reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

hej

Przez noc nic sie nie ruszylo.Rano odeszlo mi troche czopu..... no ale z tego co czytalam czop moze odchodzic i 2 tyg. przed porodem wiec to pewnie nic nie oznacza (a z B. nie odszedl mi wcale)

A jesli chodzi o zel to mozliwe ,ze dadza choc jesli moja szyjka jest juz miekka (a byla miekka juz od dawna) to zelu chyba faktycznie nie ma sensu dawac.
No nic, czekam do niedzieli. Choc bardzo bym chciala zeby samo sie zaczelo....

reklama
Hej ruda trzymamy kciuki napewno juz niedlugo sie ruszy .mi czop odpadl jakies 20 godz przed porodem wiec moze i u ciebie bedzie podobnie i ur dzis albo jutro:))

A tak wogule dziewczyny chyba wracam do zywych heeee;)ladna pogoda zaczyna sie robic to i humor lepszy:)wczoraj chyba troche przesadzilam z sprzataniem bo prawie caly dzien cos robilam i na wieczor tak mnie plecy brzuch bolal ze myslalam ze oszaleje cala noc byla ciezka bo w zadnej pozycji nie moglam spac i krecilam sie jabym miala robaki:)))i wiecie co tak sobie pomyslalam ze kurcze jestem w ciazy i musze sie oszczedzac a nie przeciez dam rade;)
wczoraj bylam w nextcie i zamowilam kacperkowi suit taki z atlasiku sliczny,taki jak chcialam to bedzie mial na cale dwie okazje heeeee,no ale pozniej brat odziedziczy:))

Ostatnia edycja:
Biola w tyłek bym Cię kopnęła za ten wysiłek,ale musiałabym i siebie:baffled:Też cały czwartek zaiwaniałam jak głupia:zawstydzona/y:
Ruda widzę,że jesteś dostępna więc chyba czekamy do jutra:sorry2:Mnie wywoływali poród przez tydzień,co drugi dzień i nic to nie dało:sorry2:Jak tylko kroplówkę z oksytocyną odłączano,skurcze mijały:dry:No ale jak mi w pewien piękny poniedziałek rano o 6-tej czop odszedł to tego samego dnia przed północą był już Radek:tak:Tak więc na prawde różnie z tym jest.Oczywiście kciuki mocno trzymam:tak:
...Właśnie doczytałam na Marcówkach,że miałaś mokre przygody w nocy...Więc może i jednak dzis się coś rozkręci:tak:Życzę Ci,żeby jednak Leoś (jak dobrze pamiętam?)zechciał sam przyjść na świat,bez wspomagaczy:tak:

Ostatnia edycja:
a ja właśńie mogłabym całą ciążę bez słodyczy...
o dziwo..
bo tak na codzień to ja mogłam całymi dniami jeść słodkie:-D

jesli chodzi o przebijanie wód to ja nie mam miłego wspomnienia..
czułam jakbyu mi coś strzeliło... yhhh i nagle polało się coś ciepłego...:baffled:
ale samo to przebicie... masakra...

ruda trzymam kciuki za bezbolesne rozwiązanie..

swoją drogą... zostało mi już 6 tyg:-)

a wg usg tylko 4

już się wzięłam za pranie ... hehe

no to czekamy na wiesci od rudej:)))
Tichonku ano wlasnie obie mozemy sobie po kopie dac;)
ViKamciaG ja to juz za prasowanie sie dzis wzielam heeee a maz chodzi za mna i sie pyta czy nie za wczesnie ale co w 9 miesiacu mam to robic jak znajac zycie nic mi sie nie bedzie chcialo,ja to juz najchetniej lozeczko bym ubrala baldachim boczki posciel no ale to jeszcze 2 miesiace to dam sobie na wstrzymanie ,ale ja to w goracej wodzie jestem kapana:)))

reklama
tichonku ja nie chciałam za wcześnie się za to brać , co by poźńiej było ładnie pachnące i świeże :-D
no a po 2 to lenistwo m oje i po 3 też mało miejsca w szafkach w dziecięcym pokoju..
tak więc zaczynam dopiero teraz:-p

biola ja z 1 córką to włansie tak miałam że łóżko już stało rozłożone i kołyska
i baldachim też:-D 3 miesiące wcześniej:-D
i nie mogłam się doczekać:-p
a teraz
niby łózeczko wystawiłam już ale powrzucałam w niego maskotki i Vi się tam bawi:-p a cała reszta czeka na swój czas....

ciekawe jak tam ruda??!!

Do góry