reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Może się wkońcu poznamy :):):):)

Koleżanka mieszkająca w Niemczech nazwała córeczkę Krystyna i mówia na nią albo Krysia albo Kristin...rodzina polska i niemiecka jest happy... :)

U mnie imiona zmieniają się z miesiąca na miesiąc - teraz na pierwszym miejscu mam Mateuszka i Laurę....ale jeszcze pare tygodni i idę na USG i może się dowiem. Chce iść na 3D. Jak myślicie w którym tygodniu najlepiej iść w 20 czy poczekać trochę do 22tyg.? Słyszałam , że jak pójde zapóźno na 3D to mało zobaczę :(...

reklama
Kamilala1 nie wiem nic o USG 3D, ale mój lekarz mówił mi, że normalne USG najlepiej zrobić około 22 tygodnia, bo wtedy więcej można zobaczyć (płeć dziecka, czy dobrze się rozwija itp.). Muszę się zorientować czy w moim mieście jest gdzieś 3D.

U nas jak będzie chłopczyk to na pewno będzie miał na imię Jeremi, a dziewczynka ... myśleliśmy że Julia lub Maja, ale tych ostatnio się namnożyło co niemiara, więc narazie stanęło na Nadji, choć nie mówię, że się jeszcze nie pozmienia.

Monika77 usg 3D najlepiej zrobić max do 22-23 tygodnia. Ja wybieram sie na 3d w przyszlym tygodniu a wiec pod koniec 19, a potem w 22 na normalne. Wczoraj rozmawialam o tym z ginkiem. On sie smieje ze 3d ma dla niego charakter bardziej komercyjny, ale chcemy miec pamiatke dla bobaska w postaci takiego fimiku. Zastrzegl jednak, ze to usg pod koniec 19 tyg. nie zwalnia mnie z usg w 22 tyg., ktore jest ponoc niezwykle wazne ze wzglwdu na badanie serducha dzidziusia.

reklama
Do góry