reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

witam serdecznie. Mi te porady są jeszcze nie potrzebne ale mimo wszystko dziekuje, napewno je zapamiętam i za jakiś czas je wykorzystam. Jak na ta chwile nie nasuwają mi się pytania dotyczace maluszkow ale jak tylko cos mi przyjdzie do glowy to napisze do was drogie mamusie i licze na rady :) Pozdrawiam w te piekna pogode :)

reklama
DZiewczyny a mam pytanie jak to jest z medical karta dla malenstwa? I co z pps nr?
Jesli mi nie przyznadza karty bo mojemu partnerowi przekracza suma tzn ze za duzo zarabia to dziecko nie bedzie miec karty?? Ehhh:(

Ostatnia edycja:
PPSa dostaniesz automatycznie jak zarejestrujesz dzieciatko:) tam tez zglosza malenstwo do child benefitow:)

Czyli kochana jak pojde we wtorek zarejestrowac malego to tam tez bede zatawiac papiery an child benefit? Jak zarejestruje malego to pps mi do domu przyjdzie automatycznie? A nie wiesz moze jak to z medical karta?:(

tam zapytaja czy chcesz aby zglosili dziecko do benefitow i za jakis czas dostaniesz forme z benefitow i trzeba bedzie ja wypelnic i odeslac
a z karta to zalezy czy przekraczacie prog czy nie:)

https://www.sspcrs.ie/portal/medapp/
to jest fajna stronka do sprawdzania statusu swojego i aplikacji:)

karty sie naleza jesli nie przekraczacie progu,najlepiej wypelnic papiery i wtedy napewno sie dowiesz czy naleza sie MC czy GP visit card....
mozesz sie dowiedziec w healt centre w swoim miescie albo poczytac na stronie social welfare

tam zapytaja czy chcesz aby zglosili dziecko do benefitow i za jakis czas dostaniesz forme z benefitow i trzeba bedzie ja wypelnic i odeslac
a z karta to zalezy czy przekraczacie prog czy nie:)

https://www.sspcrs.ie/portal/medapp/
to jest fajna stronka do sprawdzania statusu swojego i aplikacji:)

karty sie naleza jesli nie przekraczacie progu,najlepiej wypelnic papiery i wtedy napewno sie dowiesz czy naleza sie MC czy GP visit card....
mozesz sie dowiedziec w healt centre w swoim miescie albo poczytac na stronie social welfare
Dziekuje kochana za informacje apowiedz mi ejscez jedno jesli przekraczaja dochody to za kazda wizyte mojego malenstwa bede musiala placic i za szcepienia itp?? :(

reklama
Za wizyty ze szczepieniem sie nie placi, bo wszystkie szczepienia sa za darmo - z tego co wiem. Ale za wizyty, na ktore bedziesz szla z mala, bo cos jej sie np. stanie [tfu tfu!] sie placi.

Do góry