reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

ŚWIĘTA RACJA NA-TUSKA!Własnie w takich chwilach docenia się najmniejsze szczegóły naszego życia.Szkoda tylko,że najcześciej po jakimś czasie wszytko nabiera starego pędu:(
Wyrazy współczucia z powodu utraty bliskiej osoby!:-(

reklama
Witam Was porannie po kolejnej ciężkiej nocy.

Po pierwsze i najważniejsze na-tuska wszystkiego najlepszego dla Emilki na roczek. Przede wszystkim zdrówka, zawsze dobrej zabawy (choć z tak mobilną mamą, to nuda jej raczej nie grozi), no i grzecznych rodziców :happy:.
I trzymaj się, bo pewnie nie jest Ci łatwo.

maks_olo wyniki Aśka ma świetne. NAwet CRP nie jest podwyższone. NAsz pediatra mówi, że to była wirusówka. No i nawet pojawiła się wysypka, wygląda to jak potówki i najbardziej wysypało jej buźkę i szyję. Mi się kojarzy że Kacper miał wysypane całe ciałko, a brzuszek najbardziej, więc nie jestem pewna, czy to rzeczywiście trzydniówka. Jest taka duchota i wilgoć w powietrzu, że to i potówki mogą być. Ale gorączka przeszła, dziecko znowu żwawe. Czekamy...

Łatwo jest nie patrzeć na ilość zer na koncie, jak starcza na podstawowe potrzeby, zwłaszcza dla dzieci, którym chciałybyśmy dać wszystko. Gorzej, jak trzeba się zastanawiać co dać dzieciom jeść, bo kasy brak. Moja mama była ze mną i moją siostrą w takiej sytuacji i teraz mogę powiedzieć, że rozumiem, co ona wtedy przeżywała. Ale jest jedna święta prawda. Mimo problemów, jakie mamy, patrzę na te swoje dzieciaczki i jestem szczęśliwa. Że są zdrowe, że są takie broje, że potrafią się już razem bawić.
Trzeba doceniać to, co mamy, bo prawdopodobnie to są najpiękniejsze chwile w naszym życiu.

MIłego dnia dziewczyny

Witajcie,
Dziękuje Wam za ciepłe powitanie :-)
magda podwójny wózek to nic strasznego. Powiedziałabym raczej, że to zbawienie dla nas mam dzieci rok po roku.
Julisia jak mała? gorączka spadła? Ja mieszkam na stabłowicach. Bardzo chętnie spotkam się na spacerek.
Nickie dobrze, że crp nie jest podwyższone i że Asia czuje się lepiej.
Liza super, że już po szczepieniu i wymiary Mikołaja są imponujące.
natuska wszystkiego najlepszego dla córci z okazji roczku :-) Powodzenia w przygotowaniach do urodzinek. Wyrazy współczucia z powodu koleżanki- trzymaj się dzielnie.

U nas nocka nie była tak piękna jak ostatnio, ale i tak narzekać nie mogę- 5 godzin snu bez przerwy, potem tylko cyc i znowu spanko.
Moje starsze dziecko zrobiło sobie wczoraj zabawe ze spryskiwaczami na działce. Był cały mokry, ale za to jaki szczęśliwy :-D
Miłego dnia!

ramari jak jedziemy do rodziców na działkę, to dla Kacpra najlepszą zabawą jest woda. Na środku działki stoi taka stara wanna ze świeżą wodą. I albo bawi się tam, albo rozkładamy basen i nalewamy wody. Oczywiście zabawa jest kiepska, jeśli nie jesteśmy wszyscy zmoczeni do suchej nitki :-D.
Pięć godzin nieprzerwanego snu - MARZENIE :crazy:.

U Aśki to jednak trzydniówka. Wysypało ją głównie na buziaku i szyi. Na brzuszku tylko troszeczkę.
Byłam dziś w kościele załatwić świadectwo chrztu mojego (potrzebne do ślubu), ale okazało się, że byłam chrzczona w innej parafii niż myślałam, bo tej w 1980 roku jeszcze nie było. No i spóźniłam się o minutę i już nie załatwiłam. Muszę jechać po południu.

Witam się i ja.Mam chwilę na forum i kawkę póki moi mężczyźni śpią:)Pogoda u nas nie za bardzo,ale wolę taką niż upały.
Nickie-Moja mam też miała podobnie.została wdową z 2 dzieci w wieku 38 lat i na prawdę nie było wesoło.podziwiać ją będę do końca życia,ze się kobieta nie załamała i robiła wszystko,zeby nam było jak najlepiej.całe życie poświeciła dzieciom i do dzisiaj jest sama choć bardzo bysmy z bratem chcieli,zeby kogoś poznała.
u Kuby przy 3-dniowce wysypka byla tylko na brzuchu-i to taka nie za duża w okolicach pępka.
remari-5 godzin??!!!WOW:szok:u mnie w nocy ostatnio są góóóra 3 a najczęściej 2-i to po mm!
A jak Twój starszak zareagował na młodszego brata?U nas już pierwszy kuksaniec zaliczony.Jak karmiłam Wiktora, Kuba podszedł i zamiast cacy cacy zrobił puk puk w głowę-o to nie lekko!Coś czuję,ze się nieźle zapowiada ta braterska miłość;-)
max_olo-te moje słowa o nudzie to pewnie niedługo będę odszczekiwać:tak:ostra jazda pewnie dopiero przede mną!nawet nie robię sobie nadziei,ze tak jak teraz bedzie cały czas.
na_tuska-najlepsze życzenia,jak najwięcej kolorowych zabawek i snów oraz MOC BUZIAKÓW dla Emilki!!!!!

Chciałam oficjalnie ogłosić,że zaczynam akcję pt:"ODCHUDZANKO"!!!:)Relację z niej bedziecie miały zdawaną na bieżąco czy sie Wam to podoba czy nie:-D
Miłego dnia zycze dziewuszki!!!!!

Hej.
Na-tuska wszystkiego najlepszego Dla Emilki!!!!
I wspolczuje straty kumpeli...[*] :-(

U nas wczoraj byla pierwsza noc bez cyca, no i ciekawe jak bedzie dzis... Jak narazie czuje ze pierś mi twardnieje:no: ehhh troche sciąglam recznie dla uzyskania ulgi, ale mam nadzieje ze wiecej nie bede musiala...

Nickie-moim zdaniem pasuje.Ładniutka,ale chyba tamta,którą pokazywałaś wcześniej bardziej mi się podobała.Była taka bardziej subtelna i uniwersalna na inne okazje.Oczywiście moim zdaniem się nie sugeruj:)
Julisia-a jak ten kark usztywniasz w chuście?gdzies czytałam,ze się jakoś podkłada zrolowaną pieluchę tetrową czy jakos tak:/mylę się???

reklama
hej dziewczyny:-)u nas dzis upal niemilosierny pot leje sie z tylka wszystkim:-) dopiero obrobilam dzieci, dzis mieli wspolna kapiel, radosci bylo tyle ze az wyjsc z wanny nie chcieli dlonie i stopy odmoczone tak ze az pomarszczyly sie:)

Na-tuska wszystkiego naj naj najlepszego dla Emilki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i [*] dla koleznaki!

magda to trzymam kciuki za odchudzanko zdawaj relacje jak ci idzie! a dieta jakas konkretna? no i ile chcesz zgubic???
co do kuksancow, heheh u nas od kuksancow sie zaczelo, teraz to nie moge opanowac bijatyk hehhehe tzn roksana oklada mlodego ehhh szkoda slow na to dziewcze!!!!dzis jak sikalam , mloda wytargala dominika solidnie za wlosy, zanim podciagnelam gacie bylo po zajsciu takze jest u nas ciekawie:no:

Nickie mi sie baaardzo podoba ta sukienka!!!!ta poprzednia tez fajna ale ta bardziej mi sie podoba

Liza oby ta noc tez obyla sie bez cyca!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry