reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Może się wkońcu poznamy :):):):)

reklama
A mnie sie takie imiona dla chlopczykow podobaja:Bartek,Sebastian,Raul ;D a dla dziewczynki: Patrycja,Ola, Weronika.Odkad mi lekarz powiedzial ze prawdopodobnie jest chlopczyk uparlam sie dac naimie Raul :) Ale zobaczymy jak to bedzie ;)

Marita21 zgadza się - dokładnie 7 dni różnicy

Ogólnie to podobają mi się jeszcze inne imiona: dla dziewczynki - Iga, Inga, Lidia, Weronika, Wiktoria, a dla chłopca - Witold, Stefan, Sergiusz, Robert, Rafał. Ale zdecydowanie więcej imion podoba mi się dla dziewczynek niż dla chłopców.

Wydaje mi się, że dla dziewczynki są ładniejsze imiona i łatwiej jest je wybrać, niż dla chłopca, ale nie twierdze, że dla chłopców są brzydkie imiona, po prostu jakoś nie jestem do żadnego przekonana, w każdym mi się coś niepodoba!! Marudzę jak baba w ciąży ;)

Jak chodziłam w ciąży córeczką, również nie chcieliśmy wiedzieć, jaka będzie płeć dziecka,jak ktoś się pytał, co będzie odpowiadaliśmy, że "Kinder niespodzianka" :laugh: Ale od samego początku byliśmy przekonani, co do wyboru imion, dla chłopca miało być Kubuś a dla dziewczynki Oliwia. Urodziłam śliczną i zdrową córeczkę, której daliśmy na imię, Sandra, choć przez całą ciąże upieraliśmy się przy Oliwi. Ale gdy lekarz położył mi ją na piersi i spytał jak nazwiemy odrazu bez chwili zastanowienia powiedziałam Sandrunia!!

Tylko teraz jakoś nie wiem żadne mi się niepodoba, oczywiście mówię tu o imieniu dla chłopca, ponieważ moja córeczka nadała już dzidzi imię będzie to Julia, więc jeśli będzie to dziewczynka na pewno nazwiemy ją Julia tak jak chce tego starsza siostrzyczka!! A dla chłopca mamy następujące imiona :
-Hubert
-Miłosz
-Oskar (zaraz po Kubusiu)
-Szymon
-Kubuś (najbardziej mi się podoba, ale wydaje mi się bardzo oklepane)
-Bartek
-Olivier
Ale jakoś do żadnego nie mogę się przekonać!! :mad: :( :(

Może Olivier ... ładnie by brzmiało " Oto moje dzieci Sandra i Olivier" :D
Ale co istotne, imię trzeba dobrać pod nazwisko, był ładnie razem leżało ;)

Witam po weekendzie :)

My chcieliśmy zawsze Oliwke albo Kacperka. Tymczasem teraz... jeśli chlopczyk to raczej bezsprzecznie Filipek, ale zastanawialismy sie tez nad Kacperkiem i Szymonkiem. Z imionami dziewczęcymi jest deko gorzej.. narazie stanęło na Zuzance, ale podaba się nam też Lenka, Kaja, Igusia..

a ja to mam powazny problem bo mieszkam w niemczech i musze tak wybrac zeby rodzinka w <polsce umiala je wypowiedziec no i tu glupio nie brzmialo,narazie do dziewczynki podoba mi sie Natalia,Sara albo Oliwia ale moja kolezanka tez jest w ciazy rodzi 2 miesiace pozniej niz ja i ona juz chce Oliwie wiec odpada bo mieszkamy kolo siebie i to by bylo troche glupie z mojej strony,a co do chlopca to nie mam pojecia moj maz chce Paskal ale mi sie nie podoba

Maja25, kiedys poznałam taką rodzinkę Polako od dawna mieszkajacych w Niemczech. Mieli małego synka o wdziecznym imieniu ARMIN. Niby nie polskie, a wymowic się da i brzmi jakos sympatycznie :)

reklama
Ja czasami sobie tak myślę, że przed porodem wybierzemy sobie jakieś imiona. A pewnie skończy się na tym, że jak urodzę i zobaczę dzieciątko to zdecydujemy się na zupełnie inne imię niż wcześniej wybrane. Tak na prawdę niektóre imiona nam się podobają, ale mogą nie pasować do dziecka. I pewnie wówczas w szybkim tempie wybierzemy zupełnie inne imię, pasujące w sam raz do dziecka ;)

Do góry