reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej Kobitki!!!
Oluś ma kolejny ząb :-) jeszcze 5 i będzie komplet :-p
niestety znowu pojawił się duszący kaszel i pewnie czeka nas na dniach wizyta u lekarza:wściekła/y:

Z Maksiem byliśmy dziś na pobraniu krwi... był tak dzielny, że aż dumna jestem :-) łezki mu leciały, ale dzielnie siedział i patrzył jak mu krewka leci. Potem dał sobie nakleić plasterek i dzielnie pomaszerował do przedszkola :-) Nie płakał przy rozstaniu, tylko wbiegł do sali i zrobił papa.... rozczuliłam się;-)

Ostatnio poszłam z Maksiem i moim chrześniakiem do tej bajkolandii i się świetnie bawili. Niestety po 30min zobaczyłam skupienie na twarzy mojego synka i musieliśmy zmykać do domu, bo kupkę trzasnął :-D
Jak tak patrzyłam na niego szalejącego, to zobaczyłam, że już nie jest malutką dzidzią, tylko fajnym chłopakiem :-) bardzo dużo już rozumie, da sobie wytłumaczyć, nie ma już buntu i rzucania się o wszystko.... teraz Olek daje w kość :-D

ja tez dziś byłam na pobraniu krwi i się uśmiałam... usiadłam na fotelu, a pielęgniarka do mnie - Paulinko, ile Ty masz lat? ja na to - 24, a ona - myślałam, że nawet 18 nie masz i chciałam powiedzieć, abyś z mamą przyszła :-D:-D:-D powaliła mnie kobietka :-p

Elizo najlepszego dla Synka!!!:-)

Na-tusko Maks zje 4 "dania": ziemniaki z sosem, suchy chleb, kotlet i mleko... Lekarka mówi, że dawać tylko wodę, zero słodyczy, ale to i tak nie zmieniło faktu, że wtedy nic nie jadł... Na ostatniej wizycie powiedziała, że jeżeli wyniki będzie miał dobre, to nie martwić się i czekać aż wyrośnie... w sumie nie ma się co dziwić, ja tez zawsze wybrzydzałam i mój jadłospis był skromny...:-p

reklama
Na-tusko Maks to swoje waży - jakieś 15kg, więc o to się nie martwię, ale o brak potrzebnych witamin i elementów.... no nic - jutro wyniki - zobaczymy...
heheh a kakao też u nas #1 :D

ciesze się, że jesteśmy w tym samym wieku, bo przy Black i Elizie, to jak starsza ciocia się czułam ;)

Ahoj!

Poczytałam was wczoraj, ale nie dałam rady już nic odpisać.

Elizka wszystkiego naj dla Danielka! :-) ładnie Ci Mikuś przybiera na wadze :-)

Moja Renia na ostatnim szczepieniu ważyła 7120 g ale trochę czasu upłynęło, więc już pewnie więcej będzie ważyć.

Przedwczoraj załapała wreszcie kaszkę, bo tak to też cyckowa dziewczyna, bo nic nie chciała innego jeść. Tylko czasem trochę zupki warzywnej.

Pracujemy nad spaniem Kini i są małe efekty, ale są :-)
Z Renią gorzej, bo budzi się co godzinę lub częściej. Jestem wykończona. W nocy nie śpi, w dzień też nie

Hej,
U nas Kacper dziś już drugi dzień na spacerku. Katar nie do końca odpuścił, ale dosyć już tego domowego szpitala. Cieszył się jak go ubierałam. Raz ciocia raz babcia go zabrały, więc odwołuje brak odwiedzin, bo są :)
Kacper od pół roku stoi z wagą. Waha się między 12-13 kg.
Co do spania, to ostatnio też mamy ciężkie noce, jak nie jedno to drugie się budzi. Chodzę już na rzęsach. A Aśka ma jeszcze taki zwyczaj, że przy karmieniu usypia, a pięć minut po odłożeniu do łóżeczka, kiedy już przysypiam, ona zaczyna się wiercić i stękać.

Hej

Oj dziewczynki u mnie zakret na calego, a zaczelo sie od poniedzialkowej wizyty z Madzia u pediatry, stwierdzila ze jest zolta, za duzo ulewa i malo przybralo w zwiazku z czym dostalam skierowanie do szpitala bez zadnych wyjasnien ani nic. Nastepnego dnia poszlam prywatnie i szukamy przyczyny, musze na razie powtorzyc posiew moczu bo wyhodowali bakterie kalowe...ale jestesmy w domu

Z Zosia poszlam w poniedzialek na szczepienie wszytsko okej, gra i spiwea, ale po szczepieniu dostala goraczki, ktora do dzisiaj nie odpuszcza i zadnych innych objawow nie ma, bylam dzisiaj u lekarza i co?? skierowanie do szpitala, lekarka nie wie co jej jest. Dzisiaj jest lepiej bo tylko 3 razy ibum dalam, a wczesniej co 2 godziny dostawala, tylko brzusio zaczal bolec, ale opila sie koperku, dostala pol czopa i zrobilo jej sie lepiej i odsypia

reklama
ladygab o kurcze współczuje , trzymajcie sie dzielnie!!!:***

Dziewczyny jak to jest teraz z tym przedszkolem? za rok moja hania juz obowiazkowo bedzie szła? krecą z tym i kręcą juz zamotana jestem cala.....:dry:

Kurcze pogoda za oknem znów sie popsuła....

Do góry