reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Ja też już w komodę powpychałam co mogłam-jak na razie niezbędne minimum-czyli te najmniejsze rzeczy,bo zdołałam tylko 2 duże szuflady wygospodarować:/A,że łóżeczko się zmieściło to już cud kompletny;)

reklama
witam wszystkie mamy i te przyszłe mamy. założyłam inny wątek ale nikt narazie tam nic nie napisał więc pisze do was bo na pewno macie doświadczenie. mieszkam w dublinie i chciałam sie doradzić apropo wyboru lekarza prowadzącego i szpitala. Mieszkam w Palmerstown a pracuje w centrum wiec chyba nawygodniej by mi było w jednym z 2 w centrum rodzić... a co do lekarza to w programie maternity jest tylku kilku lekarzy polskich z tego co znalazłam w polmedzie dr.Sempka gina jako GP,w EMC jest dr.Żelazek a w Medicusie jakiś pan gin jako GP. Co radziecie piszcie... może znacie jeszcze jakiś innych do których mogłabym się zapisać???
Z góry dzięki za porady

Doktora z Medicusa odradzam!!!!!chyba ze masz nerwy ze stali i teksty typu: niech pani sie nie martwi takie prawa natury ze czesc kobiet musi poronic pfff Cie nie ruszaja. Do dr Zelazka chodze- bez rewelacji,ale lepszy od tego pierwszego :) zreszta i tak tylko mierzy cisnienie i wazy wiec nie jest zle,ale nie jest ginekologiem, a ta 3 pani jest- niestety slyszalam o niej skraj opinie od super do beznadziejnych.Reasumujac hehe chodze do dr Zelazka(GP), prywatnie do dr Antepowicz(super-polecam) rodze na Drohedzie chociaz tyle slyszalam,ze czemu nie w Rotundzie - no i ostatnio moja kumpela rodzila w Rotundzie(ktora strasznie mnie przekonywala do tego szpitala) i powiedziala,ze podjelam sluszna decyzje hehe poniewaz jest strasznie niezadowolona-zreszta nie ona pierwsza nie ostatnia-zreszta kazdemu nie dogodzisz i niech kazdy rodzi gdzie uwaza (ale na litosc boska czekac 5h zeby Cie zszyli?!-o nie)
Pzdr

dzieki za podpowiedzi zapisałam się własnie na środe do dr.Żelazek.Mam nadzieje że nie robił Ci problemów np.ze zwolnieniem kiedy potrzebowałaś odpocząć? A gdzie mieszkasz że zdecydowałaś się na poród w Droghedzie?? ja jak mi pozwolą to chce do National Maternity Hospital na D2?
pozdrawiam

Wiesz ja jestem na zwolnieniu od stycznia,ale dostaje je od pani dr i to ze wzgledow zdrowotnych :) takze ciezko mi powiedziec. Mieszkam na Swords takze na drohede 20-25 min autkiem i jestem-bez korkow i innych cudow :) poki co jestem zadowolona tak jak moje 2 kolezanki,ktore tam rodzily :)

Doktora z Medicusa odradzam!!!!!chyba ze masz nerwy ze stali i teksty typu: niech pani sie nie martwi takie prawa natury ze czesc kobiet musi poronic pfff Cie nie ruszaja. Do dr Zelazka chodze- bez rewelacji,ale lepszy od tego pierwszego :) zreszta i tak tylko mierzy cisnienie i wazy wiec nie jest zle,ale nie jest ginekologiem, a ta 3 pani jest- niestety slyszalam o niej skraj opinie od super do beznadziejnych.Reasumujac hehe chodze do dr Zelazka(GP), prywatnie do dr Antepowicz(super-polecam) rodze na Drohedzie chociaz tyle slyszalam,ze czemu nie w Rotundzie - no i ostatnio moja kumpela rodzila w Rotundzie(ktora strasznie mnie przekonywala do tego szpitala) i powiedziala,ze podjelam sluszna decyzje hehe poniewaz jest strasznie niezadowolona-zreszta nie ona pierwsza nie ostatnia-zreszta kazdemu nie dogodzisz i niech kazdy rodzi gdzie uwaza (ale na litosc boska czekac 5h zeby Cie zszyli?!-o nie)
Pzdr

Ja rodzilam w Droghedzie.
Chodzilam do Dr.Antypowicz na Santry

Karolinka to chyba zalezy na jaki oddzial sie trafi jesli sie trafi na ten nowy to opieka super ale ten stary to nie jestem zadowolona a lezalam i na jednym i na drugim

Ostatnia edycja:
Na nowym oddziale bylam zadowolona na intesywnej terapii jak lezalam rowniez bylam zadowolona.
Draznilo mnie to ze co zmiana to co innego mowili takze moj maz nie mogl sie niczego dowiedzic

reklama
Do góry