reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

HEHE dlategoja zaczelam wczesniej kupowac i praktycznie juz wszystko mam bo wlasnie balam sie zakupow tak na raz. I cale szczescie bo teraz ledwo zyje :). A co do kosmetykow to sie naczytalami nasluchalam i kupilam na poczatek tylko mydelko, krem na odparzenia i balsam do cialka :) aha no i sol fizjologiczna i nadmanganian potasu w razie czego :)

I to w zupełności wystarczy:)

reklama
Mnie czekają jeszcze małe zakupy, muszę kupić jeszcze parę rzeczy do szpitala dla malutkiej i dla siebie też. a co do kosmetyków dla dziecka tez nie mam pojęcia co kupić a co nie. zupełnie nie wiem jakiej marki, tyle się słyszy która jest lepsza że już mam dość. nie chcę tez za dużo kupować różnych rzeczy bo i po co. muszę wybrać albo będę używać olejku do ciała albo balsamu. albo będę używać takich chusteczek albo takich albo wazelinę albo sudocrem a nie mieszać wszystko razem a potem się ludzie dziwią że jakieś uczulenia czy coś wyskakuje. jak moja znajoma używa tylu różnych kremów do ciała że szok i do kąpieli raz to raz to. ja tam nie mówię że wszystko wiem i nie będę popełniać błędów ale patrząc na błędy mojej siostry to wydaję mi się że będę się starać aby były jak najmniejsze. masakra :no: a z resztą o czym ja pisze :-D ja wam mówię dziewczyny mam taki mętlik w głowie że zmieniam temat z minuty na minute i zapominam co jest głównym tematem :-D :-D

no więc co do rożka ja tez kupiłam razem z pościelą ale miękki bez wkładu i kupiłam również taki z wkładem. będę czuć się pewniejsza jak będę trzymać dziecko w rożku niż tak w jakimś kocyku czy czymś innym , ale każdy robi jak chce :-)

te rozki sa w pl hurtowni za 13e

karolinko, rożki czy otulaczki sa w hurtowni? sie pogubilam ;) bo jak cos nie ma sensu zamawiac ich z PL, po za cene przesylki kupie jeszcze jeden.

co do kosmetykow bede uzywac Nivea Baby, sama uzywam i jestem zadowolona wiec nie bede kombinowac z niczym nowym. no moze oliwka Johnson&Johnson bo tez jestem zadowolona z niej.

Ostatnia edycja:
Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze o rozku to ja w ogole nie pomyslalam, a moze sie przydac w sumie.. a nawet jesli nie, to sie nie zmarnuje z tego co czytam :)
co do kosmetykow, to tez stawiam na Nivea baby. Ide na latwizne, bo siostra mojego D uzywa je przy swoim dzidziusiu i bardzo sobie chwali. Ponadto sa hypoalergiczne, duzy plus. Zgodnie z jej rada rowniez bede uzywac bapanthen (ktory u nas w IRL jest nawet tanszy i w duzych tubach).
Co do oliwki Josiu, kosmetyczka kiedys odradzila mi bezposrednie smarowanie oliwka dzidziusia, ponoc skora sie przyzwyczaja i dziecko moze miec sucha skore na przyszlosc. Powiedziala, ze lepiej juz wlac kilka kropelek do kapieli.
Dziewczyny, a gdzie lepiej kupic posciel? ostatnio mnie to zastanawia. Sprowadzic z PL czy tu kupic? No i gdzie dokladnie?

Ja kupila w Pl na allegro za 240zl(poszewki,posciel, rozki,posciel do wozka,zmiana poscieli i takie inne duperele), a tu w pl sklepie 150e :) wiec niezle -jest tez tansza posciel w tej 1 hurtowni, ale ja widzilam i moim zdaniem jest beznadziejna. Ja tu nie kupowalam poscieli bo jak juz cos znalazlam to byla strasznie wielka albo taka z ktorej nie da sie sciagnac poszewki i trzeba cala prac-bezsensu.
Hehe a do tego byla taka opcja jak kupowalam,ze na ochraniaczu do lozeczka mam napisane -SŁODKICH SNÓW MARCELKU :)

Ja właśnie też chce z nivea kosmetyki podobno są najbezpiecznejsze. Podobno nie uczulają tak ja te z Johnsona, a słyszałam ze czesto uczulaja... No ale to duzo od dziecka zalezy. Jedno malenstwo sie uczuli a drugie nie. Co do pościeli to ja chce napewno z kubusiem puchatkiem tak jak juz wczesniej pisałam. Ta co w argosie jest to nawet nawet ale moze gdzies uda mi sie lepsza kupic

reklama
Do góry