reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
czemu nie moze pisac posta pod postem....?
Przeciez to forum....:baffled:
I właśnie dlatego ma swój regulamin:sorry:: Regulamin forum - Forum BabyBoom Punkt 3 mówi o pisaniu postów:tak:
aniadaria będę chciała wziąć epidural:tak:Ale jak to wyjdzie w praniu to się zobaczy:sorry:Przy pierwszym porodzie też miałam:tak:
Z tego co wiem to dzieciaczka tylko wycierają po porodzie,ale dla pierworódek w szpitalu ponoć organizują takie pokazy jak kąpać niemowlę i zawsze można też poprosić,żeby Ci pokazano i wykąpano pierwszy raz dzieciątko:tak:

Ostatnia edycja:
Witam nowa mamuske ania dont stress:)wszystko bedzie ok widze ze jestes z carlow mam tam siostre ktora wlasnie rodziala prawie 3 lata temu w kilkenny i byla b zadowolona jak wszedzie zreszta,napewno lepiej tu niz w pl przynajmniej z mojego doswiadczenia takl mowie;0 teraz siostra jest w drugiej ciazy w 17 tc i tez bedzie tam rodzic,i szczerze nie masz czego sie obawiac ani stresowac dodam ze wtedy siostra jeszcze nie mowila po ang ale dala rade i byla b zadowolona z opieki:)
No a ja juz po wizytach u GP byla dupa bo facet sie mnie pyta po co ja do niego przyjechalam a nie odrazu do szpitala,dal mi skierowanie i tyle,jestem w szoku bo myslalam ze laskawie zajrzy chociaz raz tam gdzie trzeba ale po co,lepiej odeslac gdzie indziej:)w szpitalu spedzialam 3 godzinki bardziej w poczekalniach niz sie mna zajmowali,zrobili mi ktg cisnienie mocz i wsztsko ok dzidzia happy:)musialam czekac na wizyte u dr.Wizxyta trwala 2 min pomacal mi brzuch zaptal czy krwawie ja stwierdzilaam ze nie to on stiwrdzil ze wszystko jest ok i wyslam do domu.jestem w szoku ze nikt mnie nie zbadal ginekologicznie:((Zaczne brac nospe i zadnego stresu i wysilku mysle ze dostalam jakies ostrzezenie zeby troszke zwolnic.MOj R ktory czekal z kacprem gdzies w szpitalu bo oczywiscie dzieci tam nie wpuszczaja cieszyl sie jak dziecko ze mnie wypuscili ze wracam z nimi do domku:)wiecie co tam sobie pomyslalam ze jestesmy w takiej sytuacji ze gdybym, musialam zostac ja nie mam co zrobic z kacprem nie ma kto do nas przyjechac z pl do kolezanki moge go podrzucic ale na dzien i co dalej tym bardziej ze R pracuje od 16-2 w nocy wiec masakra,a mialo byc tak pieknie mam tylko nadzieje ze jak ciaze przechodze zle to porod bede miec latwy i szybki :)))
Tichonku jak tam po wizytach u lekarzy??

Ostatnia edycja:
Tichonku to co ja zle robie z tymi postami i odpowiedziami??
Biola- Dziekuje za slowka,heheh no z dnia na dzien coraz blizej terminu i sie boje chcialabym wiedziec duzoo no i miec wszytsko na ostatni guzik dopiete:p:p A co sie dzieje z ciaza?? Jakies problemy?

kurcze a jak to jest malenstwo myja po porodzie czy co czy jak??
A gdzie bedziesz rodzic??

Dzieciatka nie myja zaraz po porodzie. Ja prosilam o umycie na nastepny dzien, bo ile czekac mozna ;) I w sumie jedna z pielegniarek umyla naszego babla, a my patrzelismy, a potem juz latwiej bylo.

Ja bede rodzic w Dublinie w NMH, tak jak za pierwszym razem.

A odnosnie witaminy D - mnie pediatra w Polsce powiedziala, ze lepiej rano podawac.

ankadaria nie no teraz już dobrze robiłaś:tak:Zacytowałaś dwa posty i dopisałaś coś od siebie i jest ok:tak:Chodzi o to,że jak na przykład napiszesz coś i w międzyczasie nikt inny nic nie napisze a Tobie się coś przypomni to nie piszesz nowego posta tylko dajesz:edytuj w swoim poprzednim poście i dopisujesz coś:tak:Chyba,że od poprzedniego posta minęło więcej niż 60 minut,wtedy możesz pod swoim postem napisać innny i to jest ok:tak:A jeśli chcesz się odnieść do czyjegoś posta i go zacytować to przy tym poście klikasz na "+" i potem dajesz "odpowiedz" i tamte czyjeś słowa pokazują się jako cytat w Twoim poście:tak:Tak możesz klikać na "+" w kilku postach,jeśli chcesz się odnieść do słów kilku osób:tak:
Boszsz...mama nadzieję,że nie namotałam:baffled:Ale nie martw się,każda z nas kiedyś była nowa i tez uczyłyśmy się jak to wszystko robić:tak:
Biola może to faktycznie Mikołaj się przekręcał:confused:

Czyli aby mi dzieciatko umyli musze poprosic i musze meic swoje rzeczy typu wanienke mydelko itd czy wanienki miec nie muszee???;> Kurcze no troche musi minac zebym nauczyla sie odpowiadac jak nalezy tzn pisac te posty:p

reklama
ankadaria nie no teraz już dobrze robiłaś:tak:Zacytowałaś dwa posty i dopisałaś coś od siebie i jest ok:tak:Chodzi o to,że jak na przykład napiszesz coś i w międzyczasie nikt inny nic nie napisze a Tobie się coś przypomni to nie piszesz nowego posta tylko dajesz:edytuj w swoim poprzednim poście i dopisujesz coś:tak:Chyba,że od poprzedniego posta minęło więcej niż 60 minut,wtedy możesz pod swoim postem napisać innny i to jest ok:tak:A jeśli chcesz się odnieść do czyjegoś posta i go zacytować to przy tym poście klikasz na "+" i potem dajesz "odpowiedz" i tamte czyjeś słowa pokazują się jako cytat w Twoim poście:tak:Tak możesz klikać na "+" w kilku postach,jeśli chcesz się odnieść do słów kilku osób:tak:
Boszsz...mama nadzieję,że nie namotałam:baffled:Ale nie martw się,każda z nas kiedyś była nowa i tez uczyłyśmy się jak to wszystko robić:tak:
Biola może to faktycznie Mikołaj się przekręcał:confused:

Biola- Nie martw sie moze tak jak Tichonek ma racje amluszek sie przekrecal.. MNie moj Antek tak kopie i sie wiercholi ze nieraz mam odczucie jakby chcial zrobic dziure w brzuchu i wyjsc,najbardziej boli jak kopie po zebrach ale ogolnie nie ma nic [peikneijszego jak czuc ze malenstwo zyje i sie porusza;)

Do góry