reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Może się wkońcu poznamy :):):):)

reklama
A mnie sie takie imiona dla chlopczykow podobaja:Bartek,Sebastian,Raul ;D a dla dziewczynki: Patrycja,Ola, Weronika.Odkad mi lekarz powiedzial ze prawdopodobnie jest chlopczyk uparlam sie dac naimie Raul :) Ale zobaczymy jak to bedzie ;)

Marita21 zgadza się - dokładnie 7 dni różnicy

Ogólnie to podobają mi się jeszcze inne imiona: dla dziewczynki - Iga, Inga, Lidia, Weronika, Wiktoria, a dla chłopca - Witold, Stefan, Sergiusz, Robert, Rafał. Ale zdecydowanie więcej imion podoba mi się dla dziewczynek niż dla chłopców.

Wydaje mi się, że dla dziewczynki są ładniejsze imiona i łatwiej jest je wybrać, niż dla chłopca, ale nie twierdze, że dla chłopców są brzydkie imiona, po prostu jakoś nie jestem do żadnego przekonana, w każdym mi się coś niepodoba!! Marudzę jak baba w ciąży ;)

Jak chodziłam w ciąży córeczką, również nie chcieliśmy wiedzieć, jaka będzie płeć dziecka,jak ktoś się pytał, co będzie odpowiadaliśmy, że "Kinder niespodzianka" :laugh: Ale od samego początku byliśmy przekonani, co do wyboru imion, dla chłopca miało być Kubuś a dla dziewczynki Oliwia. Urodziłam śliczną i zdrową córeczkę, której daliśmy na imię, Sandra, choć przez całą ciąże upieraliśmy się przy Oliwi. Ale gdy lekarz położył mi ją na piersi i spytał jak nazwiemy odrazu bez chwili zastanowienia powiedziałam Sandrunia!!

Tylko teraz jakoś nie wiem żadne mi się niepodoba, oczywiście mówię tu o imieniu dla chłopca, ponieważ moja córeczka nadała już dzidzi imię będzie to Julia, więc jeśli będzie to dziewczynka na pewno nazwiemy ją Julia tak jak chce tego starsza siostrzyczka!! A dla chłopca mamy następujące imiona :
-Hubert
-Miłosz
-Oskar (zaraz po Kubusiu)
-Szymon
-Kubuś (najbardziej mi się podoba, ale wydaje mi się bardzo oklepane)
-Bartek
-Olivier
Ale jakoś do żadnego nie mogę się przekonać!! :mad: :( :(

Może Olivier ... ładnie by brzmiało " Oto moje dzieci Sandra i Olivier" :D
Ale co istotne, imię trzeba dobrać pod nazwisko, był ładnie razem leżało ;)

Witam po weekendzie :)

My chcieliśmy zawsze Oliwke albo Kacperka. Tymczasem teraz... jeśli chlopczyk to raczej bezsprzecznie Filipek, ale zastanawialismy sie tez nad Kacperkiem i Szymonkiem. Z imionami dziewczęcymi jest deko gorzej.. narazie stanęło na Zuzance, ale podaba się nam też Lenka, Kaja, Igusia..

a ja to mam powazny problem bo mieszkam w niemczech i musze tak wybrac zeby rodzinka w <polsce umiala je wypowiedziec no i tu glupio nie brzmialo,narazie do dziewczynki podoba mi sie Natalia,Sara albo Oliwia ale moja kolezanka tez jest w ciazy rodzi 2 miesiace pozniej niz ja i ona juz chce Oliwie wiec odpada bo mieszkamy kolo siebie i to by bylo troche glupie z mojej strony,a co do chlopca to nie mam pojecia moj maz chce Paskal ale mi sie nie podoba

Maja25, kiedys poznałam taką rodzinkę Polako od dawna mieszkajacych w Niemczech. Mieli małego synka o wdziecznym imieniu ARMIN. Niby nie polskie, a wymowic się da i brzmi jakos sympatycznie :)

reklama
Ja czasami sobie tak myślę, że przed porodem wybierzemy sobie jakieś imiona. A pewnie skończy się na tym, że jak urodzę i zobaczę dzieciątko to zdecydujemy się na zupełnie inne imię niż wcześniej wybrane. Tak na prawdę niektóre imiona nam się podobają, ale mogą nie pasować do dziecka. I pewnie wówczas w szybkim tempie wybierzemy zupełnie inne imię, pasujące w sam raz do dziecka ;)

Do góry