reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Może coś o nas????

KAROLA7 Odpisuję dopiero teraz bo przegapiłam Twój liścik.
Co do mojej szyjki: dwa tygodnie temu lekarz mi powiedział, że jest dość krótka (i tylko tyle mi powiedział) i mam za dwa tygodnie przyjść na kontrolę, czy się skraca. Po dwóch tygodniach go nie było  byłam ju innego lekarza- ta potwierdziła, że jest b.krótka (ok.1,5cm) i na drugi dzień byłam już na USG (miałam ze sobą już koszulkę i ciapki do szpitala  :( :(). Na USG wyszło, że ma 3,3cm, więc nie jest tak źle, aczkolwiek jest to poniżej normy. Ale ponieważ dość często mnie "ściska" w dole brzucha, ginka kazała mi się nie przemęczać i polegiwać- no i leżakuję.
Ale dalej nie wiem czy mi się skraca, bo dopiero w piątek pójdę do prowadzącego gina- on ma porównanie z tym co było trzy tyg. temu. Zobaczę co mi powie. Ale nie wyjdę dopóki nie wyśle mnie na wszystkie dodatkowe badania w tym kierunku. Trochę mam do niego żal, że mnie od razu na USG nie wysłał, bo przez te dwa tgodnie to chyba mi siwych włosów przybyło (maluję włosy więc nie widać  ;D).

A może któraś z Was wie jakie badania się wykonuje- aby zbadać czy szyjka się skraca? Bedę wiedziała czego się domagać od gina.

reklama
Ale macie romantycznych mężów ::). Mój jest kochany, ale taki romantyczny to był na pierwszych randkach, kiedy spotykaliśmy się co jakieś dwa tygodnie (on mieszkał w W-wie, ja w Lublinie, a pochodziliśmy jeszcze z dalszych zakątków :laugh:). A teraz to się zrobił taki praktyczny- a kwiaty do praktycznych podarunków nie należą :mad:.

Miałam odwiedziny teściowej i dostałam piękny bukiecik róż + czekoladkę...też milutkie z jej strony zwłaszcza że ona była w ciąży dwa razy i pracowala do porodu nie może zrozumieć jak to zdrowa kobieta musi leżeć ( przecież ciąża to nie choroba ).
:) :) :)A co do szyjki moja ginka powiedziała że jest miękka i to jest super ma 3cm i to też OK. Chyba wie co mówi ???

??? A mi ginka powiedział, że mogłoby być 3,5cm. A wiem ,że dobra szyjka jest od 4cm i więcej.
KLara a na jakim badaniu gin Ci to stwierdziła? Takim zwykłym ginekologicznym, czy przez USG?

??? To ja już nic nie rozumię.
Gdzieś czytałam- na tej stronie tylko u mam z innego miesiąca, że jedna miała zakładeny "passer"- wzmacniający szyjkę, gdy miała szyjkę długości 3,1cm.
Bo w innej sytuacji to wychodzi,że u mnie jest wszystko OK. Zobaczę co mi gin powie w piątek? ???

Dytek ja mam ponoć dobra długość szyjki 3.8 cm tak mi gin powiedziała
jak mnie badała na początku dopochwowo to mierzyła na usg,ciekawe czy teraz jest wszystko ok???

Misia
ślicznei wyglądasz jakdziewuszka a nie przyszła mamusia :)

Misqu ślicznie wyglądaie razem :-) fryzirka super....ja dzisiaj ide do fryzjerki znajomej, ale postanowiłam nie scinac wlosów, jedynie podciac....a za tydzien pofarbuje (szamponem) na bordowo... a co...

No laseczki robicie sie na bostwo widze:) Dopiero dzisiaj oblukalam zdjecia Waszych zwierzatek. To teraz ja moja Gabby przedstawiam. Ostatnio zezarla nam 4 dzrewka...miniaturki wierzby:) Ale i tak ja kofamy!!!

gabby101ji.jpg

gabby46dp.jpg

reklama
Do góry