reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Biola, ja tez sie boje, ze w tej drugiej ciazy bede wielka... Przed pierwsza ciaza bylam bardziej wysportowana i mialam np miesnie brzucha, przed ta ciaze juz zostal mi sm brzuch bez miesni:-D Ale mam wrazenie, ze jestem wieksza, bo tak jakby wszystko luzniejsze bylo. Pierwszy trymestr mialam troche bardziej meczacy, ale teraz za to czuje sie wysmienicie. Mam mnostwo energii. Pobolewaja mnie rozne czesci ciala, ale to chyba norma w ciazy. Nie mozna nie miec zadnych dolegliwosci. Boje sie jednak o koncowke...

Aania, ale malutko przytylas w pierwszej ciazy! Fajnie, bo potem mniej do zrzucania.

Jak tam Ruda sie trzymasz?:-)

A tak z innych wiesci to bylismy dzisiaj z naszym synkiem na farmie. Bylo super. Tyle zwierzatek! Sam byl zachwycony! Polecam dla mam z okolic Dublina.

Newbridge House and Farm

reklama
Dorota a no duzo nie przytylam w pierwszej ciazy i wszystko poszlo mi w brzuszek, teraz tez wszystko idzie w brzuch no i zobaczymy ile teraz masy nabije:-)
Mowisz ze wycieczka na farme udana,super:-)Duzo zwierzatek jest?

Biolaja tez odliczam zostalo mi 13 tyg :-)

U mnie ciaza przebiega calkiem podobnie do pierwszej. Aczkolwiek nie mam teraz zgagi (mialalm we wczesniejszych miesiacach troche) i zaparc. I tak sie zastanawiam czy to ten sam okres porownuje, bo przy pierwszej pamietam, ze chyba w calym trzecim trymestrze mnie to paskudztwo meczylo... No zobaczymy, jeszcze troche zostalo... Na wadze przybieram mniej wiecej tyle co za pierwszym razem (co mnie wcale nie cieszy). Na razie nie czuje sie ociezala i nie nazywam siebie jeszcze slonica, ale pewnie na koniec tak wlasnie bede sie czuc :( ale co tam, potem spadnie (mam nadzieje, bo po pierwszej ciazy spadlo po 6 miesiacach). Na USG jeszcze nie bylismy i wciaz bedziemy miec tylko "raczej" dziewczynke...

No, to umowilam sie na USG 4D na niedziele, maz nalegal, zeby to bylo 4D, a z nim klocic sie nie mozna ;) Czy ktoras z Was robila moze to USG w EMC? Mam nadzieje, ze malenstwo pokaze co ma miedzy nozkami ;)

No, to umowilam sie na USG 4D na niedziele, maz nalegal, zeby to bylo 4D, a z nim klocic sie nie mozna ;) Czy ktoras z Was robila moze to USG w EMC? Mam nadzieje, ze malenstwo pokaze co ma miedzy nozkami ;)

Ja sie wybieram tez na 4d ale dopiero za 2 tyg bo wtedy moj J bedzie mial wolny weekend jeszcze sie nie zdecydowalam do ktorej przychodni pojde czy do emc czy do medicusa,takze jak bedziesz po wizycie to napisz czy jestes zadowolona:-)

Juz sie doczekac nie możemy:-)narodzin naszego maluszka,czas szybko leci:tak:.W przyszły czwartek mam wizyte u GP w Dublinie i wizyte u ginekolog w Santry:-).Mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadeczku,bo zawsze sie martwie.Juz taka jestem ze sie wszystkim przejmuje.
Jesli chodzi o wage w ciazy, to mi idzie w brzuszek ,piesi tez mi urosły.:tak:

Ostatnia edycja:
witam mamuski ja tylko na chwilke,mamunia u mnie jest wiec superowo jest,caly weekend na zakupkach spedzilysmy i malego pokoik dekorowac konczylysmy.
mama gotuje wiec dogadzam sobie i jem ,,za dwoje,,jak malenka beczolka chodze,
ja tez mam 2 inne terminy,wedlyg OM wychodzi mi na 23 kwietnia ale wedlug scanu 3d to na 16 kwiecien wiec sama nie wiem,torba do szpitala jeszcze w sumie nie spakowana choc czuje za maly urodzi sie szybciej.mama mowi ze brzuch juz na dole mam wiec powinnam sie przygotowac wkrodce na przyjscie malego.
biegne skonczyc pyszne kremowki ktore mama mi dzis zrobila,biedula rozpieszcza mnie ze hej,superowo,
ciumki mamusie i douslyszenia wkrodce.

reklama
Do góry