reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

reklama
ViKamcia, ja na badaniu usg byłam w 31 tyg, podczas robienia standardowego usg lekarka na chwilkę przełączała na 3d, tak więc mam kilka fotek, zaraz Ci pokażę różnicę. Jakość trochę kiepska bo to jest scan z fotki wydrukowanej od lekarki;-)
939f3560.jpg

c0981230.jpg

Rozumiem że Tobie zależało na zdjęciu całego bobaska, ale mimo tego focie samych buziek czy rączek mają swój urok :tak::tak::-)

:

może nie tyle co całej ale myślałam ze w 22 tc to będzie więcej widac;-)
widzę że u Ciebie też mało widać choć jak na 31tc to sporo:tak::tak::tak:
moje zdjęcie to też scan fotki z usg:-p

jasne ze maja urok same główki i rączki.. oczywiście...:tak: mi się bardzo podoba zdjęcie i jestem zadowolona..
ale nie wiedziałam ze tak mało będzie widać;-)

wrrrr napisałam posta, wcisnęłam shifta z czymś tam i wykasowałam go sobie :wściekła/y:

Tichonku, cieszę się że jesteś zadowolona z 3d :tak: i najważniejsze - gratuluje dobrych wyników!!
Fotka dzidziolka bossska - normalnie można policzyć wszystkie paluszki :szok::szok: (ale to chyba nie jest fotka 3d co? bardziej mi to na 2d wygląda...ale pewności nie mam).
Brzunio masz taki zgrabny :tak:
O polskich wynikach nic pisać nie będę :sorry::sorry: Mi również przy Marcelu nie chcieli zaakceptować wyników :no: Teraz nawet nic nie robię:confused2: Ciekawe czy jak bym tutaj do lekarza poszła to by się przejęli?...:nerd:

Bina, jak po scanie? Dzidziuś zdrowy? :happy: Wstaw fotki :tak:

Ania, zapytam Ciebie bo mamy zbliżone tygodnie ciąży. Powiedz mi czy często czujesz ruchy dziecka?
Ja niby wszędzie czytam że przy drugim bobo powinno się wcześniej czuć, i że niby one są mocniejsze. Co do pierwszego (w moim przypadku) to sie zgodzę..z tym drugim jakoś nie bardzo. Nie wiem czy powinnam się martwić czy jak.. Niby przy Marcelu miałam ten sam "problem" (lekarka powiedziała że mam dużo wód płodowych dlatego nie czuję wszystkich ruchów, czuje tylko te bardzo mocne) więc zdrowy rozsądek mówi bym nie panikowała, ale z drugiej strony jak każda matka martwię się :-(

reklama
Barmanko filmik z USG miałam na przemian raz w 2D,raz w 3D:tak:Po prostu lekarz się przełączał pomiędzy nimi i tę fotkę zrobiłam akurat z ujęcia 2D:tak:
Co do ruchów to Ci powiem,że czułam je szybciej niż w pierwszej ciąży,teraz czuję codziennie po kilka razy ale wydaj mi się,że Radek mocniej kopał:tak:Ale myślę też,że takie mogę mieć odczucie ponieważ byłam wtedy duuuużo szczuplejsza,a teraz od dziecka mnie jeszcze osłona tłuszczowa oddziela:zawstydzona/y:
Kamcia Ty tu,czyżbyśmy o czymś nie wiedziały?:-p:rolleyes::-D

Do góry