzn odpoczywamy;)
a dziewczyny na skurcze nog magnez ja juz biore jakies dwa tyg z pierwsza ciaza tez miala skurcze lydek i mg jak najbardziej wskazany:)
Tichonku wiem co przezywasz z tym nosem bo mialam tak przez cala ciaze z kacprem normalak szok jak sie zatkal i to nie to ze katar tylko sucho w nosie a on zatkany ja stosowalam krople do nosa bo mi nos zyc nie dawal
a co do dentysty znieczulenie mozna robic,i jak najbardziej wskazane jest chodzic i sprawdzac bo jak wiecie ciaza zabiera duzo dobrego i zeby leca jak niewiem co:)

Ostatnia edycja:
reklama
hej

Ruda gratulacje:)
Josia lecze zeby normalnie u dentysty irlandzkiego,ze znieczuleniem:tak:nie usuwaja tylko chyba ,bo ja mam do usuniecia ,ale ze biore aspiryne( wiec ryzyko krwotoku wiksze) to zrobia to dopiero po porodzie.....oczywiscie wnkieta do wypelnienia jest przed pierwsza wizyta i pytania takie ,zeszok:-Dale generalnie jestem bardzo zadowolona:)

Do góry