reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
No proszę,tylko się spytałam i od razu wszystkie się pojawiły:-D
Ruda ale wg USG jeszcze 2 dni zostały,może synek tłuszczyk jeszcze zbiera:-)
U mnie na odwrót,z USG mam szybszą datę niż z OM:tak:Znaczy dzieć większy troszku:sorry:
Pocieszę Cię,że każda ciąża prędzej czy później kończy się porodem:-D:-D:-DAle poważnie,rozumiem Twoje rozdrażnienie:tak:Ja się tak rozdrażaniałam 11 dni od terminu:eek:Mój P z Irlandii na poród przyleciał,nie doczekał,poleciał a ja dopiero urodziłam:confused2:A byłam jedną wielką kulą wody:baffled:

Hej witram sie i ja dziewczyny czy wy tez tak ciezko przechodzicie ciaze tzn ja ta drugo to masakra prawie 26 tydzien a ja sie ruszac juz nie moge co to bedzie za 10 tyg masakra jaksa.jest mi tak juz ciezko a tu jeszcze tyle czasu :((plecy minawalaja i chyba oszaleje:((((

Biola-ja co prawda w młodszej ciąży jestem,ale (odpukać)na nic nie narzekam-no kilka pierwszych tygodni było mi ...bleeee poprostu,ale teraz jak to zwykle w moich ciążach-najlepszy okres w życiu:)))Poza tymi kilogramami,których przybywa dosłownie każdego dnia:/

Hej lubiczanko no u mnie pierwsze 12 tyg to byla tragedia mdlosci jak cholera,i tak b czekalam na ten drugi trymestr a tu nowe jakies dolegliwosci wychodza np kolotania serca,czy wlasnie bole plecow napinania sie brzucha a czuje sie jakbym byla juz w 9 miesiacu.z kacperkiem mialam podobne objawy ale zdecydowanie mniej i zaczely sie dopiero na poczatku 3 trymestru.no nic jakos to musze przezyc i odliczas do przyjscia mojego malenstwa

Ja całą ciążę czuję się dobrze:tak:Co nie znaczy,że mi to czy tamto nie dokucza:sorry:Po prostu myślę,że nie jest aż tak źle...Choć krzyż napiernicza,kość łonowa boli,boki w czasie spania dokuczają...Ale zgagi nigdy nie miałam,z Radkiem mialam zaparcia,teraz ani razu:-)Stopy mnie bolą bo ciężki człowiek jednak,ale nie puchną na razie,ale na pewno się powiększyły:baffled:bo czuję po butach:eek:Mniej tyję niż z Radkiem (ale akurat to dlatego,że byłam tak samo ciężka już na początku tej ciąży jak z Radkeim na końcu:eek:).
Macica też mi się napina,szczególnie jak się zmęczę (co często się zdarza:eek:).Odkurzam zamiast 20 minut to 1godzinę bo odpoczywać muszę:sorry:Sapię,dyszę,kolki mnie łapią,ale nie narzekam bo wiem,że są kobiety,które się mają gorzej:tak:A mój P ostatnio powiedział,że nie jestem typową "babą w ciąży" bo nie mam humorów i zachcianek i dziękuje mi za to:-D:-D:-D

Hej witram sie i ja dziewczyny czy wy tez tak ciezko przechodzicie ciaze tzn ja ta drugo to masakra prawie 26 tydzien a ja sie ruszac juz nie moge co to bedzie za 10 tyg masakra jaksa.jest mi tak juz ciezko a tu jeszcze tyle czasu :((plecy minawalaja i chyba oszaleje:((((

Biola u mnie dokladnie tak samo ....w pierwszej ciazy mdlosci dokuczaly mi tylko rano,teraz wymioty mnie meczyly 24h przez 3 miesiace,duzo nie przytylam a czuje sie jak maly slonik ciezko mi chodzic w nocy zle sypiam,kregoslup mnie boli,brzuszek sie napina a tu jeszcze do konca troche czasu.Z tego co widze to chyba w tej ciazy wiecej przytyje z Nacia przytylam 8kg prze cala ciaze a teraz juz mam 5kg na plusie i co chwile cos jem :-)ale ogolnie nie narzekam ciesze blogoslawionym stanem:-)

reklama
hej to widze ze nie jestem sama:)mnie to strasznie mecza te kolotania serca to jest takie cholerstwo ze szok siedze sobie a tu serducho mi napiernicza jakbym przebiegla km i nic nie da sie zrobic musze to przelezec przeczekac bo czuje sie taka zmeczona ze niewiem co,ogolnie to odliczam do dnia porodu:)))

Do góry