reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witajcie!

Tosiaczku, mój mąż to maminsynuś, nie robi przy nich nic, on musi sobie poleżeć albo poczytać... a ostatnio udaje się na zamknięte sesje z mamusią... znów mu zrobi pranie mózgu, chociaż teraz mi to wali ;-)

MArtuś, i jak tam ślicznotka po spacerku? Oszzzz, te cholerne skoki :baffled:

Sandra, witaj w klubie buntowników :angry:

Za to nam niestraszny śnieg i mróz byłyśmy dziś półtorej godzinki na spacerku :-) a zauważyłam, że jak wychodzimy z domu, to małe wcale mi nie chorują :tak:

Za to w domu masakra, stary mnie wpienia jak diabli... ja muszę się do swojego Tesco wybrać, muszę wziąć skierowanie na badania okresowe...

Boże, jak ja się boję :no:

Ale nie będę Wam smęcić...

Spylam, bo padam z nóg, dobranoc drogie Panie! życzę przespanej nocki i kolorowych snów :-)

reklama
Ania po spacerku dobrze :tak: Co prawda spacerowałyśmy tylko 5 minut, żeby nie przesadzić na początek. No i muszę jej jakąś czapę kupić, bo wszystkie które mam po Julce są na nią przeogromne i boję się, że jej uszka zawieje :dry: bo czapki tak ogromne że nie przylegają do główki. Ehhh kruszynka moja :-D

Teraz czekam aż Julka się obudzi i lecę z nią na spacerek, a Ania zostaje z tatusiem :-)

Ja ostatnio nie wyrabiam z dziewczynkami.
Ania zaczyna "żyć" i już nasz dzień nie wygląda tak, że mam czas tylko dla Julki a mała tylko je i śpi. Do tego Ania jest typem dziecka-przylepy i cały czas na rączkach albo przy cycusiu. No i dochodzi opieka nad Julką, dom, mąż i wszystkie pozostałe obowiązki. Jestem strasznie przemęczona, mdleje, mam zawroty głowy i generalnie przynajmniej raz dziennie ktoś "zbiera" mnie z podłogi... Masakra... :zawstydzona/y::-(

Witanko!

Drogie Panie, a co tutaj tak cicho?

MArtusiu, najgorsze przed Tobą, i musisz to wytrwać, jak też miałam ciężko jak Ania rosła. Julka jest łobuz, ale Ania będzie jeszcze gorsza, pełza i zapiernicza już po całym domu, wszędzie jej pełno i jest bardzo, ale to bardzo ruchliwa. Nie ma porównania Ani z Julką...

SŁONKO, TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE!!!

Ja dziś dostałam Pieniężną:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak zobaczyłam kwotę, to aż mnie do góry podniosło :no::no::no::no::no: dostałam 773 zł :szok::szok::szok: pojechałam do makro, kupiłam dzieciom kosmetyki, mleko, herbatki, pieluchy i z pensji zzostało mi 20 zł :szok::szok::szok::szok: nawet kokota na obiad nie mam za co kupić, szlag by trafił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: kupiłam sobie buty, bo te już mi się rozpadają.

Jestem zła jak cholera... mam nadzieję, że to zły sen...

A co tam u Was?

Ewuniu ja myślę, że wszelkie skoki w rozwoju i nowe umiejętności Ani będą wydawały mi się masakrą, a jak już przywyknę do nich to będzie ok.
Dziś Ania od 5 do 7.40 nie spała, chciała być przy mnie i oglądała sobie świat :szok: Masakra :-D
Moja Julka jest najbardziej ruchliwym dzieckiem jakie znam, więc mam cichą nadzieję, że Ania będzie spokojniejsza. ;-)

Zaczynam walkę z Julką. A dokładnie z zrzucaniem przez nią wszystkiego np ze stołu, z szafek. Nie wiem za cholere jak się zabrać za jej edukację, ale może mi się to uda :cool2::-D

Ewuniu u nas też teraz bardzo krucho z kasą... Julce na roczek nawet prezentu nie kupimy... A chciałam jej kupić choćby jakiś drobiazg... No, ale ważniejsze żeby miała co zjeść :tak:

Witajcie!

Martuś, podaj mi adres na PW!!! A tak ponadto, to dasz sobie radę. Moja Julka miała manię zrzucania chusteczek nawilżanych, bo kładłam je na półce. Teraz wszystko leży wyżej, tam, gdzie nie sięgnie i gdzie małe wszędobylskie łapki nie dosięgną :-p albo mam taką plastikową półkę, szarpie ją aż zrobiła mi dziurę w ścianie :szok::-D jedynie, jak się wkurzy, to łobuzuje, ale zaraz stawiam ją do pionu.

Ale powiem Wam, że nauka i tłumaczenia się opłacają, daje już Ani zabawki, gada do niej, czy daje jej chrupki do jedzenia. Jedynie Julka nie lubi, jak siedzi na nocniku, a Ania się zbliży i łapie ją za noci i chce wstawać :-D wtedy muszę pilnować, bo Julka parę razy uderzyła małą :baffled: póki jestem w domu, to pilnuję.

A wczoraj w makro kupiłam sobie spodnie. Wczesniej ten rozmiar był na mnie za mały, a teraz??? mogę ich nie rozpinać i je zdejmę, więc kolejne pieniądze poszły w błoto, szlag by trafił :angry:

Martuś a dla młodszej ślicznotki wieeeeeeelki buziak na 4 tygodnie :-)

witam Mamusie!
już jakiś czas zbieram się, żeby do Was dołączyć, ale zawsze jakoś czasu brak...
jestem mamą dwóch chłopców - Maksia - 20mcy i Olusia - 9 mcy :-)
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i napisać, co mnie męczy i co cieszy?
pozdrawiam

reklama
witam Mamusie!
już jakiś czas zbieram się, żeby do Was dołączyć, ale zawsze jakoś czasu brak...
jestem mamą dwóch chłopców - Maksia - 20mcy i Olusia - 9 mcy :-)
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i napisać, co mnie męczy i co cieszy?
pozdrawiam

Witamy serdecznie, jeśli będziemy mogły, to na pewno doradzimy i pomożemy! zapraszamy :-)

Do góry