reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
No proszę,tylko się spytałam i od razu wszystkie się pojawiły:-D
Ruda ale wg USG jeszcze 2 dni zostały,może synek tłuszczyk jeszcze zbiera:-)
U mnie na odwrót,z USG mam szybszą datę niż z OM:tak:Znaczy dzieć większy troszku:sorry:
Pocieszę Cię,że każda ciąża prędzej czy później kończy się porodem:-D:-D:-DAle poważnie,rozumiem Twoje rozdrażnienie:tak:Ja się tak rozdrażaniałam 11 dni od terminu:eek:Mój P z Irlandii na poród przyleciał,nie doczekał,poleciał a ja dopiero urodziłam:confused2:A byłam jedną wielką kulą wody:baffled:

Hej witram sie i ja dziewczyny czy wy tez tak ciezko przechodzicie ciaze tzn ja ta drugo to masakra prawie 26 tydzien a ja sie ruszac juz nie moge co to bedzie za 10 tyg masakra jaksa.jest mi tak juz ciezko a tu jeszcze tyle czasu :((plecy minawalaja i chyba oszaleje:((((

Biola-ja co prawda w młodszej ciąży jestem,ale (odpukać)na nic nie narzekam-no kilka pierwszych tygodni było mi ...bleeee poprostu,ale teraz jak to zwykle w moich ciążach-najlepszy okres w życiu:)))Poza tymi kilogramami,których przybywa dosłownie każdego dnia:/

Hej lubiczanko no u mnie pierwsze 12 tyg to byla tragedia mdlosci jak cholera,i tak b czekalam na ten drugi trymestr a tu nowe jakies dolegliwosci wychodza np kolotania serca,czy wlasnie bole plecow napinania sie brzucha a czuje sie jakbym byla juz w 9 miesiacu.z kacperkiem mialam podobne objawy ale zdecydowanie mniej i zaczely sie dopiero na poczatku 3 trymestru.no nic jakos to musze przezyc i odliczas do przyjscia mojego malenstwa

Ja całą ciążę czuję się dobrze:tak:Co nie znaczy,że mi to czy tamto nie dokucza:sorry:Po prostu myślę,że nie jest aż tak źle...Choć krzyż napiernicza,kość łonowa boli,boki w czasie spania dokuczają...Ale zgagi nigdy nie miałam,z Radkiem mialam zaparcia,teraz ani razu:-)Stopy mnie bolą bo ciężki człowiek jednak,ale nie puchną na razie,ale na pewno się powiększyły:baffled:bo czuję po butach:eek:Mniej tyję niż z Radkiem (ale akurat to dlatego,że byłam tak samo ciężka już na początku tej ciąży jak z Radkeim na końcu:eek:).
Macica też mi się napina,szczególnie jak się zmęczę (co często się zdarza:eek:).Odkurzam zamiast 20 minut to 1godzinę bo odpoczywać muszę:sorry:Sapię,dyszę,kolki mnie łapią,ale nie narzekam bo wiem,że są kobiety,które się mają gorzej:tak:A mój P ostatnio powiedział,że nie jestem typową "babą w ciąży" bo nie mam humorów i zachcianek i dziękuje mi za to:-D:-D:-D

Hej witram sie i ja dziewczyny czy wy tez tak ciezko przechodzicie ciaze tzn ja ta drugo to masakra prawie 26 tydzien a ja sie ruszac juz nie moge co to bedzie za 10 tyg masakra jaksa.jest mi tak juz ciezko a tu jeszcze tyle czasu :((plecy minawalaja i chyba oszaleje:((((

Biola u mnie dokladnie tak samo ....w pierwszej ciazy mdlosci dokuczaly mi tylko rano,teraz wymioty mnie meczyly 24h przez 3 miesiace,duzo nie przytylam a czuje sie jak maly slonik ciezko mi chodzic w nocy zle sypiam,kregoslup mnie boli,brzuszek sie napina a tu jeszcze do konca troche czasu.Z tego co widze to chyba w tej ciazy wiecej przytyje z Nacia przytylam 8kg prze cala ciaze a teraz juz mam 5kg na plusie i co chwile cos jem :-)ale ogolnie nie narzekam ciesze blogoslawionym stanem:-)

reklama
hej to widze ze nie jestem sama:)mnie to strasznie mecza te kolotania serca to jest takie cholerstwo ze szok siedze sobie a tu serducho mi napiernicza jakbym przebiegla km i nic nie da sie zrobic musze to przelezec przeczekac bo czuje sie taka zmeczona ze niewiem co,ogolnie to odliczam do dnia porodu:)))

Do góry