reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

A ja mam do was drogie mamy pytanie dotyczące pokarmu. Karmiłyście lub macie zamiar karmić piersią czy może mleczkiem? Jak mleczkiem to pytanie jakie? Moja znajoma od poczatku miała Aptamil i była i jest do tej pory zadowolona. A wy co myślicie? Które lepsze?

reklama
Co do tego,ze ciaza to nie choroba wlasnie zauwazylam w szpitalu te rozgarniete debilki (sorry) leza w szpitalu,ale pala fajke za fajka i wpierniczaja chipsy zapijajac cola- krzyzna droge- no w koncu ciaza to nie choroba!

moja kolezanka z pracy stwierdzila bedac w ciazy, ze skoro nie pije kawy w ciazy, to zostawi "sobie" fajki chociaz. jak jej powiedzialam, ze lepiej wypic kawe niz zafajczyc to stwierdzila: "ze wszyscy tak robia i dzieci zyja"... slabo mi sie zrobilo.

karolinka - zdrowka zycze!

Karmiłyście lub macie zamiar karmić piersią czy może mleczkiem? Jak mleczkiem to pytanie jakie?

jak tylko bede mogla bede karmic piersia - masc Maltan w drodze z PL - kolezanka poradzila, zeby juz teraz smarowac nia sutki.

A co do mleczka to tez bede kupowac Aptamil - juz od paru osob slyszalam, ze jest dobre.

Pytalam sie was wczesniej o to jaka nianie elektroniczna polecacie - i w koncu stanelo na tym ze zakupilismy Motorola MBP15 Digital Baby Monitor

readfile.php

i musze stwierdzic, ze jestem bardzo, bardzo zadowolona - szczegolnie zasiegiem i przede wszystkim jakoscia dzwieku (nawet wylapuje szept w pokoju). takze polecam.

pozdrawiam i wracam do pracy ;)

moja kolezanka z pracy stwierdzila bedac w ciazy, ze skoro nie pije kawy w ciazy, to zostawi "sobie" fajki chociaz. jak jej powiedzialam, ze lepiej wypic kawe niz zafajczyc to stwierdzila: "ze wszyscy tak robia i dzieci zyja"... slabo mi sie zrobilo.

..........jak slysze takie teksty... niech sobie wlezie do dymiacego komina, to zobaczy jak sie dziecko wspaniale czuje w takiej tytoniastej atmosferze (nie mowiac juz o tym jakie malenkie i siniutkie sie urodzi, plakac mi sie chce :-()

karolinko, a ktorym to szpitalu taka super zaloga? :)

jak tylko bede mogla bede karmic piersia - masc Maltan w drodze z PL - kolezanka poradzila, zeby juz teraz smarowac nia sutki. A co do mleczka to tez bede kupowac Aptamil - juz od paru osob slyszalam, ze jest dobre.

Ja tez zamierzam karmic piersia i mam nadzieje, ze z powodzeniem i jak najdluzej. A warto wiedziec ze aptamil jest taki chwalony, bede wiedziec co wybrac "po" :)

Milej pracki Josiu :)
Milego dnia dziewczynki (nie wazne, ze pada) :)

Ostatnia edycja:
Ja na poczatku powiedziałam sobie ze nie bede karmic piersia ale na dzien dzisiejszy sie bardzo zastanawiam. Troszke sie boje ale nawet nie wiem czego jak to sie mowi mloda i glupia... :) wiem ze to dla mojego maluszka bedzie dobre ale ja nie wiem czy dam rade... A boje sie ze bede miala zal do siebie jak nie dam rady. A tak to jak butelka od samego poczatku by byla to bym mogla sie tylko zastanawiac jakby to bylo... No nie wiem. Moze wy mi kochane cos doradzicie. A co do tej niani to powiem szczerze ze tez sie zastanawialam nad nia i jesli mowisz ze dobra to chyba sie poslucham i wybiore rowniez ta co Ty

Agus to musi byc Twoja i tylko Twoja decyzja, niczym sie nie sugeruj. Ja po prostuje tak czuje, ze chce karmic piersia. Wiem, ze to nielatwe, ale nic co dobre nie przychodzi latwo :) Poczytaj moze na necie o korzysciach z karminia piersia i butelka, porownaj sobie i zrob jak uwazasz.

Agus, chyba kazda z nas sie boi, ze nie da sobie rady z karmieniem piersia. Ja ogolnie jestem nerwus i wkurzam sie jak mi cos nie wychodzi, ale uparcie "dzialam az zdzialam" - tylko nie wiem jak to mi wyjdzie z maluszkiem. ale tez wiem po sobie, ze nie darowalabym sobie gdybym nie sprobowala. na butelke bede przestawiac dopiero przed powrotem do pracy - ale jesli bede miec pokarm - bede sciagac i zostawiac "na pozniej" dla malego ;)

co do niani to oprocz pomiaru temperatury, ma jeszcze funkcje "lullaby" - wiec jak bede kupowac karuzelke do lozeczka to juz moge bez tej funkcji (jesli sie uda znalesc). No i oczywiscie jest funkcja TalkBack, i cale sterowanie "matka" odbywac sie moze na odleglosc przez sluchawke.

Dobrze że jeszcze mam troche czasu by przemyśleć i podjąc ostateczną decyzje. Moj mnie nie namawia na karmienie piersia w zasadzie to ani moja mama ani jego tez nie namawiaja mnie. zostawiaja to dla mnie.
Marakuya zrobie tak jak mówisz porównam sobie, wyciągne wszystkie zaa i przeciw i może coś zdecyduje.
A jak się czujecie? Ja dziś mimo tej brzydkiej pogody czuje sie super. Maluszek tez spokojny chociaz juz dzisiaj mi przylozył hihi

ja bede karmic piersia:-)nie wiem jak dlugo ,zobaczymy w praktyce:) moje wszystkie dzieci staralam sie karmic piersia ,ale roznie to bywalo:) czsem nie bylo pokarmu( bo stresy swoje zrobily) a czesem nie wystarczalo moje mleko i przejscie na butelke bylo trafna decyzja:tak:wszystko nalezy brac tylko i wylacznie wedlug siebie a wtedy bedziemy zadowolone ze swoich decyzji;-)
ja kamilam Mayke( ostatnia z moich corek) mlekiem cow and gate i bylam bardzo zadowolona.....niestety sma nie bardzo jej pasowalo a po aptamilu ulewala duzo,takze jak sie uda od razu dobrac mleczko to super a jak nie niestety czeka przeprawa przez testowanie:)

milego dnia

reklama
No dobrze a co z łóżeczkiem? Mój narzeczony na początku chciał takie turystyczne a ja chciałam jednak drewniane i to najlepiej takie które jest nawet dla dziecka które już samo wychodzi z łóżeczka. No a kilka dni temu widziałam w smythsie takie ladne turystyczne. No i sama nie wiem co lepsze...

Do góry