reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

witam,u nas tez imie wybrane.i znow moj maz wygrlal zaklad,i znow bedzie imie irlandzkie.
jak bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem to maz zaproponowal ze jak bedzie chlopczyk to ja imie polskie wymyslam a jak dziewczynka to on imie irlandzkie,no i Shannon sie urodzila,teraz ja bylam tak pewna ze bedzie dziewczynka i powiedzialam ze ja tym razem dla dziewczynki imie polskie wymyslam,no i co i bedzie chlopczysko i imie Sean wybral.
wiec bedzie SHANNON I SEAN.I znow przegralam

reklama
Matko jak się cieszę że ten tydzien już się skończył :eek: Taka jakaś niezorganizowana byłam że szok, na dodatek mająca wszystko głęboko w d...:shocked2: Rzadko kiedy mam takie dni, chyba ta pogoda tak na mnie wpływa :-( chce słoooneeeeczkaaa:cool2::cool2:

Dorota, ja po wcześniejszych przejściach z fasolką obiecałam sobie że jak wyniki badań będą dobre to nie będę się pytać o płeć dziecka ;-) No więc się nie pytam. Nie ma dla mnie znaczenia co we mnie mieszka - najważniejsze że zdrowe, to się dla mnie liczy.
A gdzie byłaś na usg, w jakieś polskiej przychodni?

ViKamcia, jak pisałam wcześniej ja imię dla dziewczynki mam wybrane od dawna :tak: dokładnie od czasów studenckich :-D Tylko kurde blaszka, siusiak się pierwszy urodził :cool: Może teraz się uda :sorry2::tak:
Gabriel - a jak w skrócie się mówi?

Bina, a ja już miałam się wcześniej zapytać.. Kiedyś pisałaś że cyt"na dziewczynkę polowaliście" no w sensie by mieć drugą córkę. Co miałaś na myśli? Chiński kalendarz?
A jak się czujesz po szczepionce, wszystko dobrze? Moja koleżanka z pracy się zaszczepiła (nie jest w ciąży, tam sama dla siebie chciała), po 2 tyg po zaszczepieniu dopadło ją przeziębienie. Na razie chodzi do pracy, więc to chyba nic poważnego...

Ania, jakie imię wybraliście?

A ja szukam przychodni z dobrym sprzętem usg, chcę pójść na połówkowe. Mam nadzieję otrzymać dobre wiadomości. Nie chcę pójść do Medicusa, bo lekarze zapewne będą się sugerować poprzednimi usg, a chciałabym by badanie zrobiła zupełnie postronna osoba.
I takim oto sposobem padło na Anette Sempke (choć różne opinie czytałam na forum na jej temat :dry:), ide do Polmedu (tu już nie jestem zadowolona, bo z tą przychodnią mam niemiłe wspomnienia :no::wściekła/y: - pocieszam się tylko tym że będzie to jednorazowa wizyta :sorry2:).

Barmanka ja Polmedu nie polecam... tez mam nie mile wspomnienia
jezdze do przychodni EMC na przeciwko Rotundy albo do przychodni na przeciwko Ikei ta sama ginekolog pracuje i tu i tu

Pytalas o imiona a wiec jesli bedzie synek to bedzie Radek a jak corcia prawdopododnie Dominika ale tutaj to jeszcze moze sie zmienic

Za tydzien mam wizyte wiec wszystko sie okaze :-)

witam,BARMANKA co do tej dziewczynki to tak planowalismy dziewczynke,to znaczy naczytalam sie w internecie i ksiazkach,,jak sie robi dziewczynke,,czyli kiedy jst najlepszy moment aby wyszla dziewczynka,ale nam najwidoczniej to nie wyszlo.nie tym razem
co do szczypionki to czuje sie ok,pani doktor powiedziala mi ze 10 dni od szczypionki nadal trzeba na siebie BARDZO uwazac,bo mozna sie zarazic swine flu,poniewaz szczepionka zaczyna dzialac na fulla po 10 dniach,ja przez tydzien nigdzie nie wychodzilam z domu bo sie i tak balam.

ViKamcia, jak pisałam wcześniej ja imię dla dziewczynki mam wybrane od dawna :tak: dokładnie od czasów studenckich :-D Tylko kurde blaszka, siusiak się pierwszy urodził :cool: Może teraz się uda :sorry2::tak:
Gabriel - a jak w skrócie się mówi?

Bina, a ja już miałam się wcześniej zapytać.. Kiedyś pisałaś że cyt"na dziewczynkę polowaliście" no w sensie by mieć drugą córkę. Co miałaś na myśli? Chiński kalendarz?
A jak się czujesz po szczepionce, wszystko dobrze? Moja koleżanka z pracy się zaszczepiła (nie jest w ciąży, tam sama dla siebie chciała), po 2 tyg po zaszczepieniu dopadło ją przeziębienie. Na razie chodzi do pracy, więc to chyba nic poważnego...

A ja szukam przychodni z dobrym sprzętem usg, chcę pójść na połówkowe. Mam nadzieję otrzymać dobre wiadomości. Nie chcę pójść do Medicusa, bo lekarze zapewne będą się sugerować poprzednimi usg, a chciałabym by badanie zrobiła zupełnie postronna osoba.
I takim oto sposobem padło na Anette Sempke (choć różne opinie czytałam na forum na jej temat :dry:), ide do Polmedu (tu już nie jestem zadowolona, bo z tą przychodnią mam niemiłe wspomnienia :no::wściekła/y: - pocieszam się tylko tym że będzie to jednorazowa wizyta :sorry2:).

Skrót to Gabryś :tak:
ale ja będę się starać mówić tylko Gabriel , albo Gabrielku , choć Gabryś nie brzmi tak źle;-)

Jeśli chodzi o sempke , jeżdziłam do niej specjalnie do Galway całą pierwszą ciążę i jestem zadowolona z jej "usług":tak:
no i w tej ciąży myślałam ze jest w dublinie tylko a ku mojemy miłemu zaskoczeniu w limerick tez przyjmuje choć tylko w niedziele..
uważam ze jest bardzo dobrym Ginekologiem, choć ma kamienną twarz:-p
i prawie wcale się nie uśmiecha..
ale ja ją lubię i nawet czasem sobie z nią żartujemy z moim D:-D
ostatnio się kłócili czy bedzie chłopiec czy dzieczynka..
i ona się śmiała że nic nie widzi bo nózki złączone a on jej wmawiał że nie musi widziec bo on wie:-D:-D:-D
wesoło było....
no i w planach miałam jechać na 3d specjalnie do dublina do niej :tak:

Ania, ja wiem że Polmed jest do kitu :nerd: choć w sumie to wina samej przychodni, a ludzi (lekarzy) tam pracujących :baffled:..no i do babki z recepcji też mam wiele zastrzeżeń:baffled:.. Ale właśnie to Ludzie tworzą obraz przychodni i to jak jest postrzegana w naszych oczach :tak:
A ty jakiego lekarza chodzisz do EMC? (ja tam mam swoją gp , dr Wuczyńska)? Czy też będziesz chciała zrobić badanie połówkowe?

Do p.Sempki wcześniej nie chodziłam, dlatego mimo złych wspomnień na temat tej przychodni mam ochotę zaryzykować, choć przyznaje - mam pietra, bo wiadomo - drugi raz na połówkowe nie pójde. Zależy mi na dobrym sprzęcie do usg, na Medicus nie mogę narzekać, ale tak jak wcześniej pisałam nie chce by ktoś przy połówkowym sugerował się starymi usg które są w systemie komputerowym w Medicusie. Zdążyłam się zorientować że p.Sempka przyjmuje jeszcze w innej przychodni, ale właśnie pod względem sprzętu usg powiedziano mi że Polmed ma lepszy sprzęt.

Bina, a co w takim razie wychodzi Ci wg Kalendarza Chińskiego? :sorry2:
Planowanie płci dziecka- kalendarz chiński
Mi wychodzi dziewczynka - ciekawe czy się sprawdzi :-)

A Wam dziewczyny co wychodzi? Zgadza się z tym co pokazało Wam usg? :-):-)

ViKamcia, no właśnie takowe opinie czytałam o niej - że jest bardziej "lekarzem" niż "kumpelą" i nie wszystkim takie podejście odpowiada... Mi to sumie nie przeszkadza, zależy mi na profesjonalnym podejściu lekarza a nie na potrzymaniu mnie za rączkę i opowieści pt wszystko będzie dobrze :sorry2:
A w jakim tygodniu planowałaś zrobić 3d? Orientujesz się jaka jest cena takiego usg? (ja jeszcze się tym nie interesowałam, bardziej mi zależy na wykonaniu szczegółowych badań podczas połówkowego)

Barmanka, bylam w Medicusie, ale tylko na pierwszym USG, tak jak przy pierwszej ciazy. Teraz juz tylko bede chodzic na Hollest Str. Ja mialam polwkowe robione w szpitalu i bylo bardzo dokladne, na nowym i duzym sprzecie. Ty nie masz w szpitalu polowkowego, albo chcesz isc na wlasna reke?

Co do plci to ja tez myslalam, zeby sie starac o dziewuszke, ale to chyba dluuugo by zajelo. Bo niby trzeba przestac wspolzyc 2 dni przed owulacja, czyli znowu zmiejsza sie mozliwosc zajscia w ciaze. Podziwiam osoby, ktore maja cierpliwosc do tego. Ja mam nadzieje, ze mimo nie stosowania sie do zasad, wyjdzie nam dziewuszka. Super byloby miec parke. Ale jak bedzie chlopczyk to oczywscie bedzie rownie cudownie!

No i piekne imiona macie kobietki. My jeszcze nie mamy, bo w sumie daleko.
Mamy impreze w pracy 28go i zamierzam wszystkim powiedziec o ciazy. Bedzie wtedy prawie 3 miesiace.
Nie wiem jak wam, ale mi w tej drugiej ciazy brzuch o wiele szybciej rosnie! Wieczorami juz mi sie balonik robi o zgrozo! A to dopiero 10ty tydzien!

Ania, ja wiem że Polmed jest do kitu :nerd: choć w sumie to wina samej przychodni, a ludzi (lekarzy) tam pracujących :baffled:..no i do babki z recepcji też mam wiele zastrzeżeń:baffled:.. Ale właśnie to Ludzie tworzą obraz przychodni i to jak jest postrzegana w naszych oczach :tak:
A ty jakiego lekarza chodzisz do EMC? (ja tam mam swoją gp , dr Wuczyńska)? Czy też będziesz chciała zrobić badanie połówkowe?

Moja Gp rowniez jest Dr.Wuczynska :-)
A do gina to chodze do Dr.Antepowicz w niedziele przyjmuje w EmC wizyta kosztuje 150 euro i dowiedzialam sie ze przyjmuje rowniez w przychodni na przeciwko Ikei i tam za pierwsza wizyte zapalcilam 130 a pozniej bylam jeszcze 2 razy wizyta kosztowala 70 euro_Ogolnie jestem zadowolona.
Za tydzien w piatek mam pierwsza wizyte w szpitalu wiec mysle ze tam mi zrobia polowkowe usg choc pewnie dla swietego spokoju pojade do swojej ginekolozki.
Ostatnio u nie bylam miedzy 13-14 tc robila usg patrzyla rowneiz czy przeziernosc karkowa jest w normie.

reklama
barmanka u sempki 3d z filmikiem 30minutowym i konkretnymi badaniami kosztuje 200e
ja płaciłam 150 bo mała sie nie chciała główką spojrzeć w monitor;-)
ja byłam wtedy w 22tc , ale mała już była bardzo duża i mało jej było widac na ekranie...:sorry2:jak chcesz to ci fotkę pokażę
teraz pojedzimy trochę później bo bedzie mała w 26tc.. no ale trudno , wcześniej nie podołałam...

wiesz ona jest bardziej lekarzem , ja czytałam opinie że jest wredna , niemiła.. itp itd..
jaako lekarz jest super..
dla mnie niemiła nie była.. ma tylko taki niemiły wyraz twarzy..
ale mówię , my już do niej któryś raz z kolei jedzimy i nawet sobie z nami pożartuje...:tak:
a czy jest wredna>??? hehe nie powiedziałabym ...;-)

Do góry