reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

Magdalena0713 to tak jak u mnie i szczerze powiem, ze uspokajaja mnie takie wypowiedzie, ze nie u kazdej z was malestwo szaleje, bo moje jest raczej spokojnie, a jak juz fiknie to tez tak delikatnie i moze ze 2-3 razy i zaraz spokoj :-( a tez juz bym chciala go/ją juz tak naprawde czuć...

reklama
A ja wczoraj otrzymałam dwa kopniaki:) niestety mój M nie poczuł za pózno. Chciałbym żeby mnie tak kopało jak Iwonkę i Kasię wtedy jak mój by przyłożył rączkę wtedy by dostał solidnego kopniaka:)

OGLASZAM WSZEM I WOBEC ZE CZUJE JUZ SWOJEGO MALUSZKA:-):tak:

Wiem kiedy spi a kiedy nie:tak:doczekalam sie tej chwili w 19 tyg:rofl2: Wczoraj wieczorkiem moj M tylko zdarzyl polozyc reke na brzuszek i od razu dostal kopniaczka :laugh2::laugh2::laugh2:Zwariowal, nie mogl uwierzyc cieszyl sie jak dziecko:rofl2:

Ja tez czuję mojego Skarba codziennie:)). Mój M wkoncu dostał pierwszego kopniaka:) Na początku nie wierzył mi, bo twierdził(pózniej się dowiedziałam z eJego mama Mu powiedziała ze nie mogę czuć jeszcze kopniaczków) że to mi się wydaje. Kazałam położyć Mu dłon na moim brzuchu i dostał, niedowiarek:) No był zdziwiony a póżniej prezentowała mamusi jakiego pstryczka dostał:) Mamusia zrobiła wielkie oczy, bo jak można czuć już ruchy, jak mojego brzucha nie widać.

I nasz bąbelek daje rodzicom popisówki - najczęściej około 22.30 kiedy to mamusia ląduje w końcu w łóżku - w ciągu dnia też jest bardzo aktywny i zawsze w najmniej oczekiwanym momencie :-D

Rowniez ja pragne poinformowac ze w koncu doczekalam sie "kopniakow"od mojej dzidzi.:-)Ciesze sie bardzo z tego powodu bo juz zaczynalam sie martwic ze tyle czasu mija a u mnie jeszcze nic:no:.

U mnie kopie równo od 17 tygodnia. W sensie tak "od zewnątrz" :-) wcześniej czułam tylko kłucie. Teraz to mały czasem tak szaleje że robi mi się "tsunami" na brzuchu od jego licznych kopniaczków. :-)

Ja też się wreszcie doczekałam:-D Maluch cały czas się wierci, nawet M poczuł. Co prawda na razie czuję takie "przelewanie" a nie kopniaki, ale i tak to cudowne uczucie:-)

reklama
Do góry