reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
czemu nie moze pisac posta pod postem....?
Przeciez to forum....:baffled:
I właśnie dlatego ma swój regulamin:sorry:: Regulamin forum - Forum BabyBoom Punkt 3 mówi o pisaniu postów:tak:
aniadaria będę chciała wziąć epidural:tak:Ale jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy:sorry:Przy pierwszym porodzie też miałam:tak:
Z tego co wiem to dzieciaczka tylko wycierają po porodzie,ale dla pierworódek w szpitalu ponoć organizują takie pokazy jak kąpać niemowlę i zawsze można też poprosić,żeby Ci pokazano i wykąpano pierwszy raz dzieciątko:tak:

Ostatnia edycja:
Witam nowa mamuske ania dont stress:)wszystko bedzie ok widze ze jestes z carlow mam tam siostre ktora wlasnie rodziala prawie 3 lata temu w kilkenny i byla b zadowolona jak wszedzie zreszta,napewno lepiej tu niz w pl przynajmniej z mojego doswiadczenia takl mowie;0 teraz siostra jest w drugiej ciazy w 17 tc i tez bedzie tam rodzic,i szczerze nie masz czego sie obawiac ani stresowac dodam ze wtedy siostra jeszcze nie mowila po ang ale dala rade i byla b zadowolona z opieki:)
No a ja juz po wizytach u GP byla dupa bo facet sie mnie pyta po co ja do niego przyjechalam a nie odrazu do szpitala,dal mi skierowanie i tyle,jestem w szoku bo myslalam ze laskawie zajrzy chociaz raz tam gdzie trzeba ale po co,lepiej odeslac gdzie indziej:)w szpitalu spedzialam 3 godzinki bardziej w poczekalniach niz sie mna zajmowali,zrobili mi ktg cisnienie mocz i wsztsko ok dzidzia happy:)musialam czekac na wizyte u dr.Wizxyta trwala 2 min pomacal mi brzuch zaptal czy krwawie ja stwierdzilaam ze nie to on stiwrdzil ze wszystko jest ok i wyslam do domu.jestem w szoku ze nikt mnie nie zbadal ginekologicznie:((Zaczne brac nospe i zadnego stresu i wysilku mysle ze dostalam jakies ostrzezenie zeby troszke zwolnic.MOj R ktory czekal z kacprem gdzies w szpitalu bo oczywiscie dzieci tam nie wpuszczaja cieszyl sie jak dziecko ze mnie wypuscili ze wracam z nimi do domku:)wiecie co tam sobie pomyslalam ze jestesmy w takiej sytuacji ze gdybym, musialam zostac ja nie mam co zrobic z kacprem nie ma kto do nas przyjechac z pl do kolezanki moge go podrzucic ale na dzien i co dalej tym bardziej ze R pracuje od 16-2 w nocy wiec masakra,a mialo byc tak pieknie mam tylko nadzieje ze jak ciaze przechodze zle to porod bede miec latwy i szybki :)))
Tichonku jak tam po wizytach u lekarzy??

Ostatnia edycja:
Tichonku to co ja zle robie z tymi postami i odpowiedziami??
Biola- Dziekuje za slowka,heheh no z dnia na dzien coraz blizej terminu i sie boje chcialabym wiedziec duzoo no i miec wszytsko na ostatni guzik dopiete:p:p A co sie dzieje z ciaza?? Jakies problemy?

kurcze a jak to jest malenstwo myja po porodzie czy co czy jak??
A gdzie bedziesz rodzic??

Dzieciatka nie myja zaraz po porodzie. Ja prosilam o umycie na nastepny dzien, bo ile czekac mozna ;) I w sumie jedna z pielegniarek umyla naszego babla, a my patrzelismy, a potem juz latwiej bylo.

Ja bede rodzic w Dublinie w NMH, tak jak za pierwszym razem.

A odnosnie witaminy D - mnie pediatra w Polsce powiedziala, ze lepiej rano podawac.

ankadaria nie no teraz już dobrze robiłaś:tak:Zacytowałaś dwa posty i dopisałaś coś od siebie i jest ok:tak:Chodzi o to,że jak na przykład napiszesz coś i w międzyczasie nikt inny nic nie napisze a Tobie się coś przypomni to nie piszesz nowego posta tylko dajesz:edytuj w swoim poprzednim poście i dopisujesz coś:tak:Chyba,że od poprzedniego posta minęło więcej niż 60 minut,wtedy możesz pod swoim postem napisać innny i to jest ok:tak:A jeśli chcesz się odnieść do czyjegoś posta i go zacytować to przy tym poście klikasz na "+" i potem dajesz "odpowiedz" i tamte czyjeś słowa pokazują się jako cytat w Twoim poście:tak:Tak możesz klikać na "+" w kilku postach,jeśli chcesz się odnieść do słów kilku osób:tak:
Boszsz...mama nadzieję,że nie namotałam:baffled:Ale nie martw się,każda z nas kiedyś była nowa i tez uczyłyśmy się jak to wszystko robić:tak:
Biola może to faktycznie Mikołaj się przekręcał:confused:

Czyli aby mi dzieciatko umyli musze poprosic i musze meic swoje rzeczy typu wanienke mydelko itd czy wanienki miec nie muszee???;> Kurcze no troche musi minac zebym nauczyla sie odpowiadac jak nalezy tzn pisac te posty:p

reklama
ankadaria nie no teraz już dobrze robiłaś:tak:Zacytowałaś dwa posty i dopisałaś coś od siebie i jest ok:tak:Chodzi o to,że jak na przykład napiszesz coś i w międzyczasie nikt inny nic nie napisze a Tobie się coś przypomni to nie piszesz nowego posta tylko dajesz:edytuj w swoim poprzednim poście i dopisujesz coś:tak:Chyba,że od poprzedniego posta minęło więcej niż 60 minut,wtedy możesz pod swoim postem napisać innny i to jest ok:tak:A jeśli chcesz się odnieść do czyjegoś posta i go zacytować to przy tym poście klikasz na "+" i potem dajesz "odpowiedz" i tamte czyjeś słowa pokazują się jako cytat w Twoim poście:tak:Tak możesz klikać na "+" w kilku postach,jeśli chcesz się odnieść do słów kilku osób:tak:
Boszsz...mama nadzieję,że nie namotałam:baffled:Ale nie martw się,każda z nas kiedyś była nowa i tez uczyłyśmy się jak to wszystko robić:tak:
Biola może to faktycznie Mikołaj się przekręcał:confused:

Biola- Nie martw sie moze tak jak Tichonek ma racje amluszek sie przekrecal.. MNie moj Antek tak kopie i sie wiercholi ze nieraz mam odczucie jakby chcial zrobic dziure w brzuchu i wyjsc,najbardziej boli jak kopie po zebrach ale ogolnie nie ma nic [peikneijszego jak czuc ze malenstwo zyje i sie porusza;)

Do góry