reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mum2Be czyli mamusie w ciazy.

Sloszym gratuluję serdecznie córeńki,duża babka:-D
UserImage.aspx

Josia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia:tak:
A ja chciałam zakomunikować,że nasza Biola doczekała sie swojego Nikolaska:-)Dziś po 5 rano jej syneczek urodził się przez cc z wagą 3560g.Gratuluję raz jeszcze:tak:

Wszystkim świeżo upieczonym mamusiom i żonkom najlepszego!!!:-D
Aga_Irlandia zdrówka,ale Cię wyrzeczenia czekają:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
SLOSZYM,BIOLA gratulacje:)oby malenstwa rosly zdrowo:)

Tichonek ach no wyrzeczenia ma kazdym kroku a najgorsze jak sie do tej pory nie trzeba bylo pilnowac:zawstydzona/y:no i tak z dnia na dzien pozbyc sie cukru,slodkosci i wogole :no: oj nie da sie tak od razu:-(ale staram sie....

no nic...lece poczytac chwilke i dalej na sloneczko jakiegos koloru zalapac:)
milego dnia

Witam kochane mamusie ;) Ja tez sie juz zaliczam do gron mam gdyz 27 maja zostalam najszczesliwsza mama po mimo iz Ante meczyl mnie 20 godz a po 21 godzinach przez cesarke przyszedl an swiat;) Troche sie wymeczylam rozwarcie nie chcialo ruszyc tylko 3 cm zamiast zaczac puszczac mi wody puierw zaczelam krwawic bole krzyzowe nastepnie goraczka 37.3 a czulam sie jakbym miala z 40 stopni przez co maluszek mial wysokie cisnienie no i nie dalo sie czekac trzabylo cesare robic. Ogolnie to tak tylko w skrocie,maluszek przyszedl na swiat o 5.50 wazyl 4165 i mierzyl 55 cm :) Dzis juz mamy wizyte pani poloznej za soba,ja mam duza anemie ale mam nadzieje ze sie to jakos wyrowna.W szpitalu powiedzieli ze moge jesc co chce wiec uwazam i nie jem kwasnych,cytrusowych,straczkowych rzevczy i jest elegancko z cycow leci az fontanna hihi maly ma co jesc.Non stop spi nie placze tylko sie upomina o jedzenie,jest dobrze.Mam takie pytanko co wy w irlandii podajecie dziecku jak mu sie robi plesniawka czy cos takiego na jezyku?jakis specjalny opowiednik w irlandi moge cos dostac w aptece?I chcialam zapytac wy po kazdym jedzeniu nosicie malenstwo aby sie odbilo?z gory dziekuje;)Pozdrawiam;*

Ankadaria Wielkie Gratulacje z narodzin syneczka:-).
Każda po kolei rodzi,jeszcze troszke i namnie przyjdzie kolej.:tak:Szczerze to sie doczekać nie możemy z mężem naszego maluszka.

Gliwa zycze powodzenia i korzystaj poki mozesz z wolnego czasu bo pozniej bedziesz potrzebowac wytrwalosci i sily;) A czy Ty bedziesz podawac swemu maluchowi cos na ten jezyk tak zwana plesniawke?

Ankadaria WIELKIE GRATKI!!:-)
its-a-boy_1.gif

Co do pleśniawek to nie wiem,na pewno coś tu mają,ale ani mój Radek ani teraz Matt pleśniawek nie mieli:no:Matt ma owszem teraz lekki biały nalot na języku i podniebieniu od mleczka ale nie są to pleśniawki:sorry:Może i Twój berbeć ma tylko nalot a nie pleśniawki?
A do odbicia noszę Matta zawsze,poklepuję po pleckach,masuje ale nie zawsze udaje mu się odbić:no:Czasem zasypia na przykład na ramieniu zamiast się zbekać:-DA czasem po prostu zaczyna się denerwować,że go "maltretuję"tym odbijaniem i daję mu spokój,najczęściej mu sie potem i tak odbija albo jak go kładę to przekręcam na bok w razie gdyby mu się ulało:tak:Ulewa czasem,ale to normalne,Radek tak ulewał przez 6 miesięcy:sorry:

Witam kochane mamusie ;) Ja tez sie juz zaliczam do gron mam gdyz 27 maja zostalam najszczesliwsza mama po mimo iz Ante meczyl mnie 20 godz a po 21 godzinach przez cesarke przyszedl an swiat;) Troche sie wymeczylam rozwarcie nie chcialo ruszyc tylko 3 cm zamiast zaczac puszczac mi wody puierw zaczelam krwawic bole krzyzowe nastepnie goraczka 37.3 a czulam sie jakbym miala z 40 stopni przez co maluszek mial wysokie cisnienie no i nie dalo sie czekac trzabylo cesare robic. Ogolnie to tak tylko w skrocie,maluszek przyszedl na swiat o 5.50 wazyl 4165 i mierzyl 55 cm :) Dzis juz mamy wizyte pani poloznej za soba,ja mam duza anemie ale mam nadzieje ze sie to jakos wyrowna.W szpitalu powiedzieli ze moge jesc co chce wiec uwazam i nie jem kwasnych,cytrusowych,straczkowych rzevczy i jest elegancko z cycow leci az fontanna hihi maly ma co jesc.Non stop spi nie placze tylko sie upomina o jedzenie,jest dobrze.Mam takie pytanko co wy w irlandii podajecie dziecku jak mu sie robi plesniawka czy cos takiego na jezyku?jakis specjalny opowiednik w irlandi moge cos dostac w aptece?I chcialam zapytac wy po kazdym jedzeniu nosicie malenstwo aby sie odbilo?z gory dziekuje;)Pozdrawiam;*
Daktarin oral Gel, niby jest dla troszkę większych dzieci, ale moja Ania miała 7 tygodni, mało nakładaliśmy i wygraliśmy:-), już więcej się nie pojawiły. Nosiliśmy do odbicia po każdym jedzonku

reklama
ankadaria,sloszym,biola gratuluje
ankadaria na plesniawki tutaj cos jest bo my uzywalismy, ale to bylo tak dawno temu ze nie pamietam nazwy(nawet nie pamietam czy Gp przepisala czy kupilismy bez recepty w aptece-musisz sie poprstu spytac,pamietam ze smoczek kazano nam smarowac tym zelem nasza go uwielbiala bo byl bardzo slodki.
A jesli chodzi o odbicie to najlepiej ulozyc maluszka glowke tak na ramieniu i poklepywac leciutko po pleckach jesli po tym sie nie odbija, to w szpitalu pokazano mi drugá metode,kladziesz maluszka na kolanach tak zeby siedzial jedna reka przytrzymujesz glowké z tylu a drugá reka trzymasz w okolicy szyji i brody a dwoma palcami robisz dzidzusiowi z ust tak zwana rybke i przychylasz nim do przodu i do tylu tak zeby powietrze dzidzia lapala(oj ciezko to wytlumaczyc) naszej to bujanie pomagalo na poczatku, w ostaecznosci mozna kupic takie kropelki na odbicie które sie wlewa do mleczka(hmmm nazwy tez juz nie pamietam)

Do góry