reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Oleczek odebrany, Sąsiadka przypilnowała chwilę Maksia, a ten na szczęście bez gorączki już.

maks_olo-ja pitole!!!to sie Wam zaczeło z choróbskami co?!I wez tu teraz roboty szukaj!sasakra!!!!!
A co jest Maksikowi,ze antybiotyk???Wysciskaj go od ciotuni:)

u nas wrecz odwrotnie.R jak chce mieć wolny wieczór to wie,ze ma ich prztrzymać i o 19 padają obaj:)
Maksio wyściskany :) Antybiotyk, bo ta infekcja trwa ponad 2 tygodnie i znowu wystąpiła gorączka, no i coś w gardle ma ;/
A wczoraj nie chciał wolnego wieczoru, chciał iść jak najszybciej spać, bo poprzedniej nocy prawie wcale nie spał.... ;) O 19:40 cała trójka spała!!!! ;p

reklama
Maks_olo zdrówka dla Maksia!
Liza wiem o czym piszesz, mam to samo... Towarzystwo mamy, ale "przyjezdne" i to przez weekendy, a wtedy my w sb na zakupach, a w nd ja przeważnie pracuję, bo w tyg. nie ma kiedy i nadrabiam... chociaż czasem wyłuskamy jakąs godzinkę czy dwie.
Dobrze, że mam prawko, to czasem do jakiejś kol. się wybiorę z żabkami (albo z Renią jak Kinia w przedszkolu) albo do mamy. Jakoś tak mnie zawsze ciągnie w rodzinne strony :-)
No i dobrze, że jest net ;-)

Dziś Kinia znów ma 2 nowe strópki, co ją Renia podrapała :-/ (tatuś pilnował, ale przy mnie też to się zdarza :zawstydzona/y:).
Kinia jest opiekuńcza w stosunku do Reni, tłumaczy jej, że nie wolno albo płacze i ucieka (albo płacze i wzywa pomocy), choć zdarza się też, że odda, odepchnie, czy uderzy.
Na co dzień bardzo dba o siostrzyczkę, większością rzeczy się dzieli, jak wymyśla zabawy (np. z kocykiem czy miśkiem, to zaraz szuka drugiego dla Reni :-) ).
Mam nadzieję, że i Renia z czasem będzie taka dla Kingusi (ma czesem przebłyski, że się dzieli. Zauważyłam, że lizakiem, czekoladką itp. się podzieli, ale jak już mowa o zabawkach, to nie popuści!).

hej
maks-olo i jak dzis???
Tosiaczek ja prawko tez mam ale wogole nie jerzdze nigdzie bo nie ma kiedy ;/

Ja dzis zaliczylam juz szkole z Hanią, otrzymałam takie potwierdzenie z tym co Hania potrafi, musze przeczytac, ale ogolnie jest oki. No a decyzja taka nasza ze zostaje w zerówce, niech ma jeszcze troszke z tego dziecinstwa ;))) od wrzesnia z Danielem oboje bedą śmigać
yes2.gif

No a my zaraz na podwórko, musze dół ogarnąc obiad naszykowac bo jak w południe Miki pójdzie spac sieję warzywka
yes2.gif
biggrin.gif
na dworze juz 15 stopni!
laugh.gif
superrrrrrrrrrrrr
biggrin.gif

Hej! Ale słońce ;)

Maksio czuje się świetnie, więc wezmę go choć na trochę na dwór.

W nocy znowu Olka męczył kaszel - ja oszaleje :/

maks_olo to długo to trwa. może jakaś bakteria?
Jutro idziemy na kolejną kontrolę i zobaczymy co powie.

Mam nadzieję, że i Renia z czasem będzie taka dla Kingusi (ma czesem przebłyski, że się dzieli. Zauważyłam, że lizakiem, czekoladką itp. się podzieli, ale jak już mowa o zabawkach, to nie popuści!).
U nas identycznie ;)

No a decyzja taka nasza ze zostaje w zerówce, niech ma jeszcze troszke z tego dziecinstwa ;))) od wrzesnia z Danielem oboje bedą śmigać
yes2.gif
Też bym podjęła taką decyzję :)

maks-olo no to dobrze, i kciuki by Olusia nic nie złapało :tak:
Dokłądnie co do tej zerówki, mysle ze dobrą decyzje podjełam... :tak: ogolnie jedna matka sie zastanawia jeszcze czy puscic 6 latka do 1 klasy czy nie. takze myśle ze oki. Daniel bedzie miał łatwiej moze sie oswoic z Hania obok? no zobaczymy... ;]

My wrócilismy z dworku, Miki juz nie chciał, przyszli na kanapki ;] i zostalo mi wsiac marchew i cebule wsadzic. reszta już zrobiona:tak: na dworze ok, ale wiatr jest chlodnawy :dry:
Cos mi on marudzi, zeby tylko go nic nie brało :no: :dry:

cześć dziewczyny:)
Ale wstyd!
Najpierw się mało odzywałam, bo byłam w ciąży i nie czułam się w pełni podwójną mamą.. Potem urodziłam, o czym poinformowałam Was i zniknęłam.
Chyba nawet nie podziękowałam?
Rany, 8 miesięcy prawie minęło. Tak więc dziękuję za gratulacje :D.

Oczywiście nie sposób mi się teraz wbić w Wasze rozmowy, ale uważam, że podziękować wypada. Lepiej późno niż wcale ;)

Pozdrawiam

reklama
mucha_nie_siada witaj!
My się jeszcze nie znamy. Ja też miałam przerwę w pisaniu i to całkiem sporą, a teraz na nowo wracam :-)

Także wszystko przed Tobą ;-)

Do góry