reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

O proszę, w pobodnym czasie ;-) pierwsze ząbki
No wiem, że do nocnika cierpliwość muszę mieć...ale fajnie by było tak od razu :-) co nie
U nas też słoneczko, więc kończymy obiadek i w pole :-)

reklama
Ahoj, też was czytam ale nie zawsze mam możliwość odpisać...

Black i Matajka fajnie macie, że tak blisko mieszkacie :-)

Graz pewnie, ze to by głupota była. Lepiej zostań z nami :-) my jesteśmy fajne ;-)

A my już od 2 tygodni mamy dwie dolne jedyneczki. :-) Teraz spuchnięte dolne dwójeczki, więc pewnie niedługo wyjdą. Julce też ząbki szły hurtowo, więc może i Ani ładnie pójdzie.

Matajka my dziś nad morzem siedzieliśmy, ale wiało jak cholera :/ Za to jutro cały dzień w domu jestem na pewno, więc się umówimy :-) Jesli masz czas i ochotę oczywiście.

Graz ale Ci Asia ślicznie rośnie :-)

Elizka jak tam Mikuś? Pisałaś, że mniej śpi...
Moja Renia dzisiaj miała kryzys ze spaniem. Spała od 11 do 14 a tak to dopiero padła po kąpieli o 19 :szok: oczywiście miała drzemki, ale tylko na rękach, najchętniej przy karmieniu a tak to co chwilę płacz... dobrze, że Kinia jest grzeczna i mało wymagająca.

Graz ale Ci Asia ślicznie rośnie :-)

Elizka jak tam Mikuś? Pisałaś, że mniej śpi...
Moja Renia dzisiaj miała kryzys ze spaniem. Spała od 11 do 14 a tak to dopiero padła po kąpieli o 19 :szok: oczywiście miała drzemki, ale tylko na rękach, najchętniej przy karmieniu a tak to co chwilę płacz... dobrze, że Kinia jest grzeczna i mało wymagająca.

No mój róznie spi ale sporo zazwyczaj ale teraz to ma male problemy z kupą odkąd zaczelam podawac mu VitaK. i jak narazie odkładam ją i mu co jakis czas tylko bede podawac. bo on sie meczy ja tez i to nic nie daje. a starszym dzieciom tej witaminy nie podawalam i bylo i jest oki... :dry: głupota nagle wprowadzac to..... ztreszta pediatra u nas wogole nie zwraca uwagi a ta witamine :dry: jedni kaza dawac drudzy nie... :dry::sorry2: ehhhh
No a tak to wszystko raczej oki. dajemy sobie radę, ;-) oby tak dalej.
Tosiaczek Pochwal sie zdjeciami malej :-)
Pozdrawiam was:-)

Ostatnia edycja:
A my dziś po południu jedziemy do przychodni do Pruszcza, tam gdzie wcześniej mieszkaliśmy, bo Julka jest cała w wysypce. Z początku myślałam, że to może uczulenie, bo wysypka tylko na policzkach i szyi była, a z dnia na dzień jest jej więcej, a dziś to nawet stopy ma wysypane. Nie jadła nic nowego, proszku do prania też nie zmieniałam, więc nie ma opcji żeby to było uczulenie...
Matajka mnie nastraszyła, że tutaj w Redzie jest epidemia różyczki i boję się, że Julka podłapała od jakiegoś dziecka.

U nas też była ale ospy... i jak lekarka zobaczyła parę krost to już myślała, że to to.. ale to tylko potówki
Gdy mama karmi piersią witamina K jest obowiązkowa, gdyż pokarm matki nie zawiera jej dużo, a jeśli będzie jej mało to prowadzić może do
"Choroba krwotoczna dotyczy noworodków i niemowląt poniżej 3-go miesiąca życia. Choroba ta jest skutkiem niedoboru witaminy K – do 3-go miesiąca życia organizm dziecka nie syntetyzuje witaminy K w jelicie grubym"

reklama
no tak graz, ale kiedyś organizm malucha też nie syntezował tej witaminy, a nie była ona podawana... ;-) wiem, że na pewno nie dawno to odkryli, że krwotoki są wywoływane właśnie w skutek tego, ale ja nie uważam tego za niezbędne
moi chłopcy mają skazę krwotoczną i nie przyjmują żadnych leków...

Do góry