reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

Dziewczyny ja od paru dni codziennie czuje takie bulgotki, mam wrazenie ze wiem kiedy dzidzia spi a kiedy nie, cudne uczucie, pewnie na dniach poczuje konkretnego kopniaczka:tak:;-):laugh2:

reklama
ja nareszcie zaczęłam regularnie czuć dzidzię :) codziennie wieczorem jak kładę się spać to nieźle dokazuje...już naprawde wyraźnie czuć że to moje małe dziecię..wczoraj jak jechałam z ojcem dziecka w samochodzie i jak zaczął dotykać mojego brzucha to dzidziuś zrywał się i kopał ;D a teraz jak pisze tą notkę to mam skulone nogi i też bardzo mocno czuję - chyba dzidziowi przeszkadza moje siedzenie;D

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
To okrzyk radości!!
W końcu mogę do Was dołączyć jako mama współodczuwająca a nie zazdrośnica!! :-D:rofl2::-D
Wczoraj czyli dokładnie w ostatni dzień 21 tygodnia dzisziuś zdecydowanie fikał mi w brzuszku i bulgotał tam sobie!! :-D:-D:-D:-D:-D
Mąż śmiał się ze mnie a ja cieszyłam się jak wariatka.
I dzisiaj po obiedzie zrobił dwie bulgotki!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
To okrzyk radości!!
W końcu mogę do Was dołączyć jako mama współodczuwająca a nie zazdrośnica!! :-D:rofl2::-D
Wczoraj czyli dokładnie w ostatni dzień 21 tygodnia dzisziuś zdecydowanie fikał mi w brzuszku i bulgotał tam sobie!! :-D:-D:-D:-D:-D

Gratulacje :-) Prawda że to cudowne uczucie? :-D Teraz ruchy będę Ci się już tylko nasilac hihi

to prawda, że to wielka radość, ja juz długo dośc czuję dzidziulka, bo zaczynał brykać w 16tyg, teraz mocno dokucza, przeszkadza nawet w pracy:) i co najważniejsze nie muszę sie mocno wczuwać, bo czuję już prawie zawsze jak sie rusza, tylko problem w tym, że maluszek ułozony główką w dół, wiec pięściami najczęściej okłada mnie po pęcherzu!! i w samym dole brzucha!

Widzisz jagodka i Ty sie doczekalas - gratulacje :D
Ja moje malenstwo tez dobry 2 tydzien czuje
Wybadalam ze godzina 11 i 21 to jego pora na wierciochy haha i wtedy najbardziej daje o sobie znac ale na porzadnego kopniaka to jeszcze czekam :-D

szyszunka mam to samo... :baffled: w dodatku chyba się do tego pęcherza przytula, bo niekiedy mnie już tak boli jakbym miała z siebie wylać wiadro.. biegnę do toalety a tam małe kap, kap kap... i koniec :confused2:

Ja mam dziwne wrażenie, że ruchy się jakoś specjalnie nie nasilają :-( może są częstsze, ale na pewno nie mocniejsze a czuję dzidzie prawie 2 tyg...:confused2:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
To okrzyk radości!!

taka radość Mamy.....bezcenne:-)
Gratulacje

reklama
Dziewczyny ja od paru dni codziennie czuje takie bulgotki, mam wrazenie ze wiem kiedy dzidzia spi a kiedy nie, cudne uczucie, pewnie na dniach poczuje konkretnego kopniaczka:tak:;-):laugh2:
Oli - zdecydowanie już niebawem te konkretne kopniaczki na stałe zagoszczą w naszych brzusiach :tak:

ja nareszcie zaczęłam regularnie czuć dzidzię :) codziennie wieczorem jak kładę się spać to nieźle dokazuje...już naprawde wyraźnie czuć że to moje małe dziecię..wczoraj jak jechałam z ojcem dziecka w samochodzie i jak zaczął dotykać mojego brzucha to dzidziuś zrywał się i kopał ;D a teraz jak pisze tą notkę to mam skulone nogi i też bardzo mocno czuję - chyba dzidziowi przeszkadza moje siedzenie;D
Aneczko - hehehe - dziwne jest to specjalne zaczepianie dzidziulka - ja też zamiast wygodnie się rozprostować - siedzę ze skulonymi nogami i cieszę się każdym ruchem :-D:-D:-D
Ja już czuję maluszka od ok 2 tygodni :-)
:-):-):-)
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
To okrzyk radości!!
Jagoooodka -GRATULACJE!!! Radość z Ciebie tryska - aż mi się ryjek ucieszył czytając Twego posta:-):-):-) W końcu komunikacja z mamusią rozpoczęta:-)

Do góry